Począwszy od podsumowaniu kwietnia wprowadzam kilka zmian i jeszcze bardziej gram w otwarte karty :-)
Kwiecień dla mojego portfela IKZE był lepszy niż myślałem miesiąc temu gdyż wzrósł o
6,5 % i obecnie wynosi
63.700 zł , od początku roku wzrósł o
35%a od 25.03.2014r. (od czasu założenia rachunku IKZE) wzrost to
592%. Analizując kwiecień z perspektywy czasu kilku transakcji żałuję (szczególnie ponowne zbyt wczesne wejście w Briju) ale generalnie całościowo jestem zadowolony. Nadchodzący miesiąc czyli maj jest najważniejszym w roku dla spółek giełdowych (szczególnie mojego portfela), pojawią się raporty roczne, propozycje podziału zysków oraz raporty za 1 kwartał i gdyby nie wcześniejsze święta wielkanocne niż rok temu to byłbym całkowicie spokojny o wyniki a tak krótszy miesiąc w dni robocze mógł odrobinę zaniżyć wyniki.
Sukces miesiąca –
MODECOM – wzrost od zakupu w 2 miesiące 100% !!! - szacowałem że urośnie 100% w 3-18 miesięcy i stało się to szybciej jednak nadal wierzę w potencjał firmy i nie walczę z trendem dlatego nie sprzedaję akcji i czekam na 50% więcej.
Porażka miesiąca –
BRIJU – nie przygotowany ponowny zakup akcji, zawierzyłem technice bo wyglądało na wybicie z 9 miesięcznej konsolidacji które okazało się fałszywe. Jednak Briju to firma mocno rozwijająca się, zdrowa i dlatego liczę że spokojnie urośnie w tym roku znacznie wyżej – istotne są wyniki za 1 kw.
Od dzisiaj będą załączał zrzuty ekranu z aktualnymi moimi pozycjami oraz stanem rachunku (przepraszam że może nie są za profesjonalne ale od wczoraj mam nowy komputer i uczę się go)
link Rachunek IKZE założyłem 25.03.2014 wpłacając
4.490 i 02.01.2015 dopłaciłem
4.710 czyli razem zainwestowane
9.200 ( faktyczny zysk jest wyższy niż
549% gdyż uzyskałem 1.656 zwrotu z Urzędu Skarbowego oraz wpłaty były zrobione w dwóch kolejnych latach).
Potwierdzenie 2 wpłat na IKZE.
linkUwaga: każde kupno lub całkowitą sprzedaż będę się starał podawać o godzinie 12
ps Danks może wreszcie mocniej ruszy do góry jak zwołają Walne