REKLAMA

Gorący adres: Restauracja Gar

2007-11-28 00:02
publikacja
2007-11-28 00:02
Jej otwarcie Magda Gessler zapowiedziała wiele miesięcy temu. Od 9 listopada restauracja Gar przyjmuje gości, amatorów kuchni polskiej z elementami francuszczyzny.

W eleganckim wnętrzu, w stylu który można określić jako neopałacowy, serwowane są dania klasycznej kuchni polskiej i francuskiej, ale w autorskim wydaniu. Menu stworzyła Magda Gessler, na co dzień szefem kuchni jest Paweł Michałowski.

Zaskakujący i wart spróbowania w Garze jest tatar z suszonych pomidorów. W zimny zimowy wieczór można się natomiast pokrzepić francuskim cassoulet z jagnięciny i gęsiny. Bo to właśnie dania jednogarnkowe są specjalnością lokalu. Na stole pojawiają się w klasycznych, żeliwnych minibrytfannach sprowadzonych z Francji. Oprócz cassoulet w karcie jest też bigos, blanquette de veau i gar jaj na twardo w sosie musztardowym. Zaczerpnięty z kuchni kresowej kisiel żurawinowy z doskonałą wiejską śmietanką to przedsmak tradycyjnego wigilijnego stołu na wschodzie Polski.

Wnętrze restauracji zdobią obrazy autorstwa Magdy Gessler.



Źródło:

Do pobrania

RestauracjaGar1jpgRestauracjaGar1jpgRestauracjaGar1jpg
Tematy
Plan dla firm z nielimitowanym internetem i drugą kartą SIM za 0 zł. Sprawdź przez 3 miesiące za 0 zł z kodem FLEXBIZ.
Plan dla firm z nielimitowanym internetem i drugą kartą SIM za 0 zł. Sprawdź przez 3 miesiące za 0 zł z kodem FLEXBIZ.
Advertisement

Komentarze (1)

dodaj komentarz
~Maciej Nowak
Przepyszna kuchnia francuska rewelacja wszystkie dania wykonane z niezawodną starannością oraz mistrzowską precyzją .Całkiem podobnie można by powiedzieć o kuchni Polskiej dania wykwintnie dobrane z tego co u nas w kraju najlepsze przepyszne gołąbki i barszcz rubinowy oraz wyśmienity tatar po Warszawsku brakuje mi tylko żurku podawanego Przepyszna kuchnia francuska rewelacja wszystkie dania wykonane z niezawodną starannością oraz mistrzowską precyzją .Całkiem podobnie można by powiedzieć o kuchni Polskiej dania wykwintnie dobrane z tego co u nas w kraju najlepsze przepyszne gołąbki i barszcz rubinowy oraz wyśmienity tatar po Warszawsku brakuje mi tylko żurku podawanego np: w chlebie, to z kuchni polskiej a z francuskiej marzą mi się żabie udka, kto wie morze kiedyś szef kuchni zadecyduje zmienić co nieco menu. Jeśli chodzi o desery niestety jest to całkowita porażka brakuje lodów, creme brule jest marny jedyne co mi smakowało to był to krem z Baylays reszta tragedia tarta cytrynowa i tort Pawłow masakra.Na sam już koniec chciał bym powiedzieć że moja wizyta w Garze była wielką przyjemnością i ogólnie polecam ten lokal jest tam wspaniała atmosfera w przecudownym wnętrzu w sam raz na randkę we dwoje.

Powiązane: Podróże

Polecane

Najnowsze

Popularne

Ważne linki