REKLAMA

Walentynki 2008 - specjalne menu w restauracjach

2008-02-06 09:51
publikacja
2008-02-06 09:51
Polskie restauracje przygotowały specjalną ofertę na Dzień Zakochanych. Jeśli jeszcze nie macie planów na 14 lutego, może skorzystacie z poniższych podpowiedzi?

KRAKÓW: RESTAURACJA ANCORA Menu Walentynkowe - tylko 14 lutego

Zakąska Zimna: Gateau z sałaty i pieczonych w balsamie buraczków oraz koziego sera
Zupa: Krem z zielonych szparagów z francuskim tostem aromatyzowanym truflami
Intermezzo: Malinowe bellini z sorbetem
Danie Główne: Pieczona pierś perliczki z chrustem z szynki Serrano podana na ziemniakach Macaire
Deser: Tarta z białej czekolady z sorbetem brzoskwiniowym
Wino: Cava Brut Zero



Rezerwacje: +48 12 357 33 55
Cena za parę 265 pln / Price per couple 265pln

AleGloria Menu Walentynkowe

WARSZAWA:
RESTAURACJA ALEGLORIA zaprasza na kolację pod hasłem: Serce na dłoni, Serce na talerzu

W lekkim, ożywczym i pobudzającym menu stworzonym przez Magdę Gessler między innymi:
Na przywitanie: Cocktail pocałuj mnie 2 razy Na przystawkę:
Przeźroczyste płatki z Parmy wokół zarumienionych fig
Purpurowe morskie, drapieżne zależności; sałata z krabem, melonem i ostrym sosem cognakowym; Japońskie Zaloty; rolady z krewetek w sosie z gorgonzoli i kokosu Plat de resistance: Zimna Północ, Gorące Południe; łosoś z lodowatej Alaski na purpurowym musie z porów lub Kotleciki w Czerwonym Obłoku Miłości z lizakiem; kotleciki cielęce z rolowaną cukinią pełną sera koziego i rukoli. Na deser: Serce z Marcepanu dla Ciebie, a w sercu wszystko zamknięte lub Trufle z płatków róż. Już trzeci rok z rzędu działać będzie Poczta Truskawkowa - szampan i truskawki oraz bilecik z osobistą dedykacją i zaproszeniem na kolację zostaną dostarczone przez kuriera. Koszt poczty Walentynkowej wynosi 69 zł. Zamówienia na pocztę truskawkową przyjmowane są w Restauracji do 12.02.2007 r. pod numerem telefonu 22 584 70 80.



Menu Walentynkowego będzie można skosztować przez tydzień, od 14.02.07 (środa) do 21.02.07 (środa). Dnia 14 lutego od godziny 18:00 będzie serwowane tylko menu walentynkowe. Koszt zestawu 220 zł, serwis 10 % od osoby.

Esencja Smaku Walentynki

Od 14 do 17 lutego wieczorem restauracja ESENCJA SMAKU (dane kontaktowe) zaprasza na walentynkowe menu, a w nim:

- krewetki w połączeniu z cykorią, serem pleśniowym i dressingiem miodowo-grejpfrutowym
- sałatka ze szpinaku z dressingiem truskawkowo-kminkowym, serkiem kozim i orzeszkami pinii
- na danie główne podana zostanie ćwiartka kurczaka w autorskiej korzenno-mandarynkowej przyprawie szefa kuchni z chipsami ziemniaczanymi i marchewką,
Na deser - figowe wariacje.

Cena: 160 zł od pary za menu z dwoma kieliszkami wina.
Wskazane wcześniejsze rezerwacje.



RESTAURACJA PORTUCALE

Przekąski do wyboru: Wenecka gondola - Melon serwowany z szynką parmeńską/Miłosny afrodyzjak - Zapiekane ostrygi
Dania główne do wyboru: Strzała kupidyna - Tradycyjny portugalski dorsz serwowany z ziemniakami i śmietaną zapiekany pod parmezanem / Słodki pocałuneK - Plastry wędzonego kurczaka na łożu z sałaty rucoli / Tajemnica Werony - Rolada z cielęciny serwowana z pieczonymi ziemniakami
Deser do wyboru: Romantyczny przekładaniec - Tiramisu / Prawdziwa rozkosz - Panacotta

Cena 110 zł od osoby



RESTAURACJA MIRADOR

Zakochani, a tym bardziej niezakochani goście zostaną powitani kieliszkiem sherry. W menu walentynkowym znajdą się:
przekąski zimne sałatka ze świeżych pomarańczy i krewetek w różowym sosie - 28 zł; sałata rzymska ze smażonym kalmarami w sosie kminkowym - 25zł; małże marynowane w warzywach i świeżych pomarańczach - 25zł; przekąski ciepłe krewetki w sosie kokosowym i orzeszkami pinii - 37 zł; pierożki z ciasta filo ze szpinakiem, rodzynkami i migdałami - 22 zł; mini szaszłyki z mątwy i kurzaka w sosie romesco - 22 zł

zupa zupa krewetkowa z prażoną kukurydzą - 20 zł

dania gorące dla dwojga półmisek owoców morza i ryb - 98 zł; półmisek mięs z grilla - 90 zł

desery naleśniki z musem jabłkowym, orzeszkami pinii i lodami - 22 zł; ciasto czekoladowe z bakaliami w sosie migdałowo-jabłkowym - 22 zł



RESTAURACJA DOM POLSKI - menu walentynkowe

Przekąska zimna Sałata z wędzoną piersią z kaczki w balsamicznym vinegre < br> Romantyczny krem Zupa krem z soczewicy z orzechową oliwą
Główne danie do wyboru Ostroga cielęca pieczona w migdałach na jagodowym sosie
lub Delikatna śnieżnobiała sola z dodatkiem świeżego szpinaku z patelni i jaśminowego ryżu podana na sosie cytrynowym
Deser Sorbet ze świeżego mango w karmelowo-miłosnym sosie
Koszt 320 zł od pary
Rezerwacje: tel: 22 616 24 88

Dane kontaktowe wszystkich restauracji znaleźć można w serwisie www.gastronauci.pl
Źródło:

Do pobrania

dompolskiwalentynkijpgdompolskiwalentynkijpgdompolskiwalentynkijpgdompolskiwalentynkijpgdompolskiwalentynkijpgdompolskiwalentynkijpg
Tematy
Wyjątkowa wyprzedaż Ford Pro. Poznaj najlepsze rozwiązania dla Twojego biznesu.

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Polecane

Najnowsze

Popularne

Ważne linki