Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,71 zł , zmiana od tamtej pory: -47,31%

Re: wybicie

Dnia 2016-07-28 o godz. 11:00 ~devilek napisał(a):
> każdy głupi powie że 1 zł a mądrzejszy że 0,50 ale w dalszym ciągu nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem czym się tak cieszysz i nakręcasz. To że ktoś ma wirtualną stratę ?? czy to że akcje spadają bo masz z tego dziwną przyjemność :) raz spadają a innym razem rosną. Ktoś kto rozdaje karty decyduje. W dalszym ciągu jestem zwolennikiem fundamentów, czekam na wyniki oraz informacje na temat lipca które spółka poda 10 sierpnia.

devil,
ani nie cieszę, ani nakręcam - też jestem inwestorem z doswiadczeniem zysków i strat,
po prostu stwierdzam fakt, którego zaistnienie przewidywałem juz dawno, o czym dobrze wiesz
i pisałem dlaczego - bo nie ma RZECZYWISTEGO popytu, jst tylko pozorowany podbitkami i podawaniem tlenu, by zwabiać tych, co myślą zyczeniowo (teraz akurat piszę ogólnie, to nie jest prztyczek do ciebie)

tu ktoś ewidentnie usiłuje od dawna wyjść z waloru i robi to tak, by nie wywołać paniki i naruszać stoplosów

piszesz o wirtualnej stracie - niby fakt, ale ta wirtualna strata trwa tu dla wielu już latami i jest utrwalana TRZYKROTNYMI spadkami po odcieciach dywidendy

ty sam przecież jesteś chyba na zero po kilkuletnim oczekiwaniu...

nie mam z tego żadnej dziwnej przyjemnosci poza faktem, gdy widzę jak milkną naganiacze, którym rynek utarł nosa wbrew ich nieomylnym pseudoargumentom (co nie znaczy, iż ja jestem nieomylny)

devil - znasz moje argumenty i ocene spólki od dawna, sam w koncu zacząłeś nawet dostrzegać to, o czym pisałem (np. sypacz), a czego wcześniej dostrzegać nie chciałeś i zyczeniowo pisałeś o choinkowych wzrostach lub otwierałeś szampany po jakiejś spekulacyjnej podbitce korekcyjnej

ja też jestem zwolennikiem fundamentów i dlatego tym bardziej dziwi mnie to wieloletnie spadanie daty, a zwłaszcza zerowy popyt,
własnie to jest moim głównym powodem zaciekawienia spółką i sam szukam argumentów do przewidzenia momentu oraz powoodu, gdy rynek zainteresuje się datą

wyniki już były, dywidenda była, niusy były i nie sądzę, by kolejne coś zmieniły, skoro nawet insiderzy nie wykonuja zadnych ruchów i żadnych nawet plotek o dacie od dawna nie ma...
ale sam jestem ciekaw, czy faktycznie po tym kolejnym raporcie cokolwiek się zmieni...

na razie spadki, gierki w podbitki i podawanie tlenu śmiesznymi transakcjami za kilka stówek, a zwłaszcza zerowy popyt utrwalają we mnie dotychczasową ocene spółki

bez wejscia nowego silnego gracza i/lub sprzedania daty przez mci - na razie nie widzę szans na wzrosty, za to zagrożenia nie znikają...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.