Nie bądźmy tacy ironiczni i nie łapmy tak za słówka, na połowę Twoich pytań nie znam odpowiedzi i dobrze o tym wiadomo, że nikt ich nie zna poza zarządem i ich kręgiem swojaków :) Wiem, jakie aktywa i możliwości ma spółka i jak niskie jest prawdopodobieństwo sytuacji, w której wycena majątku z raportów finansowych jest zawyżona, ale nie siedzę w głowach Szmagalskich.
Mówiąc o tym, że znam dobrze spółkę, pisałem też w kontekście kursu. Jeśli leci z 4 na 2 złote przy WK powyżej 13, to spadek uznałbym za uzasadniony, gdyby miały miejsce potężne odpisy / ogromne straty / bankructwo, a że takich wydarzeń nie będzie, to jestem niemal pewien.
Według mnie powinni do końca 2021 zaraportować średnio ponad 6 milionów przychodu z Country kwartalnie (średnio, pewnie najwięcej w okolicach oddawania konkretnych etapów) - powinno wystarczyć na drobne zyski. 100 mieszkań z Kampinosu jest planowane na 2022, więc powinni ruszać z budową, ale z nimi nic nie wiadomo, więc mogą być opóźnienia. O Białołęce i Francuskiej nic nie wiem, tematy wiszą i na razie nie ruszają.