Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,10 zł , zmiana od tamtej pory: 220,00%

Re: Zwiększenie powierzchni. 10 procent

Zgłoś do moderatora
Dziś wartość likwidacyjna Marki to 
1. ok. 60 mln przeterminowanych*11%= 6.6 mln (choć przy obecnym rynku wirzytelności 11% może być trudne do uzyskania)
2. 4-5 mln zdrowych do siągnięcia w ok. 2 lata = ok. 3 mln
3. 0.8 nadwyżka z nieruchomości

suma maks 10.5 mln i od tego trzeba odjąć ok. 2 mln kosztów likwidacji gdyby udało się zlikwidować w rok = efekt maks 8 mln a więc w optymistycznym wariancie 40% (i to tylko zabezpieczeni)

W scenariuszu, który przedstwiłem docelowo może być 12 mln (i przychód z tego tytułu ok. 1.5-2 mln plus przychód z windykacji 0.8-0.9 mln = ok. 2.5 mln przychodów przy maks kosztach 1 mln plus 500 tys kosztów finansowych a więc spora nadwyżka.

I to jest realne ale trzeba szybkich ruchów!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.