bardzo przepraszam za zamieszanie.ale to dlatego, ze wczoraj otrzymałam list polecony w sparwie omawianej faktury, a mianowicie to ze moj kuzyn domaga sie zebym wykonała mu schody bo wg niego powinnam była to zrobic...gdy zaczełam grzebac w internecie odnalazłam wasze forum...i naparwde sie wystarszyłam...nie miałam zielonegopojecia ze zus sciga tych ktorzy zawieszali działlnosc...spanikowałam...ale postaram sie poprawic.wiec zaczynam
- jestem ryczałtowcem vatowcem vat-7 małej jednoosobowej firmy od 1988 roku.
- rozliczam sie samodzielnie -nie mam biura ksiegowego , prowadze działalnosc polegająca na usługach ogolnobudowlanych
- brak zamowien w 2003 i duze obciązenie -bowiem mam trojke dzieci a moj moj maz nie pracował spowodowało, ze -za rada pani w zuise- zawieszałam i odwieszałam działlnosc
- to samo robiłam w urzedzie skarbowym- odwieszałam na jakies 5-6 dni
-opłacałam skadke zdrowtna w całosci-dostałam takie wezwanie-bo początkowo płaciłam procentowo i społeczne i zdrowotne- i nikt sie nie czepiał i nie czepia- chwał bogu do tej pory
w- w 2004 roku w us poinformowano mnie, ze nie ma zawieszenia w uS wiec jesli przychod prowadze działalnosc jesli nie to ..nie
- tak było do maja 2004, gdy podjełam prace na umowe, a mąż tez znalazł prace.
Od tego czasu do dnia dzisiejszego opłacam w zusie skaldki tylko zdrotne ale własnie w maju 2004 zaprzestałam zawieszania i odwieszanie firmy w zus
-w marcu-ale w czasei zawieszenia firmy w zus- wystawiłam fakture vat, za ktora odprowadziłam nalezny podatek, ale nie wiem czy powinnam teraz ten czas zglosic tez w zus i naliczyć skladki, czy powinnam złozyc formularz zgloszenia w dniu w ktorym wystawiłam fakture czy tylko skorygowac dra?- na tym mniej wiecej polega moj problem
- zdaje sobie sparwe , ze wtedy tez bede musiała skorygowac pit 28 za 2004 rok
To chyba na spokojnie przedstawiony moj najwiekszy problem-
- i jeszcze jedno-gdy podjełam prace na umowe- zatrudniłam pracownikow do konca 2004 gdyz wtedy dostałam zlecenia i prowadziałam normalna działalnosc
- w tej chwili nie mam pracownikow ale prowadze działanosc jednoosobową i wystawiam faktury vat i opłacam podatek.nie mam zaległosci ani w zus ani w us.