Włoska trattoria Chianti zaprasza na dania, których receptury opracowała Tessa Capponi-Borawska - włoska arystokratka i dziennikarka od wielu lat mieszkająca w Polsce.
Na zaproszenie właścicielki lokalu Agnieszki Kręglickiej, Tessa Capponi-Borawska przygotowała dania, które podawane są w jej rodzinnym domu w Toskanii. Znalazły się wśród nich m.in.
- smażone mięsne krokieciki, podawane z sosem zielonym i sosem czerwonym (22 PLN)
- zupa z karczochami, zielonym groszkiem, bobem, ziemniakami, szparagami, młodą cebulą i szynką parmeńską (15 PLN)
- gnudi "gołe" pierożki z ricotty i szpinaku, polewane masłem ze smażoną szałwią (28 PLN)
- domowe tagliatelle z toskańskim, mięsnym ragu (28 PLN)
- formowany ręcznie, wiejski makaron z czosnkiem, pieprzem i oliwą (26 PLN)
- marynowane w rozmarynie i pieprzu schabowe kotlety z kostką z grilla (34 PLN)
- drobna biała fasola, duszona w pomidorach z ziołami (12 PLN).

Powyższe dania zamawiać można w restauracji Chianti. Serwowane będzie do nich specjalnie dobrane wino z winnicy Conte Sebastiano Capponi, brata Tessy.






















































