Forum Giełda +Dodaj wątek

Sprawa Zenka

Ja tu na prawdę jestem z czystej radości!

Niektórzy oglądają niebo latami, niektórzy kopią działkę, niektórzy oglądają tasiemcowe seriale dla rozrywki, a mnie bawi Bomi, a szczególnie jego forum. Niestety aby dobrze bawić się na forum Bomi, to trzeba dobrze spółkę poznać. Stąd moja dobra znajomość.

Lubię liczby, ekonomię, to chyba tyle.

Forum dostarcza lepszej rozrywki niż wszystkie kanały telewizyjne razem wzięte.

Jak widzisz, że straszą Cię paragrafem (chyba 45), gdzie kara to 10 mln, jeśli nie zamilkniesz, to radość wzbiera. To o mnie.

Jak widzisz, że rankor2 grożono doniesieniem do KNF, do prokuratury. Jak widzisz, że w sprawie rankor2 nawet zadano pytanie do zarządu Bomi, co on zamierza zrobić w sprawie jego wpisów na forum bankier.pl...

Jak czytasz taki wpis: "uważajcie na Zenka, bo Zenek i rankor2, to jest gra: dobry i zły policjant"

Przecież użytkownicy tego forum są śmieszniejsi niż "Właśnie leci kabarecik" z Panią Basieńką w roli głównej. Ją cytując: "To jest parodia nie teatr".

Jakiś "Pan Prezes" słał do mnie pogróżki. Do rankor2 też, ale kto inny - do rankor2 się w krótkim tekście dopatrzyłem chyba trzech paragrafów. Co tam było? Groźby karalne, działanie w zamiarze popełnienia przestępstwa, organizowanie grupy przestępczej.

To forum daje mi rozrywkę.
Są osoby, które próbują cośkolwiek dyskutować, ale okazuje się, że nie przeczytały sprawozdania finansowego za H1.

"To jest parodia, nie teatr"

Dla mnie forum Bomi to jest takie stado ludzi, dziwnych ludzi. Rankor2 wali w klatki gazetą i zaczyna się ruch.

Dla mnie dodatkową rozrywką jest analiza danych. Lubię liczyć, przeliczać. Lubię liczby.
Lubię czytać raporty finansowe, które nie są powszechnie czytane przez bomifanów. I liczyć, liczyć.

To zjawisko, które wydarzyło się w czwartek i piątek. Przecież astronomowie na takie zjawisko muszą czekać latami. A tym czasem. W czwartek zwałka na 0,24. Poruszenie na forum. Chcą zwalić, aby tani kupić. W piątek podbitka na 0,25. No co chcą zwalić? Analiza takich zachowań daje mi tyle radości, co innym obserwowanie żab w stawie przez cały rok, czy astronomom nieba przez całe swoje życie.

Jesteś pierwszą osobą na tym forum, która w kontrdyskusji przedstawiła liczby!

Cieszę się, że się pojawiłeś i żałuję, że za chwilę znikniesz.
Jedyną osobą do tej pory, z którą mogłem się sensownie spierać był rankor2.

Dla mnie Bomi to rozrywka: inteligentna rozrywka - trzeba liczyć, przewidywać, a forum to jeszcze kolejna porcja rozrywki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.