spadek z 18.6 do 13.168 mln należności bieżących został podany na NWZA
Odnośnie projekcji w głowie mi się nie mieściło, że z pierwotnej kwoty 18.6 dziś może być mniej stąd było założenie, że na koniec I kwartału 2018 będą mieli ok. 20 mln bieżących. (dlatego mając dzisiejsze liczby uważam, że obecny proces naprawczy powinien zostać przerwany a to w jakim kierunku to pójdzie zdecydują wierzyciele nie ja) - sam plan naprawczy czyli dalsze przekształcanie powinien zostać ale zmienione muszą być warunki układu lub kierunek likwidacji.
Co do likwidacji i odzysku nie mam tutaj żadnych wątpliwości wynika to z profilu spółki i praktyki innych likwidacji. (przedstaw liczby i napisz nam ile według ciebie potrwa proces likwidacyjny?)
Sugeruję redukcję zadłużenia bo zostałem poinformowany, że główni akcjonariusze nie spłacą długów Marki. Marka ma spłacić długi sama ale z dzisiejszych należności bieżących wynika, że tego nie zrobi.
Projekcje są naturalnym elementem tyle, że są one w odniesieniu do liczb (dlatego tak często domagałem się informacji o strukturze należności) i pierwotnie i ja i wierzyciele przykładaliśmy je pod 18.6 mln bieżących należności natomiast dziś trzeba robić projekcje pod 13.1 mln.