Szefowie kuchni hotelu Westin wprowadzili do menu śniadanie SuperFoods. Koncepcja SuperFoods opiera się na łączeniu poszczególnych produktów tak, aby uzyskać posiłek o jak największej wartości odżywczej.
Mianem SuperFood określane są produkty, które są korzystne dla naszego zdrowia i dostarczają wielu witamin i minerałów. Dodatkowo, jeśli spożywamy je w połączeniu z innymi zalety ich jedzenia są jeszcze większe. Na przykład awokado samo w sobie dostarcza nam wielu witamin, ale jedzone w towarzystwie pomidorów czy szpinaku dodatkowo wpływa na zwiększenie wchłaniania przeciwutleniaczy w nich zawartych. Dieta złożona z odpowiednio dobranych produktów może więc sprawić, że będziemy zdrowsi, a nasze samopoczucie będzie lepsze.

Śniadanie SuperFoods jest dostępne w formie bufetu i gotowych potraw. W bufecie znajdziemy m.in. jabłka, pomarańcze, awokado, pomidory, jagody, brokuły, wędzonego łososia, gorzką czekoladę, cynamon, suszone owoce, miód, herbatę JING. Podczas śniadania obecny jest szef kuchni i kucharze, którzy podpowiedzą gościom jak najlepiej skomponować swój posiłek.
Spośród gotowych potraw można wybrać np. omlet z białek jaj z brokułami i serem pleśniowym, jajecznicę z awokado i łososiem, owiniętą w tortillę i serwowaną z wiosenną sałatką, sałatkę owocową z granatu, kiwi, pomarańczy, ananasa z miodem i syropem imbirowym, musli z owocami i cynamonem, naleśniki z jagodami i pomarańczami z syropem klonowym.
Westin to pierwszy w Polsce hotel, który wprowadził dla swoich gości menu SuperFoods. Zostało ono opracowane we współpracy z SuperFoods Parters LCC, firmą, która wraz z dietetykami zajmuje się badaniem produktów, mających korzystny wpływ na zdrowie. Dania zawierające składniki SuperFoods są w bufecie śniadaniowym hotelu oznaczone są logo SuperFoodsRX. Goście będą mogli łatwo odróżnić je od pozostałych potraw.