Na początek
Nie mam już LVC choć dalej uważam że to dobra spółka,ale czy w obecnej sytuacji są dobre spółki?
C.d analizy amatora
IDZIEMY po maksymalnie złym scenariusz który założyłem.DO końca roku 5 MILJARDÓW zachorowań z tego średnio 8-10%zgonów(wyższa niż obecnie bo załamują się systemy zdrowotne jak we Włoszech. Zaraża nauczy cały świat pokory i za 3-4 tygodnie zobaczymy ciężarówki z trumnami w całej zachodniej Europie.
Polska jest w o tyle dobrej sytuacji że do nas dotarło to na końcu i rząd podjął może z pozoru chaotyczne działania ale jedyne możliwe w tej sytuacji.
Najbliższy miesiąc będzie decydujący dla Polski czy dostaniemy tylko kopa czy zamiecie nas jak większość świata.
"NORMALNOŚĆ" nie wruci nawet jeżeli nam się uda do momentu wynalezienia szczepionki bo przy jakim kolejek poluzowaniu dyscypliny zaraża wruci.
To że gospodarki się posypią każdy widzi ale ja obawiam się czy światowy system finansowy to wytrzyma.
To co robią teraz banki centralne jest gorsze od tego wirusa.
Jeżeli ktoś ma możliwość to WIAĆ Z WSZELKICH KREDYTÓW
Podtrzymuję okolice 100pkt dla WIG20
Ale z tyłu głowy mam czy po "wszystkim" giełdy jakie znamy wogule będą bo to co się może stać to wina elit finansowych.
Świat już nigdy nie będzie taki sam!!!