Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,10 zł , zmiana od tamtej pory: 220,00%

Re: Zwiększenie powierzchni. 10 procent

Co do zasady nie uszczęśliwiajcie nikogo na siłę. To oczywiste, że gdybym spożytkował energię na konstruktywne pomysły wchodząc na początek do RN wyszłoby to dla mnie korzystniej ale problem leży w tym, że nie chcę i gdy trzymacie na siłe tutaj ludzi jak szczury w klatce musicie się liczyć z tym, że wasze patologiczne zachowania będą pokazywane i cała energia będzie wykorzystywana w tym właśnie kierunku. To nie wynika z pobudek a są to naturalne zachowania obronne.
Jedni odpuszczają inni nie i ja o swoje pieniądze będę walczył do samego końca. (mam do tego prawo a nawet uważam, że to mój obowiązek)

Przypomnę, że przewodniczący RN Dariusz Kowalczyk mówił o finansowaniu zewnętrznym w formie inwestora i gdy ten kierunek z jakiś powodów jest nierealny to przecież problem i potrzeby finansowania zewnętrznego nie zniknęły - w związku z tym co w tym zakresie zostało zrealizowane?

Druga kwestia temat wycofania Marki - gdy Dariusz Kowalczyk na WZA sugeruje 'pani Malinowska przedstawi rozwiązania' to w momencie gdy free float jest na poziomie 100 tys a na wezwanie lub skup odpowiedziałoby pewnie nie więcej niż 400 tys akcji to jak takie zagrywki można odbierać?

Przypomnę, że na NC nie ma progów nie ma obowiązku wzywania po przekroczeniu progu co daje komfort w skupie gdyby celem było pozostawienie Marki na newconnect ( z celami w przyszłości pod inwestora).
Na newconnect jest możliwe każde rozwiązanie ale trzeba mieć szczere intencje a nie robić zagrywki, bo jak na instytucje a tak są klasyfikowani inwestorzy o aktywach kilkudziesięciu mln trzeba liczyć się z kosztami!

Otoczenie Kowalczyka chyba jeszcze nie rozumie, że osoba o kilkudziesięciu mln aktywów jest instytucją a więc dochodzi odpowiedzialność społeczna, koszt wizerunku i wiarygodność rynkowa (przeciętny Kowalski może więcej Kowalczyk już nie ... takie koszty bycia instytucją). Jeżeli nie zrozumiecie tej zależności naprawdę nie tacy byli (problemy zaczynają się gdy na rynku pracy nie ma chętnych - znam sytuację gdzie pracownicy odwracali się totalnie mówiąc choćby 1 tys więcej to i tak tam nie pójdę a kwestia pracownicza to tylko jeden z wielu aspektów)

Wszystko to sprowadza się do budowy wizerunku, odpowiedzialności itp a takie coś buduje się latami dlatego taka moja rada dla Kowalczyka by nie szedł drogą mentalności Konopki (odrzucenie takiej argumentacji jest największym zyskiem dla Kowalczyka) bo to droga w przepaść! (wiem o czym mówię, bo mimo wszystko funkcjonuję na rynku, który wyprzedza Podlasie w takich kwestiach i te problemy były i są przerabiane!)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-24 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.