
W szkole gotowania dla maluchów Little Chef zaczyna się nowy sezon gotowania. Zimowe menu będzie bardzo kolorowe: dzieci własnoręcznie przygotują ravioli zielone i pomarańczowe, lasagne, zimowe ciasta i ciasteczka oraz menu kowbojskie i meksykańskie (enchilada, taco itp.).
Little Chef, to zupełnie nowy pomysł w Polsce. Założycieli, Katia Roman i Valerie Colloredo chcą aby dzieci poznawały nowe smaki, zapachy, faktury. Aby przyrządzały "prawdziwe" potrawy, by gotowały z przyjemnością, a zarazem w bezpiecznych warunkach.
Dzieci mogą sobie pozwolić na rozsypywanie mąki, brudzenie rąk ciastem, wąchanie bazylii i czosnku. Zajęcia odbywają się w wesołej, swobodnej atmosferze, jednak zawsze pod kontrolą dorosłych.
Twórczynie szkoły tak mówią o sobie:
"Jesteśmy przyjaciółkami, prawniczkami, obecnie profesjonalnymi matkami i przede wszystkim ogromnymi fankami dobrego jedzenia. Wpadłyśmy na pomysł "Little Chef" przyglądając się naszym własnym dzieciom, a właściwie ich nigdy nie słabnącemu entuzjazmowi do pomagania nam w gotowaniu. Trzeba do tego również dodać wspomnienia, jakie Valerie ma z kursu gotowania, który przeszła sama będąc dzieckiem oraz tradycje kucharskie w rodzinie Katii".
Tworząc program kursu postawiły przede wszystkim na jedzenie zdrowe i bardzo dobre jakościowo. Czerpią z własnych doświadczeń kulinarnych nabytych w profesjonalnych kuchniach, współpracują ze szkołami gotowania dla dzieci w USA. Valerie odkrywa przed dziećmi tajniki kuchni francuskiej, a Katia tradycji północnoamerykańskiej i polskiej.
Więcej informacji oraz szczegółowy plan zajęć: littlechef.pl



























































