Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,41 zł , zmiana od tamtej pory: 1 269,29%

Re: kolejnej dywidendy nie będzie?

Dnia 2017-04-12 o godz. 10:00 ~Aleksander napisał(a):
> jestem akcjonariuszem od około 3 lat. Może nie znam jej tak jak pracownicy (a nawet na pewno nie znam jej tak), ale prześwietliłem każdy raport spółki i każdą informacje, która od czasu debiutu pojawiła się na rynku. Zatem uważam, że mam bardzo dużą wiedzę o firmie.

czyli wiesz to, co napisano oficjalnie. A tyle dobrego płynie bokiem, choćby na fb.com/ifirma albo w bezpośrednich relacjach - choćby na walnym.

> Jeśli jakieś projekty były nieefektywne, to należało je szybko ucinać, niezależnie od tego czy spółka pozyskała środki czy nie. 

Żaden nowy projekt oparty o model SaaS nie jest rentowny od samego początku. Większość z nich nigdy nie osiąga punktu break-even.

>Skoro pracownicy mają pomysł jak doprowadzić do sytuacji gdzie spółka będzie mogła wypłacać 1 zł na akcję, to niech zarząd przedstawi go na wza, zmniejszmy kwotę dywidendy i wydatkujmy środki które leżą na kontach w banku i stańmy się spółką, która będzie znacznie większym podmiotem niż dziś

Przynajmniej część tych środków na koncie to niezbędna poduszka bezpieczeństwa. Jak zerkniesz troche dalej niż 3 lata wstecz, to zobaczysz, że bez tych środków były by problemy. Pomysły na WZA (publicznie) nie padną raczej - za wcześnie żeby je zdradzać. Zresztą i tak nie przyjdziesz.

> imie kojarzy mi się z prospektu emisyjnego, więc chyba domyślam się kim jesteś, pozdrowienia :)

No to pudło.

> Na WZA będzie mój najbliższy przyjaciel. Ja 2 dni przed WZA mam operacje. Wystarczy mi jednak jeśli on przypilnuje  swoich, a przy okazji moich interesów. Ma też więcej akcji niż ja.

Nieobecni głosu nie mają :) Spoko, fajnie. Zdrowia.

>
> Wydaje mi się, że prowadzenie dyskusji na forum wiele już nie wniesie. Proponuje zatem po prostu poczekać do rozstrzygnięcia WZA.

Też tak myślę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IFIRMA 2,80% 33,00 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.