Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Historyczne minima

Cóż, mamy nieco odmienne podejścia. Jestem inwestorem, z założenia długoterminowym. Nie interesują mnie wzrosty na poziomie 10-20%. Jeśli ktoś oczekuje takiego zarobku, to po co w ogóle się interesować tak ryzykowną spółką jak i3D?! Trochę mi to ze sobą nie gra. Tu jest duże ryzyko, ale też do ugrania dużo więcej.
Poświęciłem sporo czasu na analizę spółki. Dwa razy ją odwiedziłem - oglądałem, rozmawiałem. I się przekonałem. Trudno tę wiedzę i odczucia (tak, odczucia, bo chodzi o wizję tego, co może za jakiś czas stać się na świecie standardem, choć teraz pewności nie ma) streścić w kilku zdniach na forum. I tak prawie wszystko już o tej społce zostało napisane - czy tu, czy na innym forum.
Biorąc pod uwagę pewne fakty wydaje się, że to bardzo dobry moment do kupowania. I podkreślam, że nie naganiam, to tylko moja opinia - inwestora długoterminowego, choć i dla krótkoterminowych spekulantów to też dobry moment (można grać pod wyniki roczne lub duży kontrakt...). A czy dla Ciebie równie dobry - pewnie niekoniecznie, masz inne podejście.
Jak zacznie rosnąć i wskoczysz w trendzie na dowolnym poziomie, to tak czy tak zarobisz swoje 10-20%. Do tego wcale nie trzeba szczególnej analizy, bo to wygląda mi raczej na grę. Tylko nie rozumiem w tym momencie, po co Twoja uwaga o konieczności patrzenia na iwnestycję nie jako na akcje, a jako na spółkę i biznes? Przecież tak się patrzy ewidentnie przy fundamdntalnym podejsciu długoterminowym!
Swoją drogą, jeśli systematycznie zarabiasz 80-90% rocznie, do tego jak twierdzisz na luzie i przy ograniczonym ryzyku, to jestem pełen podziwu. Przy takiej stopie zwrotu w ciągu kilku lat jesteś w stanie stać się milionerem. Zatem nie zmieniaj podejścia, tylko rób swoje. Być może w pewnym momencie i3D Ci podpasuje.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.