W restauracji Esencja Smaku menu zmienia się co miesiąc. W styczniu szef kuchni Wojciech Strus zaprasza na rozgrzewające zimowe dania.
W nowym menu restauracji znalazły się dania takie jak m.in.:
- krem z pietruszki z imbirem, boczkiem i kolendrą (14 PLN)
- zupa cebulowa na winie z grzanką (15 PLN)
- ser brie panierowany w płatkach migdałów na sałatach z pomarańczowo-cynamonowym dressingiem (29 PLN)
- kozi ser na szpinaku z boczkiem, orzeszkami pinii, czerwoną cebulą i dressingiem truskawkowo-majerankowym (28 PLN)
- kacze udko pieczone w jabłkach, majeranku i pomarańczach na modrej kapuście z polentą (45 PLN)
- polędwiczki wieprzowe marynowane w orientalnym sosie na ryżu z karmelizowaną marchewką (43 PLN, na zdjęciu)
- buraki pieczone z ziemniakami, fetą i dressingiem balsamicznym z kminkiem (30 PLN)
- lasagne z duszonym bakłażanem, pomidorami i plastrem koziej rolady (26 PLN)
- panna cotta z korzennymi przyprawami (15 PLN).
