Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: nie naganiać nie polecać !!!

Szanowny Panie !
Nie oczekuje od nikogo żadnych prezentów, o motywach mojego działania już pisałem i nie widzę żadnego powodu, by do tego wracać powtórnie.
A co do Semaxu to sprawa ma się tak :
Pan Rey z Panem Majem przez dwa lata byli w Poznaniu może cztery razy , nie oni lecz Ja w stu procentach , czyli 60 000 szt akcji SEMAX SA kupiłem na rzecz Skyline Interim Management za kwotę 600 PLN !!!
Zarząd SI SA w tamtym czasie nie wierzył , ani przez chwilę , że w ogóle jest to możliwe by przeprowadzić skutecznie sanację firmy , która upadła z długami wynoszącymi ok 90 mln pln.
Ja nie dziele żadnych skór na żadnych niedźwiedziach , tak uczynił właśnie Zarząd SI SA łamiąc wszystkie ustalenia miedzy Nami . Po prostu zapaliły się Panom w oczach miliony z Semaxu i z czystej chciwości postanowili składać Mi propozycje nie do przyjęcia. Propozycje łamiące wszelkie ustalenia !!!
W Semax drogi Panie jeszcze bardzo dużo trzeba zrobić by spłacić kwotę ok 25 mln przez pięć najbliższych lat . Spółka musi być zasilona kapitałem by mogła się poprawnie restrukturyzować .
Proszę pytam Zarząd SI SA jako 100% właściciela akcji SEMAX SA dlaczego nie składa zobowiązania o dokapitalizowaniu spółki Semax SA min 5 mln pln ??? .
Równocześnie informuję rynek , że w dniu 10 czerwca 2011 roku jako Prezes Zarządu Skyline Interim Management Sp. z o. o. nie otrzymawszy potwierdzenia pozyskania środków przez Zarząd SI SA złożyłem oświadczenie do Sąd Rejonowy Poznań -
Stare Miasto w Poznaniu
Wydział XI Gospodarczy dla Spraw Upadłościowych i Naprawczych
ul. Grochowe Łąki 6
61-752 Poznań
, w którym poinformowałem , że
" ... Zarząd Skyline Interim Management Sp. z. o.o. nie podtrzymuje zobowiązania zawartego w liście intencyjnym z dnia 14-07-2009 r pozyskiwania kwoty nie mniejszej niż 5 mln PLN na finansowanie bieżącej działalności restrukturyzowanej spółki Semax SA w upadłości układowej ...."
Po prostu Zarząd SIM nie otrzymał od SI SA potwierdzenia, że takie środki na jego konto wpłyną . Skąd będą pochodzić , ile ewentualnie będą kosztować itd . A przypominam , że Zarząd SI SA odmawiał i wciąż odmawia przeniesienia akcji Semax SA w 75% na rzecz SIM . Oświadczenie samego Pan Maja po prostu nic nie znaczy bo po : a )
Pan Maj nie ma upranienia do jednoosobowej reprezentacji i b) deklaracja jest nie oznaczona w czasie . Taką informację przekazał Pan Maj w komunikacie !!!
A prawda jest taka :
Pan Maj i Pan Rey składali oświadczenia , że na każde moje wezwania jako Prezesa Zarządu spółki SIM akcje zostaną przeniesione lub zostanie podpisany list żelazny z którego będzie wynikało iż stanie się tak bezpośrednio po zawarciu układu . Ani jedna ani drugie zobowiązanie mimo wielu próśb nie zostało przez Zarząd SI SA dotrzymane a kapitał na restrukturyzacje zabezpieczony tak bym jako Prezes Zarządu SIM odpowiedzialnie mógł podtrzymać zobowiązanie złożone do sądu w dniu 14 lipca 2009 roku.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SKYLINE -0,65% 1,52 2025-10-06 09:35:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.