REKLAMA

Są już prawdziwe oscypki

2014-05-11 11:02
publikacja
2014-05-11 11:02

W wielu miejscach w Tatrach i na Podhalu rozpoczął się już coroczny wypas owiec. Działa już również większość podhalańskich bacówek, z więc rozpoczął się sezon na "prawdziwe' oscypki. Wcześniej, zimą, sprzedawano "podróbki" z krowiego mleka.

Teraz już smakosze mają szansę na spróbowanie oryginalnego oscypka z owczego sera, podobnie, jak na buncu, czyli świeżego sera.

Górale podkreślają że zawsze oscypka i produkty z mleka owczego najlepiej jest kupować bezpośrednio u producenta wprost na samej bacówce. Daje nam to gwarancję odpowiedniej jakości i wyrobu, a przy okazji można również podpatrzeć pracę bacy i juhasów przy owcach.

Informacyjna Agencja Radiowa (IAR)/Przemysław Bolechowski, PR Kraków/dyd

Źródło:IAR
Tematy
Otwórz konto dla firm i zyskaj do 1100 zł premii!

Otwórz konto dla firm i zyskaj do 1100 zł premii!

Advertisement

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Powiązane: O tym mówią ludzie

Polecane

Najnowsze

Popularne

Ważne linki