nie rozumiem tej wypowiedzi, a dlaczego wypłata dywidendy jest wymierzeniem policzka pracownikom i zarząd będzie musial z tego zrezygnować? przecież pracownicy tez mają akcje.
swoją drogą proponuję aby pracownicy zweryfikowali ile milionów gotówki spółka pozyskała od akcjonariuszy zewnętrznych spółki i sugeruje pomyśleć skąd spółka miała środki na rozwój, inwestycje, wynagrodzenia, szczególnie w tych gorszych okresach biznesowych dla spółki.
Dla mnie rola pracowników jest niezwykle ważna i nieprzeceniona, wiem, że stanowią o funkcjonowaniu, jakości i rozwoju tej spółki. Niemniej pracownicy muszą mieć też świadomość, że Power Media to jest spółka publiczna, mająca akcjonariuszy, którzy też nie godzą się na rozwiązania, które są na rynku publicznym bardzo negatywnie oceniane.
Program motywacyjny okej, niech będzie, jestem ZA. Niech on jednak będzie zrobiony tak jak to funkcjonuje na rynku publicznym.
Jeśli pracownicy chcą bawić się w emisje akcji bez kryteriów, to niech zrzucą się wspólnie i ogłoszą wezwanie na akcje, niech wycofają spółkę z obrotu i wtedy dzielą zysk wyłącznie między siebie i zarząd. To jest przecież możliwe! Ogłoście zatem wspólnie z Zarządem wezwanie po cenie godziwej i nikt więcej nie podniesie krytycznego głosu o takich rozwiązaniach, a pracownicy będą mieli programy motywacyjne, będą uczestniczyć w dywidendach i będą wiedzieli itd. Chyba nie jest to aż tak głupi pomysł? Jeśli cena w wezwaniu będzie godziwa, to akcjonariusze przyklasną pomysłowi!