Dnia 2017-10-25 o godz. 10:39 ~baza napisał(a):
> Tak naprawdę nawet nie ma pewności czy jesteś obligatariuszem ale ok. jest to bez znaczenia. Natomiast informuję Cię, że nie taki jest mój cel. Moim celem jest rzetelne przedstawienie faktów i zastanowienie się wraz z wierzycielami i głównymi akcjonariuszami nad zmianą warunków układu.
> 1. Natomiast co chcę podkreślić sam Plan Naprawczy powinien zostać, bo z perspektywy roku porównując go z ew. likwidacją dziś korzyścią jest restrukturyzacja zatrudnienia i przekształcenie sądowe należności windykacyjnych co przelożyło się nie tylko na wyższy odzysk należności windykacyjnych ale też wyższą wartość całego pakietu windykacyjnego a jest on równie kluczowy jak zdrowe należności (wycena dziś tego pakietu jest wyższa z racji przekształcenia)
> Innymi słowy gdyby w ostatnim czasie była przeprowadzona likwidacja stan finansów byłby znacznie gorszy a ew. odzysk minimalny maks 10% (z racji sprzedaży nieprzekształconych należności i zaniechania podstawowej działalności przy jednoczesnym braku możliwości spłaty pożyczek przez klientów w krótkim czasie)
>
> ps
> i proszę nie pisz kolejny raz, że na to się nie zgadzasz bo o tym już wiem i szanuję Twoje zdanie (masz do niego prawo)
ZXC, pozostaje mi zacytować ponownie i poprosić o Twoje wyliczenia (niech będę nawet wyimaginowane) każdy oceni samemu na ile odpłynąłeś a na ile są warte uwagi. Pokaż wyliczenia dla likwidacji. (powiedz ile według Ciebie dziś odzyskałbyś gdyby w lutym ogłoszono likwidację)
Różnica między mną a Tobą jest taka, że ja nie godzę się na proces pozorowany i chcę realnych warunków układu z jednoczesnym podkreśleniem iż sam Plan Naprawczy jest właściwą drogą a Ty? (no właśnie ciężko mi określić Twoje intencje)
Osoba której zależy na odzysku pieniędzy nie będzie pchać tak skrajnego kierunku jak przedstawiasz taka postawa co nie co mówi mi o intencjach. (zwłaszcza gdy praktyka pokazuje, ze w ramach likwidacji jeszcze nikomu nie udało się odzyskać więcej niż 15-20% a najczęściej mniej niż 10%)
Odnośnie mojej osoby to przynajmniej każdy wie, że mam akcje i że pewne sprawy są subiektywne i że przede wszystkim jestem nastawiony na zysk (natomiast wszelkie procedury utrzymane być muszą i nie kolidują z moimi intencjami dlatego będę pilnował tego bo przegrywać umiem ale tylko gdy gra jest fair)