
W eleganckim wnętrzu, w stylu który można określić jako neopałacowy, serwowane są dania klasycznej kuchni polskiej i francuskiej, ale w autorskim wydaniu. Menu stworzyła Magda Gessler, na co dzień szefem kuchni jest Paweł Michałowski.
Zaskakujący i wart spróbowania w Garze jest tatar z suszonych pomidorów. W zimny zimowy wieczór można się natomiast pokrzepić francuskim cassoulet z jagnięciny i gęsiny. Bo to właśnie dania jednogarnkowe są specjalnością lokalu. Na stole pojawiają się w klasycznych, żeliwnych minibrytfannach sprowadzonych z Francji. Oprócz cassoulet w karcie jest też bigos, blanquette de veau i gar jaj na twardo w sosie musztardowym. Zaczerpnięty z kuchni kresowej kisiel żurawinowy z doskonałą wiejską śmietanką to przedsmak tradycyjnego wigilijnego stołu na wschodzie Polski.
Wnętrze restauracji zdobią obrazy autorstwa Magdy Gessler.
