W ostatnim czasie w Netfliksie sporo się dzieje. Platforma aktywnie walczy z udostępnianiem haseł innym osobom. Niedawno pojawiła się aktualizacja funkcji, która została wprowadzona w październiku zeszłego roku. Ma to pomóc tym, których dotknęło wprowadzenie zakazu współdzielenia kont.


Transfer profilu to funkcja, która pozwala przenieść profil na inne konto. Dzięki temu oglądający nie muszą się martwić o to, że ich historia seriali i filmów, rekomendacje i inne ustawienia zostaną utracone, gdy założą nowe konto w serwisie.
Początkowo funkcja ta była dostępna tylko podczas przenoszenia danych na nowe konto. Teraz Netflix rozszerzył to narzędzie również w przypadku transferu profilu na istniejące już konta.
Ta aktualizacja została potwierdzona na oficjalnej stronie Netfliksa. “Od dziś funkcja transferu profilu została zaktualizowana, aby umożliwić transfer na istniejące konto (zamiast wymagać nowego konta)”.

Przeczytaj także
To oznacza, że np. zmieniając miejsce zamieszkania, użytkownicy będą mieli możliwość przeniesienia swojego profilu na istniejące już konto, bez potrzeby zakładania nowego.
PB






























































