Wiosna już tuż, tuż! I czuć to także w gastronomii. Restauracje prześcigają się w komponowaniu nowych, lekkich kart dań. Swoje menu odświeża również restauracja Tamka 43, mieszcząca się w Centrum Chopinowskim.
21 marca - równo z początkiem wiosny (przynajmniej tej kalendarzowej) w karcie restauracji pojawiły się m. in.:
- Płynne żółtko z kalarepą i rzodkiewką
- Jagnięcina z puree z bakłażana, skorzonerą i brązowym masłem

Wśród wiosennych propozycji szefa kuchni - Roberta Trzópka - nie zabraknie także zaskakujących połączeń smaków. W karcie znajdziemy na przykład risotto z kalafiora z czekoladą oraz znanego już Gościom lokalu łososia confit z marynowanym ogórkiem i kurzem z herbaty matcha. Wiosna zagości również w desach serwowanych w Tamce 43. Sorbet z zielonego jabłka z tapioką z buraka i pistacjami - musi smakować słońcem. :)
Większość z wprowadzanych właśnie nowości pozostanie przez jakiś czas w menu restauracji, ale Robert Trzópek już zapowiada kolejne zmiany w karcie.


























































