To, że sobie przeprowadzisz kreskę w dół i na tej podstawie będziesz twierdzić, że nie ma. To ja ci powiem, takich analityków technicznych, ja zjadam na śniadanie - kumasz ?
rób sobie i zjadaj kogo chcesz nawet pisząc ze przebilismy trend spadkowy kiedy go nie przebiliśmy
na razie wyszlismy z krótkoterminowe trendu spadkowego przed nami średnioterminowa i długoterminowa linia trendu spadkowego do pokonania. Średnie kroczące poki co dalej w układzie bessowym....
Gdybyś czytał moje wypowiedzi na tym forum odnośnie BOSIA, Oczywiście gdybyś to co piszę sprawdzał na bieżąco, bo zawsze trzeba to zrobić, to wiedziałbyś dlaczego przełamanie tej linii nie ma tu tak wielkiego znaczenia, jak jej przypisujesz. Oczywiście, mógłbym to wszystko wyjaśnić i punkt po punkcie napisać, jednak mnie chyba za głupca nie uważasz ?
Powiem tak, wiem że nie zwracacie uwagi na to o czym pisze i wiem, że to w dużej mierze wynika z braku wiedzy, ale staram się naprawdę chociaż trochę tej wiedzy tu przekazać. Odpowiedz sobie na pytanie, kto w tej chwili kontroluje rynek BOSIA i będziesz wiedział wszystko. Jak nie znajdziesz odpowiedzi, to cofnij się do moich wcześniejszych wpisów, tak odpowiedź znajdziesz.
Tak jak napisałem, to o czym gadasz, to TWOJA analiza techniczna To o czy ja piszę to MOJA analiza techniczna i powiem ci tak. twoja jest 100 lat za murzynami (nie ujmując nic murzynom).
No i bardzo dobrze, że to napisałeś ! Powiem więcej, serdecznie ci za to dziękuję !
To jeszcze raz świadczy, jak wielka dzieli nas przestrzeń, jeśli chodzi o znajomość rynku, nie mówiąc już o AT. Tak jak pies siusiam pod akcjami, które mnie interesują. To było nic innego jak zaznaczenie terenu. Ten pierwszy zakup, o którym napisałeś. Taka tam niewielka ilość akcji, abym wiedział, że zakładana przeze mnie formacja ma szanse realizacji. Gdzie był właściwy sygnał kupna ? Ano w punkcie "D" formacji MOTYLA, czyli na 7.15 ! Co wtedy powstało na wykresie ? Powstała formacja Harami ! Następnie wykres podskoczył do góry do poziomu 7.77 aby następnie wykonać test sygnału kupna. Spadł na 7.20 i trzeba było wykorzystać moment testowania do kupowania.....kumasz ? To tu było miejsce do wchodzenia w tą pozycję, po pierwszej fali wzrostowej. Po niej mamy korektę pędzącą zapowiadającą wzrosty i nic już tego nie zmieni, a swoja kreskę możesz sobie wsadzić oko. Tyle mogę napisać i nic więcej, chociaż więcej się da.
Jeśli mi nie wierzysz, to zapytaj Indiane ! A kto pisał o podwójnej dywergencji na RSI, święty Antoni ?
chodzik księżycowy dlatego dołącz do innych, tańcz, śpiewaj i całuj w czoło
Dnia 2018-08-03 o godz. 13:22 polonez_as-dur napisał(a): > > Po niej mamy korektę pędzącą zapowiadającą wzrosty i nic już tego nie zmieni, a swoja kreskę możesz sobie wsadzić oko.
Widzisz to nie moja kreska tylko trendu nic na to nie poradze ze ona tam jest to ze na czarne mowisz białe tego nie zmieni. Wstyd uczyc chesz innych, ksiązki piszesz a podstaw nie znasz? Moze wróc najpierw do tych podstaw czym jest trend spadkowy, jak wygląda i kiedy mówimy ze sie zakonczył?
po co te wywody i do kogo ? przecież wystarczy poczekać a rynek sam dokona weryfikacji. Kiedyś, aby wyciągnąć facetowi kamienie z nerki, rozcinano go na pół. Żyjemy w 21 wieku, teraz wystarczy laparoskopia. Zostałeś w ubiegłym wieku. No i dobrze. Upierasz się przy swoim, niech będzie. W związku z tym, jeśli dojdzie u ciebie do sygnału kupna, to ktoś, kto się będzie takim sygnałem kierować, kupi akcje kilkanaście procent powyżej mojej ceny zakupu.....i bardzo dobrze. Czy ja twierdziłem kiedykolwiek, że moja AT, to klasyczna AT ? Nie ! Zawsze podkreślałem, że moja AT to księżycowa AT i cóż ja mogę. Ci co nie widzieli sygnałów sprzedaży na CD PROJECT, w zeszłym tygodniu, pomimo ostrzeżenia z mojej strony, stosowali AT klasyczne. Ich sprawa, nie moja. Dzisiaj bez wiedzy narzędzi jakie tu wymieniałem nie raz, się po prostu nie da. Oczywiście jest jeden aspekt, który może zaprzeczyć mojemu potwierdzeniu, i tak naprawdę powinienem to wyraźnie zaznaczyć. Tym aspektem będzie cena zamknięcia dnia.
To ze wybiło 6% do góry nieboznacza ze polonez ma racje ...... jeśli zna sie na tym o czym pisze to tym bardziej powinien podać zasięg wzrostów oczywiście na ten moment bo nie da sie wszystkiego przewidzieć .... a tego podać nie chce .....
Dnia 2018-08-03 o godz. 13:58 polonez_as-dur napisał(a): > Facet, > > po co te wywody i do kogo ? > przecież wystarczy poczekać a rynek sam dokona weryfikacji.
kpisz czy o droge pytasz?
napisałeś ze już TERAZ przebiło trend spadkowy kiedy TEGO nie zrobiło Analfabeta jestes nie rozumiesz o czym jest mowa? Co bedzie potem to sie zobaczy ale cała dyskusja jest o czym co jest TERAZ
aha i jeszcze taka ciekawostka wykres kapitalizacyjny prosty jak budowa cepa, który oddaje od poczatku notowan jaki jest trend zawierając emisje, których nie pokazuje klasyczny wykres.....kilkaset % wzrostu już było i znowu linia 20-letniego trendu spadkowego sie zblizą:)
Jak mnie nazywasz "analfabetą", to ja ci odpowiem słowami pułkownika, "żeś przez łeb cięty i na umyśle szwankujesz" obrażasz moją inteligencje.
Facetowi zaś, który zarzuca mi, że nie chcę podać tu zasięgu ruchu już odpowiadałem, ale popatrz na ten wpis wcześniejszy. Ubliżacie mi, a ja mam wam powiedzieć wszystko co wiem ? Czy ja wyglądam na idiotę ?
ck My tu sobie gadamy, a BOŚ w tym czasie do góry, ale jak twierdzi 123456 nie było wcześniej sygnału kupna. No to nie kupujcie, czy ja wam napisałem, abyście kupowali ?
Dnia 2018-08-03 o godz. 14:35 polonez_as-dur napisał(a): > My tu sobie gadamy, a BOŚ w tym czasie do góry, ale jak twierdzi 123456 nie było wcześniej sygnału kupna. > No to nie kupujcie, czy ja wam napisałem, abyście kupowali ?
jak cie nie nazywać analfabetą kiedy znowu piszesz bzdury?
Nigdzie nie stwierdziłem ze nie było sygnału kupna, tylko ze póki co jest dalej długoterminowy trend spadkowy nawet jak dojdzie pod 9 dalej bedzie trend spadkowy bo mniej wiecej tam przebiega długoterminowa linia trendu spadkowego. Prościej juz nie moge
czy analfabeta chodzik juz rozumie czy 3 raz wytłumaczyć?
"Hehe unikasz odpowiedzi :-) ale spoko niełatwo jest przyznać ze sie nie wie albo ponad zasięg i pózniej sie tłumaczyć :-)"
ja nikomu nie muszę się tłumaczyć. Twój kolega 12345 twierdzi, że jestem głupol, a TY się ode mnie domagasz najważniejszej odpowiedzi ? Do niego się zwróć. Jak się pokaże sygnał sprzedaży w jego analizie to sprzedaż, chociaż.....
Uzasadnij mi dlaczego miałbym to zrobić, dlaczego miałbym podać zasięg wzrostów, dlaczego właśnie tobie ?
Ale nie musisz mi podawać, myslalem ze chcesz sie uwiarygodnic z mowieniem o tym e znasz sie na AT itp .... ale ok nie musisz nic udowadniac serio:-) i tak bede obserwowal twoje wpisy ale majac oczywiscie swoj rozum :-)
W sumie nie wiedzieć czemu .... mały gracz mała kwota pchnął kurs do góry ..... świadczy to o słabości bosia ze łatwo można kurs ruszyć .... ale nic oby do przodu:-)
"W sumie nie wiedzieć czemu .... mały gracz mała kwota pchnął kurs do góry ..... świadczy to o słabości bosia ze łatwo można kurs ruszyć .... ale nic oby do przodu:-)"
Panie, na darmo moje pisanie. Na darmo moja praca ! To jak orka na ugorze, dość że się staram, to oni ciągle swoje, pieprzą głupoty i co mam zrobić ?
Zasięg wzrostów na tym etapie nie jest jeszcze możliwy dokładnie do ustalenia. Ale wyjdzie w praniu, tak jak na wiele tygodni do przodu Fryderyk wyliczył dno na 7.15. Z czasem pojawią się formacje i układy pozwalające wyliczyć zasięg wzrostu. Na razie chwilo trwaj, idzie po naszemu
Chyba wolałem jak był spokój :P Zaczną się schodzić leszcze z jakże ważnymi uwagami "rakieta do 50 zł" albo zejdą sie qubaki które sie nie załapały i będą rzucać hasłami "jutro 2zł" :D
Wracając do tematu sporu Ck i 123..., Myślę, że każdy z nich ma rację, patrząc na AT w tradycyjny sposób jesteśmy w trendzie spadkowym nadal, i jeśli tą kreske przebije kurs to zapewne wielu ludzi zdecyduje się kupić papier. Natomiast CK działa dla mnie w troche niekonwencjonalny sposób ;P Być może jest w tym troche więcej ryzyka być może to chłodna kalkulacja lecz od 7,15 zrobił już dobre +15% i powrócił do sławetnych 350 akcji po 8,50 :P ,natomiast 123... czeka na potwierdzenie przebicia linii trendu.
> Wracając do tematu sporu Ck i 123..., Myślę, że każdy z nich ma rację, patrząc na AT w tradycyjny sposób jesteśmy w trendzie spadkowym nadal, i jeśli tą kreske przebije kurs to zapewne wielu ludzi zdecyduje się kupić papier. Natomiast CK działa dla mnie w troche niekonwencjonalny sposób ;P Być może jest w tym troche więcej ryzyka być może to chłodna kalkulacja lecz od 7,15 zrobił już dobre +15% i powrócił do sławetnych 350 akcji po 8,50 :P ,natomiast 123... czeka na potwierdzenie przebicia linii trendu. >
hola hola piekny kawalerze z 2 rysunku masz sygnał zajecia pozycji po 7 .50 z zasiegiem pod 9 NIGDZIE nie pisałem zeby nie kupowac czy czekac na cokolwiek. Sam mam akcje ale nie pieje z zachwytu i nie pisze ze przełamalismy trend spadkowy kiedy go nie przełamaliśmy. O tym jest dyskusja. Dla mnie poki co na razie to jest korekta wzrostowa w trendzie spadkowym a jak przebije 9 to wtedy sie zobaczy co sie wykluje
Jeszcze trochę a polubię tego faceta o niku 123456, nawet w poniedziałek. Chcę się dalej pobawić w te gierki słowne, więc odniosę się to tego cytatu:
"Sam mam akcje ale nie pieje z zachwytu i nie pisze ze przełamalismy trend spadkowy kiedy go nie przełamaliśmy. O tym jest dyskusja. Dla mnie poki co na razie to jest korekta wzrostowa w trendzie spadkowym a jak przebije 9 to wtedy sie zobaczy co sie wykluje"
Do prowadzenia tej zabawy dalej muszę mieć jednak jasną odpowiedz 123456 Co to twoim zdaniem było ten wzrost od poziomu 8.55 z dnia 21.11.2016 do poziomu 15.80 z dnia 13.02.2017. No i tu ma facet problem i to problem poważny, a jakże. Ciekawe jak odpowie.
ale niezależnie jak, to i tak go pozdrawiam, wszak każdy może twierdzić, że zna się na AT, nawet kiedy się nie zna.
No i zaniemówił.......czego się zresztą spodziewałem. No proszę taki był pewny swoich racji, taki przekonany, a jak doszło co do czego to umilkł i głowę w piasek schował jak struś.
Dnia 2018-08-06 o godz. 14:07 polonez_as-dur napisał(a): > No i zaniemówił.......czego się zresztą spodziewałem. > No proszę taki był pewny swoich racji, taki przekonany, a jak doszło co do czego to umilkł i głowę w piasek schował jak struś. > > ck
nie mam czasu sledzić non stop forum i patrzec co taki spamer jak ty pisze i w minute odpowiadac...... ochłoń dzieciaku
Dnia 2018-08-06 o godz. 12:43 polonez_as-dur napisał(a): każdy może twierdzić, że zna się na AT, nawet kiedy się nie zna. > chodzik księżycowy
W sumie takie motto o sobie mogłbys napisac skoro nie rozróniasz takiej podstawowej rzeczy jak trend i kiedy sie konczy. I w przeciwienstwie do ciebie nie mam zadnego problemu. A jak widzisz na 1 wykresie to o co pytasz to korekta w trendzie spadkowym, która doszła do górnej bandy.
No to teraz proszę wszystkich o uwagę ! Wszystkich których interesuje analiza techniczna.
Najpierw cytat 12345
"A jak widzisz na 1 wykresie to o co pytasz to korekta w trendzie spadkowym, która doszła do górnej bandy."
Czyli przypomnę, ruch w górę od 8.55 do 15.89 czyli o zasięgu 7.34 to według tego picusia co podobno zna AT korekta. A jak kurs przełamie poziom 9 zeta (jak napisał ), czyli wzrośnie około 2 zeta, to już nie będzie korekta, to już będzie impuls i sygnał zmiany trendu ! Ty się szaleju najadłeś. Wiemy, że dopiero przełamanie OVERBALANCE, czyli największej korekty wzrostowej w tym spadku, czyli ruchu do góry o 7.34 przyniosłoby potwierdzenie, że trend spadkowy się zakończył. Odmierzmy sobie tą odległość i wypadnie to na wysokości 14.49. (7.15 plus 7.34) Czy ty to kumasz ? Jak bezmyślne jest twoje rozumowanie ! No weź się nad tym przez chwilę zastanów ! Teraz natomiast zastosuję również tak jak ty linię trendu, ale zaczepię ją na 9.66 w dół po szczytach. Wtedy na wysokości 7.93 mamy potwierdzenie zmiany trendu. Zastosowałem twoją technikę, tylko do innego interwału. Bardzo mnie bawią takie chwile, kiedy komuś, kto myśli, że coś wie, chce się podskakiwać do gościa, który naprawdę wie, że coś wie. No dobrze, więc skoro już wiemy, że ruch od 8.55 do 15.89 nie był korektą, to może był impulsem ? 122345 bardzo proszę, ty królu analizy technicznej. Jest to ruch impulsowy czy nie ?
Bardzo mi się ta zabawa podoba i czekam na odpowiedź. Podobno chciałeś podyskutować, więc dyskutujemy !
Właśnie zaczynaja budowę ogromnej farmy wiatrowej na Pomorzu. A podobno sie nie opłaca. Wiatraki wracają do łask zielone certyfikaty koło 100 zeta. A cena prądu ostro do góry. Los sie odwraca!
Dnia 2018-08-06 o godz. 16:44 polonez_as-dur napisał(a): > > No dobrze, więc skoro już wiemy, że ruch od 8.55 do 15.89 nie był korektą, to może był impulsem ?
Dla mnie był korektą jak widać na wykresie. Co z tego ze duzą kiedy to był inny "lekki" bank wtedy? Absurdem jest tak porównywac wykres wtedy kiedy było 20 mln akcji i teraz kiedy zaraz bedzie 90 mln. Wzrost wtedy o 7 złotych to jak teraz z o 2-3 jak widac nic nie wpomniałes o wykresie kapitalizacyjnym który zamiesciłem a który jest moim zdaniem kluczowy. Według mnie spólka utknie na dobre w okolicach 8-11 nawet jak w koncu wyjdzie z OBECNEGO trendu spadkowego .Po prostu przez emisje akcji "okradziono" starych akcjonariuszy (tych powyzej 15) z mozliwosci zarobku. A nowi nie palili sie aby płacić 10 złotych za akcje.... to dlaczego teraz mają dawac wiecej?
Czyli dyskusji ciąg dalszy. Kolega 123456 stwierdza, że to jednak była korekta.
No to ja się go muszę zapytać, jaka to była korekta ? wszak wiemy, że na rynku mamy cztery podstawowe korekty. Od razu je tu wymienię :
prosta płaska nieregularna pędząca
słucham więc brachu, ten mocny ruch do góry od 8.55 do 15.89, posiadający wyraźnych pięć fal, to która z wymienionych to była korekta ? Bo mnie uczono, że korekta zawsze ma trzy fale ! I popatrzcie, do czego dochodzimy. Zaczynamy tworzyć zupełnie nowy rodzaj analizy. O przepraszam to 123456 zaczyna tworzyć swój własny rodzaj analizy, gdzie ruch posiadający pięć wyraźnych fal stanowi korektę. Brawo brachu, to coś pięknego, narodził nam się tu objawiciel nowej analizy. Ciekawe jak ją nazwiesz ? Niech to będzie analiza liczbowa - pasuje do ciebie jak ulał. Można by rzec, śmiechu warte, śmiać się nie chce, ale wcale mi nie jest do śmiechu, jak czytam te brednie do kwadratu. Potem, taki jeden z drugim, co też taką analizę stosują, kiedy już opróżni jego kieszenie do spodu, wychodzi przed szereg i mówi:
Analizy technicznej nie ma, to jakieś brednie, to jakieś bzdury.
Dlatego czytając takie teksty jak ten, co płodzi tu kolega 123456, powiem tak : Macie racje, na podstawie tych nowych odkryć kolegi, dochodzę do wniosku, że analizy technicznej nie było, nie ma i nie będzie, a tylko od czasu do czasu niejaki chodzik księżycowy brednie wam opowiadając wpuszcza was w kanał ? No nie, wolę jednak wpuszczać w maliny, ostatecznie pomimo kolców jednak przyjemnie pachną i smakują,
ciekawe gdzie byłes jak uczono jak wygląda trend spadkowy i kiedy sie kończy? na malinach?
a na razie niestety po raz kolejny analiza techniczna 100 lat za murzynami zadziałała. Na rachitycznym obrocie podjazd pod linie trendu (której rzekomo nie ma)...i nic
tylko człowiek ograniczony nie bierze pod uwage innych okoliczności bo gdzies zobaczył formacje czy inną falę opisaną przez Eliotta czy innego Prechtera (jakoś wzrost w 2012-2013 tez nie był 3 falowy) traktując je jak prawdy objawione, nie biorac pod uwage ze zamiast 20 mln bedzie/jest tu kilkaset % więcej nowych akcji i konsekwencji z tym związanych
ja swoje prognozy, analize napisałem- ty nie, jak jest trend wzrostowy według ciebie to jaki ma zasięg? Pewnie znowu sie wymigasz od odpowiedzi zeby nie pokazac....ze nic nie wiesz
Ostatnio na podbiciu jak w końcu strzelił cenę w ok. 15 złotych to dopiero po mojej podpowiedzi by wziął procenty z wybicia z danych T. Bulkowskiego (z cupa) i tak zrobił i mu wyszło (i co ciekawe nawet się sprawdziło i to praktycznie we wszystkich aspektach, brawo T.B!!!). Geniusz panie, niemniej jednak ciekawy typ i miło się go czyta - dlatego go serdecznie pozdrawiam.
No i na tym moi drodzy kończę tą dyskusję z facetem o niku 123456. Kończę, przede wszystkim dlatego, że musiałbym wchodzić zdecydowanie zbyt głęboko w rzeczy, o których tu nie chcę pisać. Co prawda "mądrej głowie dość po słowie", więc w moich wypowiedziach na tym wątku, dla kogoś komu się chce, jest sporo materiału do przemyślenia. Tak naprawdę to najważniejsza tu jest rola, jaką spełnia omawiany przeze mnie wzrost. Znalezienie odpowiedzi, czym naprawdę jest, pozwala zrozumieć, co tak naprawdę się tu dzieje, mało tego, uzyskać (co ważniejsze) odpowiedź, co tu będzie się działo. Nie jest to w żadnym wypadku korekta. Tak jak napisałem, korekty zawsze mają 3 fale, a tu jak byk mamy fal 5. Oczywiście, każdą koncepcję możemy naciągać do granic możliwości, niczym gumę w majtkach i niestety wielu tak czyni, co zresztą prezentuje mój adwersarz. Swego czasu byli tacy, co twierdzili, że Ziemia jest płaska. Ba nawet w to wierzyli i zwalczali wszystkich tych myślących inaczej, ale z tego nie wynikało w cale, że mieli rację, tylko zwyczajnie brakowało im wiedzy.
Dnia 2018-08-07 o godz. 12:41 polonez_as-dur napisał(a):
czyli stchórzyłes j jak przyszło do konkretów nie dziwie sie nawet prechter czasem problemy z falami korektami i trendami głownymi a co dopiero leszcz z forum parkietu:)) Nie dajcie sie omamic naganiaczom ubierajacymi sie w piorka znawców. Nikt nie ma swietego graala na giełdzie i nie bedzie miał
To jedna z prognioz głownego specjalisty od fal z 2003
Robert Prechter jest analitykiem technicznym, który wydaje biuletyn inwestycyjny "The Elliott Wave Theorist". Swoje prognozy opiera na teorii fal Elliotta, uznawanej przez wielu inwestorów za mało wiarygodną i niezwykle subiektywną
Robert Prechter, wykorzystując teorię fal Elliotta, uważa, że DJIA z obecnego poziomu 8400 pkt. spadnie wiosną 2003 roku do 4000 pkt., a koniec bessy na amerykańskich rynkach akcji nastąpi dopiero wtedy, gdy średnia przemysłowa znajdzie się w przedziale między 500 a 1000 pkt...
http://www.parkiet.com/artykul/276953.html
co prawda dow nie spadł na 4000 ani tym bardziej na 1000 pkt a przez 15 lat urósł na 28000 ale co tam przecież eliotowcy sie nie mylą prawda, bo gdzieś tam 5 fal widzieli.... albo 3:)))
Odpowiem 123456 bez pitolenia, kolego....bez pitolenia !
Najpierw jego słowa:
"czyli stchórzyłes j jak przyszło do konkretów nie dziwie sie nawet prechter czasem problemy z falami korektami i trendami głownymi a co dopiero leszcz z forum parkietu:)) Nie dajcie sie omamic naganiaczom ubierajacymi sie w piorka znawców. Nikt nie ma swietego graala na giełdzie i nie bedzie miał"
Do kogo ty piejesz ? No do kogo ? Mój pies Golden Retriver ma więcej rozumu w głowie, bo jak mu się coś powie, to reaguje. Do ciebie argumenty nie trafiają. Nazywasz korektą, to co nie jest Korektą. Zarzucasz Prechterowi, że nie ma racji, a sam krytykujesz teorię fal, nie mając bladego pojęcia o tym czego dokonał Elliott.
Czy ktoś na tym forum zaprzeczy (i nie pisze to po to aby się chwalić, ale po to, aby temu facetowi coś pokazać ) że to nikt inny jak chodzik księżycowy napisał na tym forum Bosia
1. kupuj przy cenie 9.20 2 przy cenie powyżej 15.40 - sprzedaj, kurs będzie jednocyfrowy 3. jak rynek spadł do wartości jednocyfrowej, czyli poniżej 10 zeta - napisałem spadnie co najmniej do 7 zeta 4. Jak spadł do w te okolice, to przesłałem z wyprzedzeniem do kilku ludzi wykres gdzie i kiedy nastąpi zwrot.
do kogo ty podskakujesz ? ni do kogo ? Myślisz, że jak sobie przeprowadzisz kreskę po szczytach, to dostaniesz sygnał kupna ? Przecież do ciebie nie trafił ani jeden z moich argumentów. Mam ci podać cenę docelową ? Już samo takie stwierdzenie, każe się zastanowić, czy czasem wysoka temperatura, nie przegrzewa ci zwojów.
Poza tym jak coś piszesz, to postaw znaki interpunkcyjne, bo tylko fleja tak kaleczy ojczysty język.
chodzik księżycowy jak będziesz miał osiągnięcia i z taką samą dokładnością uda ci się wyznaczyć szczyty wzrostu na BOŚ, jak mnie udało wyznaczyć się jego dno, to pogadamy. Na razie to bądź zdrów i pisz do mnie na Berdyczów.
ck dodam tylko, że nazwiska piszemy z dużych liter. Co nie wiesz jak postawić na klawiaturze laptopa polskie znaki ? a może wracasz do kraju dopiero za dwa tygodnie ?
Nikt nie jest nieomylny, ale my tu nie gadamy o nieomylności, tylko o narzędziach analizy technicznej. Twój wpis to jedynie dowód na to, że nie rozumiesz sensu tej wymiany poglądów. Otóż chodzi o to, z czym mamy obecnie do czynienia, a nie o to, czy ktoś jest nieomylny. Jeśli w ten sposób odbierasz całą tą dyskusję, to oznacza jedno, nic z niej nie rozumiesz. Tak jak napisałem, aby określić gdzie jesteśmy i jaka będzie przyszłość, musimy rozumieć co się w danej chwili dzieje. Poza tym napisałeś w nawiasie Orange, możesz wyjaśnić o co ci chodzi ? Bo pijesz do mnie, słyszysz dzwony, ale nie wiesz w którym kościele dzwonią.