REKLAMA
RELACJA Z FORUM FINANSÓW

Little Chef - dla małych, ale ambitnych szefów kuchni

2008-01-09 11:39
publikacja
2008-01-09 11:39


W szkole gotowania dla maluchów Little Chef zaczyna się nowy sezon gotowania. Zimowe menu będzie bardzo kolorowe: dzieci własnoręcznie przygotują ravioli zielone i pomarańczowe, lasagne, zimowe ciasta i ciasteczka oraz menu kowbojskie i meksykańskie (enchilada, taco itp.).

Little Chef, to zupełnie nowy pomysł w Polsce. Założycieli, Katia Roman i Valerie Colloredo chcą aby dzieci poznawały nowe smaki, zapachy, faktury. Aby przyrządzały "prawdziwe" potrawy, by gotowały z przyjemnością, a zarazem w bezpiecznych warunkach.

Dzieci mogą sobie pozwolić na rozsypywanie mąki, brudzenie rąk ciastem, wąchanie bazylii i czosnku. Zajęcia odbywają się w wesołej, swobodnej atmosferze, jednak zawsze pod kontrolą dorosłych.

Twórczynie szkoły tak mówią o sobie:
"Jesteśmy przyjaciółkami, prawniczkami, obecnie profesjonalnymi matkami i przede wszystkim ogromnymi fankami dobrego jedzenia. Wpadłyśmy na pomysł "Little Chef" przyglądając się naszym własnym dzieciom, a właściwie ich nigdy nie słabnącemu entuzjazmowi do pomagania nam w gotowaniu. Trzeba do tego również dodać wspomnienia, jakie Valerie ma z kursu gotowania, który przeszła sama będąc dzieckiem oraz tradycje kucharskie w rodzinie Katii".

Tworząc program kursu postawiły przede wszystkim na jedzenie zdrowe i bardzo dobre jakościowo. Czerpią z własnych doświadczeń kulinarnych nabytych w profesjonalnych kuchniach, współpracują ze szkołami gotowania dla dzieci w USA. Valerie odkrywa przed dziećmi tajniki kuchni francuskiej, a Katia tradycji północnoamerykańskiej i polskiej.

Więcej informacji oraz szczegółowy plan zajęć: littlechef.pl
Źródło:

Do pobrania

dzieckowkuchnismalljpgdzieckowkuchnismalljpg
Tematy
Wyjątkowa wyprzedaż Ford Pro. Poznaj najlepsze rozwiązania dla Twojego biznesu.

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Powiązane: Dzieci

Polecane

Najnowsze

Popularne

Ważne linki