Oczywiście, że tak ale za każdym razem trzeba rozważyć czy w ramach układu wierzyciele odzyskają co najmniej tyle co przy likwidacji.
I akurat z likwidacji wierzyciele odzyskają tutaj niewiele (udowodniłem to już wielokrotnie jak masz inne liczby pokaż je)
Kolejny raz to podnosisz a tak serio to nawet nie mam pewności czy jesteś obligatariuszem (nawet jak jesteś to takie kwestie głosują wszyscy wierzyciele.... patrz choćby głosowanie nad obecnym układem, gdzie za było 10 mln a przeciwko 500 tys)
A wiesz dlaczego? bo duzi wierzyciele wiedzą, że z likwidacji odzysk tutaj będzie minimalny!
Natomiast ja chcę pokazać, że utrzymywanie (blokowanie możliwości Marki) jest ze szkodą dla wszystkich i korzystniej jest dziś wprowadzić realne warunki układu.
Choć dziś ten koszt nie jest fizyczny i można by postawić tezę iż po co o to bić pianę już dziś skoro problem pojawi się ew. dopiero w marcu 2019? to odpowiedź brzmi iż w sytuacji gdy będzie realny układ cała maszyna będzie pracować wydajniej (od rynku na którym działają, poprzez pracowników a przede wszystkim kapitału po choćby taką kwestie, ze do spółki wyprostowanej przyjdą inne podmioty aby przejąc lub menedżerzy aby rozwinąć bo to jest warunek podstawowy)
Nie boję się przedstawienia zmiany warunków układu z redukcją zadłużenia zamienną na akcje bo wiem, że wierzyciele (ci duzi) znają się na finansach i rynkach.
dobranoc