Spoko poczytaj o Carbon, bo myślę, że w przyszłym roku może być baby to ujął Ruchaś na grubo. Jasne zapoznaj się ze sprawozdaniem, które aktualnie wrażenia na Tobie nie zrobi. Ale patrząc na rozwój konsol VR i coraz większą popularność tego rodzaju sprzętu, czy bardziej wrażenia, że jest się w grze to moim zdaniem też warto mieć przedstawiciela tej grupy. ULT też w tym działa i mają niedługo wydać Ultimate fishing simulator na valve i oculusa, moim zdaniem będzie hit. Co do Ciechu to masz rację wykres nie kłamie i jest tam niezły rollercoster ostatnio. Spadki głównie przez skarbówke, ale jak dla mnie to działania sabotazowe przez aktualna władzę. Nie będę się wgłębiał w temat, ale rozchodzilo się o kwestie optymalizacji z tytułu aportu do spółek zależnych i w tamtym czasie otrzymali pozytywne rekomendacje z KAS na odliczenie tego aportu z przychodów za 2015 rok. I w zasadzie ten temat jest wałkowany publicznie od zeszłego roku. Do tego Rumunia została zamknięta, nie produkują pary tak, jak do tej pory i tam linia produkcja stoi. Ale z tego, co wiem to oprócz pianek montażowych i milionów, reszta funkcjonuje dobrze czyli soda kalcynowana i farmaceutyczna. Zaskoczyli mnie patentami do odzyskiwania CO2 ze swoich fabryk i elektrowni, dzięki czemu mogą zmniejszać koszty z tytułu emisji, potem coś z tym robią w dalszej produkcji. Ale raczej jest to temat na dłuższy termin. Kupiłem dzisiaj gaz przy 1,79$ narazie leci w dół, ale najwyżej dokupie. Kupiłem też pakiet w simfabric i zobaczymy, jak się rozwinie w ciągu kilku miesięcy. Infoscan też chciałem dobrać, ale płynność była kiepska dzisiaj i odpuściłem dzisiejsza sesje. Co do VAR, jeszcze korekta będzie, ale zapewne przy 2,2 się zatrzyma, chociaż najpierw może wystrzelić na 3,xx i potem zrobić nura. Podobne akcje miałem na Forku i ULT, ale to dobry moment na kupno. Powodzenia i w końcu weekend :) można odpocząć trochę...