Hehe spokojnie Wers banki sobie poradzą, gorzej z oszczędzającymi, ojejku będą musieli przejść na giełdę, fundusze żeby cokolwiek zarobić i napomowac nasze spółki :((( żal mi ich. O Ciech się nie martw średnia 32,xx zjazd przez wyniki za I kw i wideo bez udziału mediów z analitykami. Osobiście uważam, że raport, jak na te warunki ok. Liczy się to co przed, a nie za spółką. Brałem pod uwagę możliwość obniżki stóp w tym roku może nie w maju, ale taki scenariusz też obstawialem, o czym wspominałem w ostatnich dwóch tygodniach. Oberwą te wszystkie porvidenty, wongi itd. Banki i tak zgarnąć ok 7% kosztów plus prowizje i ubezpieczenia + nowe dotąd mało znaczące zyski za fundusze i rachunki brokerskie. Piwo rzadko pije, ale jacka lub Moeta odpale za przyszłe zyski :) teraz przy tych stopach będzie jazda na spółkach, na których ciazyło zadłużenie. Faktycznie ta trakcie i zue powinny wystrzelić. Dlatego warto mieć różne sektory i instrumenty. Ropa odpaliła, surowce też. Nie ma śladu po dzisiejszych przrtasowaniach. Forek będzie przebijał 10,xx inne również dzida. VAR miał też dzisiaj ciekawe zagrywki, jakby tankowali paliwo do wystrzału. Jak dla mnie w ciagu 2 tygodni przebijemy 2,5 na stałe. Powodzenia ropę potrzymam do przyszłego tygodnia