
Zielone curry z kurczaka z tajską bazylią, zupa na mleczku kokosowym z kurczakiem, massaman curry z jagnięciny... to tylko niektóre z aromatycznych tajskich dań, których spróbować można codziennie, od poniedziałku do soboty, w restauracji The Oriental.
Autentyczne tajskie smaki w Warszawie odtwarza szef kuchni Aroonsang Pongthep.
Aroonsang Pongthep pochodzi z Tajlandii, przed przyjazdem do Polski pracował m.in. w Arabii Saudyjskiej, a w Warszawie gotował w Hotelu Marriott oraz w restauracji Papaya.
Jego specjalnością jest rzeźba w lodzie, maśle i warzywach.
Tajska kolacja w formie bufetu serwowana jest w godzinach od 18.00 do 23.00.
Cena kolacji od osoby: 98 zł (nie obejmuje napojów)
Przykładowe dania, których można spróbować w trakcie promocji Taste Thai
Zakąski zimne
Chrupiący koszyk z krewetkami
Roladki z sałatką z kaczki, mango i tajskiej bazylii w ryżowym papierze
Zakąski gorące
Roladki z krewetkami i kolendrą
Kurczak satay z sosem orzechowym
Zupy
Zupa z mlekiem kokosowym i galangalem
Pikantno - kwaśna zupa z owoców morza
Dania gorące
Kurczak po tajsku z bazylią
Jagnięcina „Massaman”z curry i tajskimi warzywami
Ryby i owoce morza
Grillowane krewetki i przegrzebki z szaszłykiem ananasowym
Ryż jaśminowy
Desery
Pudding kokosowy
Słodkie banany z kokosem
Sorbet z papai