REKLAMA
TYLKO U NAS

Niedzielne brunche i muzyczne piątki w Restauracji 99 (Warszawa)

2011-09-20 23:13
publikacja
2011-09-20 23:13

W każdą niedzielę od 12:30 do 16:30 na późne śniadania zaprasza Restauracja 99. Podczas brunchu na gości czekać będzie bufet pełen międzynarodowych dań, w którym nie zabraknie polskich specjałów oraz specjalne menu dla najmłodszych.
Natomiast w piątki na gości czekać będzie muzyka na żywo oraz muzyczne menu i drinki.



Muzyczne piątki to spotkania przy muzyce na żywo. Będzie można zobaczyć młode zespoły i solistów z pogranicza jazzu i soul. W najbliższy piątek 16 września br. zagra kwartet jazzowy z wokalistką. Oprócz atrakcji dla ducha, będą też atrakcje dla ciała, czyli muzyczne menu i drinki. W menu znajdzie się „kwartet jazzowy”, „swingujący Daniel” lub „Johny jazz” oraz „na żabnicą nutę” czyli żabnica marynowana z mango w kremowym sosie z mulami i pomidorami a na deser „cytrynowa pauza” - dwie kulki sorbetu cytrynowego zalanego wódką.
Z kolei w najbliższą niedzielę 18 września br. w Restauracji 99 będzie można zjeść brunch w rodzinnym gronie. W cenie 129 zł od osoby (149 zł z alkoholami), dzieci w wieku lat 4-12 zapłacą 59 zł a najmłodsi - gratis. W karcie dań pojawia się:
Przystawki:
- carpaccio wołowe z rukolą, prawdziwkami i oliwą truflową,
- cielęcina na sosie tuńczykowo – kaparowym pieczona w ziołach,
- wędzona kaczka z chutneyem z żurawiny i kardamonu,
- grillowane krewetki z sosem z mango i kolendry,
- roladki z łososia i warzyw w papierze ryżowym,
- marynowane oliwki z chilli, kozi ser i karczochy.
Sałatki:
- szpinak z truskawkami, orzeszkami pini i serem pleśniowym,
- sałatka z ciecierzycy, pieczonego kurczaka i kurek z sosem chimichurri,
chrupiące liście sałat i rukoli z płatkami oscypka i grillowanej wołowiny z dresingiem musztardowym.
Zupy:
zupa szafranowa i zupa rybna
Makarony:
- makaron sojowy z kaczką i warzywami
- tagiatelle smażone z wołowiną i imbirem,
- lasagnia Bolognese z sosem pomidorowym.
Dania główne:
mini steki z polędwicy wołowej,
krewetki marynowane w tajskiej bazylii,
- dorsz w trawie cytrynowej i suszonych pomidorach.
Z sosami do wyboru:
z mleka kokosowego i suszonych pomidorów,
cytrynowo-maślanym,
z marakui,
z sosem pieprzowy.
Dodatki:
- zielone warzywa smażone z sosem sojowym,
- warzywa gotowane z masłem imbirowym,
- garganelli z oliwą truflową,
- chrupiące roladki z warzywami,
- pieczony w maśle ziemniak.
Desery:
- mus z białej czekolady z owocami leśnymi,
- mus gianduja z brzoskwiniami i pieprzem,
- ciasto z rabarbarem i cynamonem,
- genach z białej czekolady i różowego pieprzu,
- mus z białej czekolady z owocami leśnymi,
- créme Brûlée z wiśniami.
Specjalne menu dla dzieci:
- kulki mięsne z sosem pomidorowym,
- paluszki z kurczaka,
- fusilli z sosem śmietanowym i pieczarkami,
- kącik z cukierkami,
- fontanna czekoladowa,
- truskawki,
- kiwi Winogrona,
- marshMallow,
ananas,
melon

Poza tym na milusińskich czekać będzie kącik z zabawkami i ekranem, na którym wyświetlane będą bajki a nad ich zabawą czuwać będą profesjonalne opiekunki. 


Źródło:

Do pobrania

Restauracja99niedizelnybrunchduejpgRestauracja99niedizelnybrunchduejpg
Tematy
Najlepsze konta premium – wrzesień 2025 r.
Najlepsze konta premium – wrzesień 2025 r.
Advertisement

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Polecane

Najnowsze

Popularne

Ważne linki