Spis treści:
Spis załączników:
Uchwaly_NWZ_MP_polaczenie_-_12.04.2023.pdf (RAPORT BIEŻĄCY)
4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Spis załączników:
Uchwaly_NWZ_MP_polaczenie_-_12.04.2023.pdf (RAPORT BIEŻĄCY)
| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | |||||||||||
| Raport bieżący nr | 3 | / | 2023 | ||||||||
| Data sporządzenia: | 2023-04-12 | ||||||||||
| Skrócona nazwa emitenta | |||||||||||
| MAKARONY POLSKIE S.A. | |||||||||||
| Temat | |||||||||||
| Treść uchwał podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Makarony Polskie SA w dniu 12 kwietnia 2023 roku, w tym uchwała o połączeniu spółek Makarony Polskie SA i SAS Sp. z o.o. | |||||||||||
| Podstawa prawna | |||||||||||
| Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe |
|||||||||||
| Treść raportu: | |||||||||||
| Makarony Polskie SA z siedzibą w Rzeszowie przekazuje do publicznej wiadomości treść uchwał podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 12 kwietnia 2023 roku, w tym uchwałę w sprawie połączenia Spółki ze spółką SAS Sp. z o.o. zgodnie z Planem Połączenia uzgodnionym i przyjętym przez Zarządy obu spółek w dniu 31 sierpnia 2022 roku. Jednocześnie Spółka informuje, że w dniu 12 kwietnia 2023 roku uchwałę w sprawie połączenia spółek podjęło również Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników spółki SAS Sp. z o.o. z siedzibą w Korpelach. Tym samym zgromadzenia obu podmiotów, zarówno Makarony Polskie SA jako spółki przejmującej, jak i SAS Sp. z o.o. jako spółki przejmowanej, podjęły uchwały niezbędne dla połączenia spółek. |
|||||||||||
| Załączniki | |||||||||||
| Plik | Opis | ||||||||||
| Uchwały NWZ MP_połączenie - 12.04.2023.pdfUchwały NWZ MP_połączenie - 12.04.2023.pdf | Uchwały podjęte przez Walne Zgromadzenie | ||||||||||
| MESSAGE (ENGLISH VERSION) | |||
INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
| PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
| Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
| 2023-04-12 | Beata Majewska-Karp | Prokurent | |||
| 2023-04-12 | Marcin Zieliński | Prokurent | |||
Źródło:Komunikaty spółek (ESPI)





















































