Nowe włoskie menu w Restauracji The Olive

Podróż kulinarna szefa kuchni Artura Grajbera do Toskanii i Sycylii stała się inspiracją do stworzenia nowej, letniej karty restauracji The Olive. Włoskich dań będzie można próbować w Hotelu Sheraton do końca września 2009.



Wśród nowych dań znalazły się m.in.:

- Lekko obsmażany tuńczyk i krewetki z karmelizowanym arbuzem i pikantnym sosem pomarańczowym (43 PLN)
- Sałata rukola z serem grana padano z pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową (39 PLN)
- Sycylijska zupa rybna z oliwkami i ziemniakami (24 PLN)
- Grillowany stek z tuńczyka podany z warzywną peperonatą i ziemniakami zapiekanymi w rozmarynie (75 PLN)
- Grillowany stek z polędwicy wołowej z szalotkami, pomidorami koktajlowymi i szparagami w maśle truflowym, podany z pieczonym ziemniakiem i sosem pieprzowym (89 PLN)
- Suflet z gorzkiej czekolady, podany z lodami waniliowymi z dodatkiem bourbona (26 PLN)
- Creme brulée z wiśniami amarena i lodami advocat (24 PLN)

Źródło:

Newsletter Bankier.pl

Dodałeś komentarz Twój komentarz został zapisany i pojawi się na stronie za kilka minut.

Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu - Twój komentarz może być pierwszy.

Nowy komentarz

Anuluj
Polecane
Najnowsze
Popularne

Wskaźniki makroekonomiczne

Inflacja rdr 4,7% II 2020
PKB rdr 3,1% IV kw. 2019
Stopa bezrobocia 5,5% II 2020
Przeciętne wynagrodzenie 5 330,48 zł II 2020
Produkcja przemysłowa rdr 4,9% II 2020

Znajdź profil