Lipiec dla mojego portfela IKZE był bardzo dobry, wzrósł o
12% i wszedł na wyższy poziom bo wynosi obecnie
72.000 zł, od początku roku wzrósł o
53% a od 25.03.2014r. (od czasu założenia rachunku IKZE) wzrost to
682%. Analizując lipiec nie mam większych zastrzeżeń do swoich ruchów/zagrań bo w zasadzie niezbyt wiele ich było a wzrost zawdzięczam 3 koniom pociągowym mojego portfela czyli Danks, Stalexport i Vindexus których miałem najwięcej w portfelu. W przedstawionym poniżej spisie moich inwestycji nie jest widoczne 250 akcji IRL i 300 akcji Telestrady które przeniosłem na nowo założone IKE. Od 1 sierpnia wyjeżdzam na wczasy i przez 2 tygodnie będę z pewnością rzadziej pisał na forum i oznajmiam iż może się zdarzyć sytuacja że poinformuję o kupnie lub sprzedaży akcji z 2-3 dniowym opóźnieniem.
Sukces miesiąca – solidne wzrosty Danksa i Stalexport oraz mocne odbicie Vindexusa
Porażka miesiąca – nie mam spółek które mnie zawiodły bo trudno uznać za porażkę spółki których kurs się nie zmienił.
Przyszłość – w sierpniu mamy wysyp raport kwartalnych co do których mam duże oczekiwania, spodziewam się poprawy wyników większości spółek zarówno z mojego portfela ale i nie tylko, a wynika to przesunięcia świąt na 1 kw co dało więcej dni roboczych w 2 kw oraz startu programu 500+ który odrobinę może już wpłynąć na poprawę wyników. Jednak najbardziej liczę na kilka świetnych informacji z Danksa które mogą nawet 2 -3 razy podnieść wycenę firmy a dlaczego to wyjaśnienie w linku poniżej https://www.bankier.pl/forum/temat_danks-przypomne-pod-co-tu-inwestujemy,21230159.html
link