• Re: punkt opłat Autor: ~Armagedon [89.161.79.*]
    Jestem agentem Okienka Kasowego kóry podobnie jak Wy leży i nie może się podnieść. Ktoś pisał o promesach - rzeczywiście zwrócili kasę na konta, w poniedziałek przyszedł przelew. Chociaż to odzyskałem.
    Czy może ktoś z Was dowiedział się ile przelewów nie poszło konkretnie w Waszych punktach. Gdzie i od kogo można uzyskać takie informacje na temat swojego punktu? Prezio nie odpowiada, udaje że zapadł się pod ziemię.
    Jeśli chodzi o Okienka kóre przeszły do Via to z tego co wiem, punkty Pawła M już jakiś czas temu wszystkie przeszły do Via. Szczury uciekają z tonącego statku jako pierwsze. Oznacza to że dobrze się ustawili przed ogłoszeniem upadłości.
  • Re: punkt opłat Autor: ~xyz [217.98.39.*]
    Osobiście uważam że trudno będzie to szybko ustalić poprzez Okienko gdyż jak sami wiecie Reklamacje i potwierdzenia przelewów dla klientów którzy rządali takich potwierdzeń wystawiano na papierze firmowym okienka tłumacząc się brakiem możliwości wydrukowania bankowego potwierdzenia przelewu. Moja rada zróbcie listę np w excelu wszystkich wpłat za ostatni miesiąc pogrupujcie odbiorcami np Gazownia =127 przelewów itd i z tymi danymi udajcie się do odbiorców wpłat z prośbą o potwierdzenie wpłat uważam że Firmy te w obecnej sytuacji powinny wam pomóc ustalić te dane wtedy łatwiej będzie Wam określić wysokość zobowiązań i szukać rozwiązania
    Patrze na to z boku bo mnie osobiście ta sprawa nie dotknęła bezpośrednio ale w związku z tym nasuwaja mi się pewne myśli i rozwiązania dzięki którym można uniknąć tego typu sytuacji w przyszłości otóż:
    Sam jestem przeciwnikiem tego typu działalności w formie jaką prezentują wszystkie Sieci ale współpraca podmiotów tego typu jest niezbędna np w formie Stowarzyszenia lub Izby tylko nie takiej jak IGPF która wywodziła się z Okienka. Izba ta powinna nie gwarantować za poszczególne podmioty tylko narzucić pewne normy które powinny być przestrzegane przez członków np. obowiązkowe ubezpieczenie OC , członkowie powinni płacić składkę członkowską i podlegać karą ale w zamian za to Izba powinna negocjować np z Bankami specjalną stawkę za przelew dla swoich członków, mało tego Izba powinna mieć prawo do kontroli każdego członka czy w jego przypadku nie są łamane pewne standardy obsługi , zachowane terminy itd. Klient który dokonuje płatności powinien mieć możliwość wyrażenia opini czy złożenia skargi właśnie do Izby która powinna ją sprawdzić i ewentualnie upomnieć danego członka lub przeprowadzić kontrolę we wskazanym punkcie. Wiadomo że jeden pojedyńczy podmiot nie jest w stanie podpisać umowy z żadnym wystawca rachunków ale Stowarzyszenie czy Izba to co innego inny potencjał działania i mozliwości ale na zdrowych zasadach. Tylko w ten sposób można oddzielić ziarno od plew i sprawić że na rynku pozostaną tylko uczciwi i rzetelni Agenci, którzy ciężko pracowali na swoich klientów i markę swego Punktu a teraz muszą znieść zawistne spojrzenia Ludzi którzy zostali "okradzeni". Dla każdej Pani Zosi, Krysi czy Basi która płaciła w Waszych Punktach rachunki i cieszyła się że oszczędza te 5 czy 10 zł miesięcznie trudne do zrozumienia będzie to że to nie Pani Kasjerka z Punktu tylko "ktoś" z Poznania jest winny temu że Ona musi jeszcze raz zapłacić swoje rachunki a ma zaledwie 600 zł emerytury! Zrozumcie tych ludzi którzy nieraz z płaczem do Was przyjdą Dajcie im nadzieje a zostaną z Wami tak mi się wydaje może się myle? Wiem że jesteście oszukani i tak się czujecie bo każdy by się tak czuł, ale to wasi klienci stracili pieniądze to ci ludzie dzięki którym Wy funkcjonowaliście i musicie pokazać im że jesteście po ich stronie.
    Uważam że każdy z Was jest świadomy odopowiedzialności za powierzane wam Pieniądze i z należytą uwagą i starannością wykonywał swoje obowiązki dlatego nie poddawajcie się nie po to każdy z Was inwestował w ten interes czas i pieniądze żeby teraz ktoś inny na tym zyskał. Przejście do innej sieci jest najłatwiejsze w tej chwili i najprostsze ale pamiętajcie nikt nie da wam gwarancji że tam pracują wyłącznie kompetentne osoby , którym tak jak i Wam zależy na zadowoleniu klienta że nie trafi się drugi Pan Paweł, Sławek i cała reszta!!!
  • ile było punktów okiena, jak duża jest dziura? Autor: ~wacek [83.9.175.*]
    Jeśli rzeczywiście było mniej więcej 400 punktów połączonego mieszka z okienkiem i każdy punkt miał powiedzmy 5000 zł zebranej kasy od ludzi dziennie to daje dziennie 2 miliony złotych. Ponieważ od zawsze realizowali przelewy w ciągu 4 dni to powinni mieć na rachunku zapas w wys sześciu czy ośmiu milionów złotych (pieniądze poniedziałkowe są realizowane dopiero w środę czy czwartek). Jeśli przelewy są nierealizowane od miesiąca czy dwudziestu dni to sobie policzcie jak wielka jest ta dziura!

Mój wniosek jest taki: jeśli brakuje tylko 4,6 miliona jak podaje Ebert to firma działająca na tak wielką skalę, nie tylko nie powinna upaść, lecz powinna mieć wręcz (4 dni na realizację) NADPŁYNNOŚĆ!!!

Jeśli brak takiej kwoty powoduje bankructwo spółki to można wnioskować, że:
    - nie było 400 punktów tylko zdecydowanie mniej
    - punkty należące do właścicieli spółki zostały spłacone pieniędzmi części ajentów i tylko owe punkty ajencyjne zostają z niespłaconymi rachunkami ( przytaczany tu przykład z VIA)

Do prokuratury należy szczegółowe prześledzenie powiązań spółki i zawartych przez nią umów handlowych. Zachodzi bowiem duże prawdopodobieństwo wyprowadzenia środków do różnych spółek - zgadnijcie z kim związanych. Trzeba zbadać również jak duże wynagrodzenie pobierał zarząd. Znane są przecież przypadki, że w nierentownych spółkach zarząd zarabia po sto tysięcy miesięcznie plus premie:)

Przecież na logikę - skoro pieniądze wpływały z punktów agencyjnych do centrali a z tej centrali nie wypływały na poczet realizacji rachunków klientowskich to znaczy, że są na koncie centrali (śmiech) albo wypłynęły na coś innego, na co nie powinny wypłynąć.

We wszystkich upadłych grosikach, płatnikach i mieszkach do tej pory nie znana jest publicznie odpowiedź na pytanie "co stało się z pieniędzmi klientów?"
  • Re: punkt opłat Autor: ~Train [87.206.162.*]
    Do Informatyk:

Śmiech na sali to Twoja wypowiedź:

(cytat)
    Powiem tylko tyle, że soft tych pseudofirm milmedia, intax itd. to poprostu śmiech na sali :) Większość tych super programów może napisać student 2 roku informatyki :D Są tak dziurawe, posiadają tyle błędów merytorycznych, że naprawdę osoby kupujące takie oprogramowanie nie mają pojęcia o tym co kupują.

Reasumując, patrząc okiem osoby z branży informatycznej to firmy które są znane na rynku to włąśnie VIA, dzięki Gtechowi i Polcardowi, więc myślę że to co od nich wychodzi napewno jest czymś więcej niż tylko narzędziem do zbiorówek :)
    (koniec cytatu)

Podaj mi takiego studenta 2 roku informatyki, który napisze mi jeszcze raz taką aplikację jak z niej korzystam. 10 000 daję od ręki + jestem skłonny się dogadać na stałą kasę za dyspozycyjnośc w jego aktualizowaniu. Nie ośmieszaj się kolego, bo z miejsca widać że nie wiesz o czym mówisz.

Jakoś nie udało się podobnych jakościowo programów napisać żadnemu z banków oferującemu płatności masowe. Mylę się? Być może widziałeś co oferuje InvestBank.

Wszedłem na to forum i widzę fajny szum medialny. Okazuje się, że po IGPF która głosiła, że tylko zrzeszeni mają szansę przeżyć na rynku pałeczkę we wmawianiu ludziom tych głupot przejmuje dział marketingu wchodzącego na rynek operatora. Teraz ten operator wmawia pokrzywdzonym przez okienko agentom, że należy funkcjonować pod określonym szyldem w określonym systemie centralnym, bez mała wmawiając, że Grosik, Płatnik, Miniopłaty, Okienko Kasowe to były ledwie wypadki przy pracy i nadal tylko i wyłącznie system centralny jest zbawieniem.

Ludzie pracujący niezależnie pękają ze śmiechu czytając takie głupoty. Zycie pokazuje coś całkiem odwrotnego i współczuję szczerze wszystkim tym, ktorzy się dadzą na te bzdury nabrać. Tak czarowały swoich klientów wszystkie wspomniane sieci wmawiając im, że oni jako agenci sami nie dadzą rady działać, bo to za trudne, potrzebna jest do tego centrala. Ci którzy zaczeli robić przelewy na własną rękę zdziwili się jak banalnie proste to jest.

Do kolegi AndrzejaW:
    (cytat)
    jezeli wejda dyrektywy europejskie odnosnie posrednictwa finansowego, wszystkie "autorskie programy" pojda do smietnika
    (koniec cytatu)

Otóż w pracach nad tymi dyrektywami biorą udział przedstawiciele jednego z "systemów autorskich" (wystarczy wejsc na odpowiednią stronę). Jak myślisz czemu ? Czy po to, żeby wypić z innymi kawę ? Otóż oni wiedzą co robią, bo juz przygotowują się do ich wprowadzenia na rynek i wcale nie mają jak widać zamiaru "iść do śmietnika". Przecież oni z tego żyją. Dziwi mnie Twoje przekonanie, że będą bezczynnie patrzeć z oddali przygotowujac się na własną agonię.

(cytat)
    - z informacji jakie udalo mi sie wydobyc, VIA jako jedna ma umowy z wystawcami (o ile dla kogos to ma znaczenie)
    (koniec cytatu)

No to ktoś koledze niezłych głupot nagadał. Takie umowy mają również systemy autorskie a często są one podpisywane na poziomie pojedyńczego agenta. I niektóre aplikacje umożliwają odpowiednie zarządzanie tak przygotowanymi danymi.

(cytat)
    - VIA istnieje juz kilka lat na rynku, nawet jak padaly grosiki, mieszka czy teraz okienko, VIA ma sie dobrze
    (koniec cytatu)

Systemy autorskie też istnieją od kilku lat. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie, żeby któryś zbankrutował.

(cytat)
    - VIA ma marke, duzo osob kojarzy to logo
    (koniec cytatu)
    Grosik i Okienko Kasowe tez miało kojarzące się logo. Z tej przyczyny konkretnie ich upadku niektórzy niezalezni nie promują swojego, bo działają na lokalnym rynku i to ich twarz jest ich najlepszym logo.

(cytat)
    Albo inaczej, jezeli wejdzie prawo, zakazujace partyzanki z oplatami, czy jest jakis inny system niz VIA na rynku ktory gwarantuje ze nie zbankrutuje z dnia na dzien, dziala legalnie i bedzie dzialal?
    (koniec cytatu)

Szkoda słów... widać że kolega nie ma pojęcia o czym pisze. Tzn wie, ale wie na co nagania. Wyrazy szczerego współczucia tym, którzy jeszcze raz dadzą sie namówić na system centralny.

Do XYZ: otóż podobny twor do tego co opisałeś już działa. Nie robi takiego szumu w prasie jak to było w wypadku IGPF, ale robi swoje. Jesli masz mozliwosc - sprawdz kto bierze udziałw pracach nad regulcją tego rynku.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Gildia [87.206.162.*]
    Marketing VIA chce zrobić z Accadii i Milamedii jedynie nic nie znaczące firemki którym student napisał program a oni teraz to sprzedają. Ale tymi programikami według danych ze stron wspomnianych niezależni robią dziś więcej przelewów niż Elixir, Mieszko, Okienko Kasowe, Eurokasa, Grosiki i Skarbonka (i być może jeszcze PAF) razem wzięte w szczycie swoich możliwosci, a więc przed upadkiem Grosika. Bardzo nieudolnie wychodzi niektórym lekceważenie tych 2 systemów.
  • Re: punkt opłat Autor: ~samodzielny [83.24.211.*]
    xyz?...
    Czyżbyś nie wiedział, że Stowarzyszenie, to osobowość prawna i co sie z tym wszystkim wiąże? (statut, ksiegowość, no i oczywiście etaty!!!)
    Dla tego typu działalności wcale nie są potrzebne etaty!!!
    Oczywiście, istnieją formy "organizowania się" w grupy dla realizacji
    określonych celów, i jak zapewne wiesz - nie wymagają tworzenia "stołków" a co za tym idzie nie wiążą się one z obciązeniem finansowym dla zrzeszonych w takich strukturach podmiotów. Jeśli masz zatem "czyste intencje" - zaproponuj takie właśnie formy współpracy - formy, które pozwolą dużej grupie samodzielnych podmiotów
    realizować zadania w oparciu standarty określone przez całą grupę, bez koniecznośći podporządkowywania sie tzw centrali i związanych z tym kosztów.
    I ci Ty na to?...
  • Re: naganiaczom z VIA już dziękujemy! Autor: ~wacek [83.9.175.*]
    Naganiaczom z VIA już podziękujemy! Szukajcie jeleni gdzie indziej!
    Jedyna opcja dla posiadaczy punktu opłat to któraś z opcji niezależnych, niecentralnych - gdzie pieniądze od początku do końca są pod kontrolą agenta. Jedyny sensowny układ to agent-bank. Natomiast układ agent-centrala-bank to jak życie pokazuje WIELKA POMYŁKA!!!
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [213.158.196.*]
    no czytam i oczom nie wierzę, to o czym pisałem tydzień temu i proponowałem pomoc (a wtedy byłem sępem, demonem i cholera wie kim jeszcze) teraz to jedyne sensowne rozwiązanie. Jak zacząłem to pisać to przedstawiciele kilku różnych firm chcieli mnie połknąć, strasząc tym samym zdezorientowanych ludzi okienka. Na szczęście burza minęła, na spokojnie dochodzicie do słusznego wniosku, że tylko niezależność daje spokój w tym biznesie. Jeszcze bardziej mnie cieszy, że kilku z Was mimo tego czarnego PR nie zniechęciło się i podjęło pomysł o współpracy i zaczynają za chwilę na swoim. Jeśli ktoś jeszcze po tych kilku dniach nerwó i burz ma ochotę dołączyć się do grupy zapraszam (18) 35 21 300 od 9 do 17 - prosić właścicela Pozdrawiam serdecznie
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.9.175.*]
    Jarku, ja nadal podtrzymuję stanowisko, że zaczynanie pod nowym szyldem (swoim własnym), w starym zadłużonym miejscu to pomyłka. Trzeba zmienić adres lokalu aby ponownie próbować:) Albo spłacić nie swoje długi - a to się akurat nie opłaca z racji małej dochodowości punktów w stosunku do ogromnego zadłużenia!
  • Do Wacka Autor: ~Bartosz [83.24.214.*]
    Wacku

Może Ty masz jakąś alternatywę - ja narazie nie. To było jedyne źródło mojego utrzymania. Postanowiłem podjąć próbę i związane z nią ryzyko. Czas pokaże czy mi się uda. Liczę się ze wszystkim.
  • Re: punkt opłat Autor: ~okienkokasowe@o2.pl [90.156.61.*]
    zainteresowanym mogę przesłać ofertę bezpośrednio z banku do współpracy przy punkcie opłat, sam zastanawiam się jeszcze nad współpracą, mogę przesłać wersje demo oprogramowania działa jak pełna tylko 30 dni :)
    KOSZT PROGRAMU TO 300zł do tego rocznie płaci się 60 zł za całoroczny serwis i aktualizację miesięczny koszt prowadzenia konta w banku ok 30zł
    negocjuje koszt przelewów gdyby większa grupa się zdecydowała wysłałbym listę zainteresowanych do banku i wtedy mielibyśmy większe szanse na korzystniejsze warunki finansowe (obecnie bank pobiera ok 0,30gr za przelew czyli przy prowizji 1,80 - 0,30 dla banku zarabiamy 1,50) Program postaram się zamieścić na stronie www.okienkokasowe.webpark.pl <---- strona dla poszkodowanych przez okienko. kontakt okienkokasowe@o2.pl
    ----------------------------------------------------------------------
    dzisiaj o 15 spotykamy się z agentami z regionu Wrocławskiego zainteresowanych prosimy o kontakt o tym co postanowiliśmy także wpiszemy na stronie www.okienkokasowe.webpark.pl <---- strona dla poszkodowanych przez okienko. kontakt okienkokasowe@o2.pl
    ----------------------------------------------------------------------

UWAGA
    część z Państwa chcę podjąć kroki przeciwko spółce Okienko Kasowe S.A. w gąszczu forum zauważyłem takie posty w związku z czym proszę o kontakt. Strona dla poszkodowanych przez okienko kasowe www.okienkokasowe.webpark.pl na te stronie na bieżąco wpisywać będziemy aktualne informację w poniedziałek mamy wiedzieć coś więcej na temat VIA, spotkaliśmy się już grupą agentów z naszego regionu jeżeli chcecie do nas dołączyć proszę o kontakt razem zawsze lepiej.
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.9.175.*]
    http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4636771.html
  • Re: punkt opłat Autor: ~kabanos [212.244.57.*]
    Jarek sadzi na systemy centralne agitując do swego pomysłu. Prawda jest taka, że punkty opłat (centralne i nie centralne nie maja ŻADNEJ PRZYSZŁOŚCI. Wszyscy dotkliwie odczują upadek Okienek. Po upadku Grosika i powstaniu agencji różnych banków JUZ NIE BYŁ TO BIZNES OPŁACALNY. Czcze gadanie na tym forum i sępienie na poszkodowanych ludiach to BITWA O PIETRUSZKĘ. Ta działalność się skończyła. Pomyślcie, czy sami byście opłacili u siebie albo hm... u Jarka rachunek. Ja nie!
    Pewnie masz rację, że tak jest. Ale pewnie nie wiedzą o tym ani w Monetii ani we VIA ani w Accadii itd. i ładują kasę w promocję i rozwój.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.140.*]
    Kabanosie o czym ty mówisz widać pojęcia nie masz za bardzo No ale nie moja rola cie edukowac i uświadamiać Jeśli jednak mówisz o agnecjach bankowych i ich losie - popatrz tylko na pozostawionych jak dla mnie na lodzie ludziach z agencji BPH, zostali totalnie olani, z pieknymi biurami, spora grupą klientów bez perspektyw bo to co się im proponuje to żenada. I wiesz co ci ludzie w dużym stopniu juz zrobili ?? zostali niezależnymi pośrednikami kredytowymi oraz zajmują się płatnościami masowymi samodzielnie. A skad wiem ? bo spora ich część jest w mojej grupie.

A tak w temacie - wydawca, właściciel programu (o którym pisałem i jak oraz kolega zajmujący się pomoca dla okienkowców nick okienkokasowe) w zrozumieniau sytuacji jaka zapanowała na rynku zjechał z ceny do kwoty 305 zł brutto za aplikacje, jednak warunki z bankami trzeba negocjować samodzielnie, jeśli jednak ktos ich nie chce negocjować, lub negocjacje będa opiewały na kwote wyższa niż 0,23 zł zapraszam do kontaktu i wspólnego działania. W grupie i jedności siła
  • Re: punkt opłat Autor: ~ononon [78.88.125.*]
    Jak widać są jeszcze firmy, które starają się pomóc poszkodowanym, a nie jak Jarek na siłe namawiać do kupna jego oprogramowania, w zamian za które mozna otrzymac jedynie niższą prowizje w banku. A co jak wejdzie prawo nakazujące ubezpieczenia grupowe, skladanie odpowiednich sprawozdań do NBP, stworzenie Funduszu Gwarancyjnego. Czy Szanowny Jarku wówczas również będziesz chętnie niósł pomoc?
    http://www.accadia.pl/ok.html
    onon Czytaj ze zrozumiemniem co się tu pisze ale jeśli pojąc nie możesz to ja raz jeszcze napiszę dużym tekstem NIE JESTEM AUTOREM, PRODUCENTEM, WYDAWCĄ jakiegokolwiek oprogramowania, nie mam z tego kompletnie nic. Swoja drogą nie intresuje mnie na jakim kto programie pracuje lub chce pracować. Ja zachęcam do stworzenia dużej grupy która składająca się z niezależnych względem siebie podmiotów dla banku będzie jednością. Koniec czasów prezesików pławiących się w pieniądzach ludzi którzy cieżko pracuja w swoich kasach. Koniec czasów płacenia ogromnej kasy za dzierżawę programu i jak prezesik ma kaprys będzie kazał program wyłączyć bo ma takie widzimisię A jak się prezesikowi uwidzi i zobaczy że jakaś kasa robi kosmiczne obroty to po co ma ściągać z tego terenu po 0,04 zł za przelew jak może obok otworzyć własną kasę i mieć nie 0,04 zł tylko np. 1,50 zł Takie przypadki są znane ! Skoncz proszę z obłudą i straszeniem ludzi NBP - wejdzie obowiązek robienia sprawozdań, każdy człowiek da sobie z nimi rade Spokojnie , no chyba że uważasz ludzi z tej branży za idiotów - ja mam ich za ludzi inteligentnych Ubezpieczenie grupowe ? okienko też miało i co z tego ?? Fundusz gwarancyjny ?? kolejne wirtualne straszenie - Powiem ci jedno i dobrze o tym wiesz Ekipa prezesików lobbuje wokół parlamentu, żeby właśnie takie zapisy się pojawiły w ramach nowej ustawy A po co ?? Ano po to żeby prezesiki dalej mogli sobie żyć lekko nic nie robiąc, a udając pomoc jaką ma być odpłatne użyczenie programu. Dlatego Was tak boli że ludzie Was nie potrzebują i nie chcą wam oddawać własnej kasy bo i za co ?? podajesz link do strony firmy która zapewne reprezntujesz I co Na co liczysz Że ja mam zrobić to samo co oni ?? Nie bądź śmieszny jakbym zbijał taką kasę co miesiąc idącą w grube tysiące złotych za samo dzierżawienie programu to też by mnie było stac na stworzenie takiej pomocy, przecież taka pomoc to potencjalny kolejny dzierżawca programu i kolejne groski razy ileś tysięcy przelewów. Kochany jak ja bym miał taki centrum z tak spływającą kasą to też bym posadził radce prawnego dał mu za kilkanaście dni siedzenia pod telefonem i odpowiadanie na pytania ze 2 tysiące Przecież to czysty zysk załóżmy takie 2000 zł podzielimy na owe 0,04 grosze to daje nam zaledwie 50 000 przelewów więc wystraczy przejąć 50 kas z których każda miesięcznie zrobi po 1000 przelewów i już się zwraca posadzenie dobrodusznego prawnika Nie stosuj więc prosze socjotechniki. Bowiem taki pocieszony i pouczony agent w kolejnych miesiącach będzie już krećił w tej maszynce kolejną kasę dla centrali.

Dlatego skończ proszę z demagogią, pozwól tym ludziom spokojnie wybrać i się zastanowić, przestań ich straszyć funduszami, gwarancjami i innymi bzdurami za jakimi lobbujecie na swoją korzyść. Pytasz się czy ja będę niósł pomoc jak nawet wejdą te rzeczy ? Tak i ja będę niósł i każdy kto będzie niezależny bowiem to będzie w naszym intresie. Do tego celu niepotrzbujemy opłacać grubą kasą jakieś tam pseudo centrali. Mam własny kupiony dla siebie program, mam własną stawkę przelewu - wiem na czym stoje, nie budzę się rano i nie zastanawiam się czy znikła kasa z konta zbiorczego, albo czy mi nie zabiorą dzierżawionego programu, albo czy opłata za dzierżawę z 0,04 nie wzrośnie np do 0,10 zł bowiem nie od dzis wiadmomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    No i wyszło szydło z worka proszę kolegi. Bardzo sprawnie liczysz cudze pieniądze. To chyba najgorsze co może być w biznesie. Policzyłeś tak jak kolega Ziobro: co by było gdyby. I wyszła Ci ładna sumka. Bardzo nieładnie się bawisz. I jeszcze ludzi w błąd wprowadzasz. Np:
    (cytuję)
    Skoncz proszę z obłudą i straszeniem ludzi NBP - wejdzie obowiązek robienia sprawozdań, każdy człowiek da sobie z nimi rade
    (koniec cytatu)
    Obowiązek robienia sprawozdań dla NBP istnieje już od dawna i Ci zorientowani o tym wiedzą i składają takie sprawozdania. Ale Ty jak widać o tym nie wiesz, a starasz się pomóc pokrzywdzonym. Nie sądzisz, że uderza to w Twoją wiarygodność jako znawcy branży i osoby konsolidującej branżę ?

Policzyłeś cudze pieniądze, powyzywałeś innych od prezesików, a co Ty masz lepszego do zaoferowania ?

(cytuję)
    zachęcam do stworzenia dużej grupy która składająca się z niezależnych względem siebie podmiotów dla banku będzie jednością
    (koniec cytatu)

Przecież dokładnie to robi wspomniana firma od 3 lat. Nie wniosłeś nic nowego, chcesz robić dokładnie to samo, tylko ze swoim prezesowaniem ? No to faktycznie jest to novum. Ta grupa o ktorej piszesz już istnieje i jest jednością w negocjacjach z bankiem. Jarku, to co proponujesz jest już wymyślone. Zupełnie nie rozumiem dlaczego próbujesz ośmieszyć prezesików, którzy zrobili to przed Tobą.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.214.*]
    Krytykujesz "niezależni" coś czego nie rozumiesz i najprawdopodobniej nie jesteś w stanie zrozumieć. Z tego co wiem
    "Accadia" to projekt (jeśli wiesz co to znaczy), a Konsorcjum, to grupa niezależnych podmiotów gospodarczych, "Twór" ten nie ma osobowości prawnej, zatem nikt od nikogo nie może być zależny.
    "Liźnij" kolego odrobinę podstawowej wiedzy prawnej, byś wiedział o czym się dyskutuje na tym forum.
  • Re: punkt opłat Autor: ~kolo [83.4.85.*]
    Chłopcy z Accadii atakują Niezależnego za to że chce robic to samo co oni To się chyba nazywa konkurencja? Macie rację! Robi to samo z małą różnicą, ze nie będzie pobierał po 4 grosze za każdy przelew! Niezależny - jeśli tak bardzo chcą się z Tobą porównywać to zagraj w otwarte karty i wyjaśnij tu na forum jakie warunki proponujesz od a do z. Pewnie znasz oferte Accadia dla funkcjonujących punktów, bo jest dostępna na ich stronie, więc znajdź różnice, pokaż w czym będzie u Ciebie lepiej, taniej itd. Niech to będzie rozmowa na argumenty. Wtedy Train i Ronin przedstawią swoje.
    Z tego co zrozumiałem proponujesz kupno programu za 305 zł brutto i 60 zł na rok za aktualizację. I teraz taki, który kupi może iść sam do wskazanego banku nogocjować po ile groszy będzie miał przelew, albo wpisać się na twoją listę i razem z grupą wynegocjuje 23 grosze lub mniej tak?
    Napisz czy podpisuje z Tobą jakąś umowę. Czy aktualizacja za 60 zł jest zagwarantowana? Czy osoba wpisana na twoją listę jest od Ciebie w jakiś sposób zależna Niezależny??
    Czy po ustaleniu po ile groszy będzie przelew dla grupy, będzie jeszcze później konieczność się z Tobą kontaktować?
    Czy osoba przystepująca musi ci pokazać jakąś średnią ilość rachunków z ostatnich miesięcy? Jaki to ma wpływ na negocjacje? A co jeśli ta ilość spadnie, a pewnie w takich punktach okienkowych spadnie.
    Czy masz zamiar zapewnić jakieś inne usługi dla sieci np. doładowania czy ewentualnie wskażesz namiar?
    moi drodzy
    nie warto się kłócić część z was przez to, że została oszukana nie ufa już innym może mi uda się wam wytłumaczyć o co chodzi niezależnemu
    otóż każdy przedsiębiorca (w tym przypadku każda osoba która prowadzi punkt opłat) może podpisać umowę na robienie przelewów bezpośrednio z bankiem - taką też umowę miała podpisana spółka okienko kasowe, okienko dało wam program w użytkowanie za ok 1000zł ... tu możecie kupić sobie program za 300zł na WłASNOŚĆ i wtedy iść do banku jak każdy pójdzie sam to ban mu zaproponuje robienie przelewów za ok 0,34 gr a jak ktoś zbierze liste chętnych którzy chcieli by współpracować bezpośrednio z bankiem i wyśle ją do banku i w meilu do nich "słuchajcie jest 145 przedsiębiorców
    chcemy nawiązać z wami współpracę w chwili obecnej negocjujemy stawkę przelewów z kilkoma bankami jeżeli wasze warunki będą korzystne zdecydujemy się na wasz bank" no i wtedy ban odpisuje że proponuje przelewy po np. 0,17 gr i potem każdy już sam podpisuje na własną odpowiedzialność umowę z wybranym przez siebie oddziałem a do tego oddziału wpływa informacja że w umowie o prowadzenie rachunku bankowego przelewy mają być po 0,17 gr a nie po 0,34 gr.
    Tu decyzję każdy musi podjąć sam ale nie warto przy tym się kłucić i oskarżać innych .
    ---------------------------------------------------------------
    Strona dla poszkodowanych przez Okienko Kasowe S.A.
    www.okienkokasowe.webpark.pl
    ................................................................
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.96.*]
    Nie atakuję niezależnego - kolo, tylko sposób jego "werbunku".
    Trzeba jednak orientować sie w tym, co prponuje (jak mówisz) konkurencja, i trzeba to "rozumieć". Fakt, że programów dla tego typu działalności można napisać bez liku - problem w tym, ile z tych pseudoprogramów zaakceptują banki? Znam program "Sezam" oferowany przez Accadię i wiem, że względu na to że ma ogromne możliwości , ma niewielu konkurentów na tym rynku. Możliwości archiwizacyjne, kilka sposobów wyszukiwania danych i prostota obsługi to są zalety, za które
    warto płacić po 4 grosze od przelewu i nie martwić się o nic. Z tego co do mnie dociera, z tego programu korzysta już grubo ponad 300 podmiotów, i jakoś nie słyszałem by sie wycofywały i wybierały inne.
    Niezależny ma prawo jak każdy obywatel do tworzenia i sprzedawania programu , do tworzenia własnej sieci - tego nie neguje chyba nikt.
    Problem jednak w tym , że "agitując" za sobą, pisze nieprawdę na temat innych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.195.*]
    Jarku, to co proponuje Accadia nie jest systemem centralnym - od tego trzeba zacząć dyskusję. Accadia działa dokładnie na tej samej zasadzie co Ty proponujesz. Kłócicie się moim zdaniem o szczegóły - o parę groszy na przelewie:)
    Systemy centralne czyli godne potępienia to tylko i wyłącznie takie jak mieszko, grosik, płatnik, okienko kasowe czyli firmy, w których agenci wpłacają kasę na konto zawszonej spółeczki i od widzi mi się zawszonego prezesika zależy czy kasa dojdzie do wystawców rachunków, czy też pójdzie na nowy samochód dla niego. Jak praktyka pokazuje preziowie wybierają zawsze opcję nr 2 i firmy te bankrutują.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Olga [83.12.44.*]
    No to teraz jak pójdzie w TVN o upadku Okienek to pies z kulawą nogą nie przyjdzie do żadnego punktu i nie ważne czy to będzie sieć Ptak, Okradia czy Malowane Wrota.
    Teraz do punktu okienka nadal przychodzą klienci, a wiecie dlaczego? Bo najczęściej jeszcze nic nie wiedzą. Wpłacają kasę i cieszą się że tak tanio. Puszczam te przelewy bo mam alternatywę. I żadna to z tu szarpiących się firm.
    A wy tu jak hieny szarpiecie padlinę z nieszczęścia ludzkiego. Widać taki poziom reprezentujecie.

I nie mówcie mi o pomocy gdzie trzeba za nią zapłacić.

To zwykłe kłamstwo. Nazywajcie rzeczy po imieniu.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.182.*]
    Panowie jedyna osoba która widzę rozumie to o co mi chodzi to okienkokasowe I chwała mu za to, że w tym kłopocie w jaki się znalazł ma jeszcze trzeźwość umysłu. Myślę, że jego wyjasnienia dużo mniej emocjonalne od moich są dla was czytelniejsze i bardziej zrozumiałe

A teraz żeby kulturze stało się zadość postaram się odpowiedzieć na pytania do mnie skierowane pierwsza osoba to "kolo"

1) cyt: "Z tego co zrozumiałem proponujesz kupno programu za 305 zł brutto i 60 zł na rok za aktualizację" - nie tylko proponuje, co wszkazuje najansze na rynku oprogramowanie, które w wystarczający sposób spełnia wszelkie wymagania 4 banków do jakich jest dostosowane, jednak nie ja to dystrybuuje, ani nie ja jestem autorem, zamawia się to u wydawcy tego programu, on to fakturuje i nie pyta się czy ktoś na tym programie pracowac bedzie sam czy w ramach jakiejś grupy, cena programu, aktualizacji jest ustalana i podana na stronie producenta

2) cyt: "teraz taki, który kupi może iść sam do wskazanego banku nogocjować po ile groszy będzie miał przelew, albo wpisać się na twoją listę i razem z grupą wynegocjuje 23 grosze lub mniej tak?" - dokładnie tak, poprostu jako grupa mamy tyle, jako wieksza grupa pewnie wynegocjujemy większy upust.

3) cyt: "Napisz czy podpisuje z Tobą jakąś umowę", "Czy osoba wpisana na twoją listę jest od Ciebie w jakiś sposób zależna Niezależny??" - nie ma pomiędzy mną a partnerem (kolegą z grupy) żadnych umów bo i po co skoro każdy z nas jest niezależny, do czego miała by taka umowa służyć i zobowiązywać ??

4) cyt: "Czy po ustaleniu po ile groszy będzie przelew dla grupy, będzie jeszcze później konieczność się z Tobą kontaktować? " - i owszem ale co najwyżej towarzysko na zasadzie, co słychać :) jedyny tak naprawde obowiązkowy kontakt jest na początku, kiedy to potrzebuję od nowego członka grupy informacje o nim w sensie nazwa firmy, NIP, regon nr telefonu - jest to mi potrzebne do zgłoszenia nowego członka grupy do banku, potem wszystkie kontakty przejmuje juz bank

5) cyt: "Czy osoba przystepująca musi ci pokazać jakąś średnią ilość rachunków z ostatnich miesięcy? Jaki to ma wpływ na negocjacje? A co jeśli ta ilość spadnie, a pewnie w takich punktach okienkowych spadnie" - nie ma takiego obowiązku bowiem nikt cię nie rozlicza z ilości przelewów, bo nikomu nie musisz płacić jakieś tam "działki" to jest Twój biznes i jeśli dana liczba przelewów wystarcza tobie na pokrycie kosztów tej działalności i zarabiasz na tyle że cię to zadowala to jest OK. Choć wiadomo że im cała grupa ma więcej sumarycznie tych przelewów tym lepsze mamy argumenty do rozmowy z bankiem o obniżeniu prowizji dla nas

6) cyt: "Czy masz zamiar zapewnić jakieś inne usługi dla sieci np. doładowania czy ewentualnie wskażesz namiar?" - zapewnic nie zapewniam, ale mam namiary na firmy od doładowań i mozesz sobie wybrać co ci pasuje i odpowiada. Jedyne co mogę zapewnić to dośc ciekawe produkty kredytowe z kilku banków bo tym zajmuje się już od ładnych kilku lat, dlatego tu mogę pomóc

Teraz do ustaw, zasad, funduszy itp oraz całego lobbowania przez pewnych ludzi wokół tego tematu - wyobraźcie sobie że te wszystkie rzeczy zostają uchwalone i obowiązują Co się wtedy dzieje ? ano trzeba iśc do takiej firmy, przyjąć jej wszystkie zasady, regulamin i rozliczenia, nawet jesli nagle firma zmieni się w system centralny. Nie będzie żadnej alternatywy, więc będa wtedy naprawdę mogli robić co chcą !!! Dlatego uważam, że im więcej będzie niezależnych podmiotów na rynku tym tego typu ustawa ma mniejsze szanse na wejście w życie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~okienkokasowe@o2.pl [87.105.244.*]
    Do Olgi
    powodzenia w realizowaniu przelewów z własnego konta ciekawe jak na to zareaguje Urząd Skarbowy.
  • DO NIEZALEŻNI Autor: ~marianna [83.24.248.*]
    Nie mieszaj ludziom w głowie na temat ustawy - NAJPIERW POCZYTAJ w internecie

Ustawa czy tego chcemy czy nie i tak wejdzie w życie po 01 listopada 2009 r. Są to dyretywy wewnątrzwspólnotowe (UE) regulujące min. zasady funkcjonowania rynku opłat masowych. Polska już je przyjęła. Klamka zapadła. Od nas zależy jednak czy będzie się nas traktowało jako istotny element rynku z którym nalezy się liczyć przy implementacji na warunki Polskie, czy tylko jako zjawisko marginalne.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.105.*]
    Droga Olgo
    Przyjmujesz rachunki na konto Okienka po tym wszystkim?...
    Hmmm "Okradia" to zdecydowanie niestosowne określenie to po pierwsze, a po drugie to powinnaś zastanawiać sie nad swoim losem , zanim podpisałaś umowę z Okienkiem, powierzając pieniążki Twoich klientów nieznanym Ci osobom, lokując je na koncie do którego nie miałaś dostępu , ani możliwości kontroli. Teraz psioczysz na wszystkich, którzy nie mają problemów, po mieli otwarte oczy kiedy zakładali swój mini biznes?..
    Co zaś dotyczy pomocy: - sądzisz, że mam wyjąć swoje oszczędności (a może z pieniążki powierzone mi przez moich klientów?) i pomóc uregulować zobowiązania za tych, którym Ty zawierzyłaś? Owszem, jestem gotów wesprzeć jakąś rozsądną kwotą "poszkodowanych", tylko czy to rozwiąże problem wszystkich?... A propozycję pomocy przez Accadię, uważam za rozsadną i potrzebną.

Jestem daleki od zarzucania i nie zarzucam poszczególnym okienkowiczom nieuczciwości, bo jakoś nie słychać o "przekrętach" pojedyńczych punktów, tylko o "numerach" ich szefów.
    Idąc dalej tym tropem, nie słychać również o upadkach i przekrętach
    punktów samodzielnych , czy punktach współpracujących z Accadią. Skąd zatem u Ciebie taka "urawniłowka"?...
    Póki co, w swoim punkcie nie zanotowałem spadku (wręcz przeciwnie - wzrost) przyjmowanych rachunków. Klienci wiedzą o wpadce Okienka - zresztą nie unikam rozmów z klientami na ten temat - a jednak zaufanie, jakie zbudowałem przez kilka lat działalności procentuje.

Życzę wyjścia na prostą i więcej rozwagi na przyszłosć.
  • Re: punkt opłat Autor: ~olga [129.21.60.*]
    ronin obrażasz nas okienkowców - my mieliśmy oczy i wybieraliśmy dobrze, zawiedli ludzie nie system. A jak tak bronisz okradi to może wytłumaczysz "swoim" i naszym i wszystkim tu jak siedzimy i czytamy czy u was to nie ma możliwości wyczyszczenia wszystkich jak leci centralnie po sieci.

powiesz ze NIE, ależ skąd... NIGDY...

zatem powiem jedną tylko rzecz zanim rzucicie się mi do gardła:

macie takie narzędzie do wysyłania kasy na fundusz i tych 0,04 zł dla Was. Wiesz co wystarczy zrobić by skutecznie położyć wszystkich. WPISAĆ w to cudowne narzędzie inną kwotę i wyłożyć wszystkich przy aktualizacji sezama. Wszyscy leżą. wy zdaje się macie doświadczenie w "przyswajaniu" osiągnięć innych firm, to co tam kasa. Wyślecie aneks ze zmianą warunków i jesteście czyści a "wasi" agenci zostają z ręką w nocniku.

U nas też były automaty i centrala zawiadywała o wszystkim - tu też. jak to ktoś tu powiedział "apetyt rośnie w miarę jedzenia". U was to agent będzie winny i będą go ciągać po prokuraturach. NIe jak w okienku.
    Ronin nie czytaj między wierszami tego czego nie ma. nie pisałam ze puszczam z osobistego konta tylko firmowego i już nie jako okienko.
    nie dajcie się zwieść. Prezesi z okienka też nas karmili taką czczą paplaniną. pomoc, fundusze, wejścia w ministerstwie finansów. Oj.. i tak nam zrobili, wy tez możecie. jak wiec Okienkowcy szukacie to bez takich wodotrysków jak okradia.
    jedna wpadka to aż nadto. Nie powiem kogo wybrałam. Po co każdy ma swój rozum. niech go użyje słusznie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~bbb [83.13.125.*]
    Olgo - masz rację Acc może się "zcwanić" i zmienić 4gr na 100 000. Ale nie da rady zrobić tego niepostrzeżenie - tylko analfabeta nie zauważy, że coś się zmieniło. Zresztą każdy kto zaczyna z pracę z Sezamem sprawdza, czy program dobrze liczy. Teraz Druga sprawa - Ty z okienka nie mogłaś wystąpić pod groźbą kary (czy weksel też złożyłaś w okienku?) A z sezamu możesz zrezygnować z dnia na dzień i zmienić na inny program - umowę z bankiem masz indywidualną i banku nie obchodzi jak robisz paczkę dopóki jest zgodna ze standardem banku.

Rozumiem, że jesteś zła i rozżalona - ja straciłem kiedyś w Grosiku - na szczęście tylko swoją prowizję, bo uciekłem zanim zrobiło się głośno. Na początek można pracować ręcznie wpisując każdy przelew, ale dzięki pracy na własną rękę doszedłem do takiej ilości wpłat, że nie wyobrażam sobie pracy bez czytnika. Accadia zagrała uczciwie - zaproponowała swojego prawnika, nieodpłatne korzystanie z programu przez jakiś czas - moim zdaniem wystarczający aby zorientować się w tym czy jest dalej sens prowadzić punkt, czy nie. Nie musisz nawet pracować z "ich" bankiem - ja mam własną umowę, a używam "ich" programu - groszy pilnuję i sprawdzam czy wychodzą właściwie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.182.*]
    w pełni podpisuje się pod tym co napisała Olga - bbb piszesz ze tego nie da sie nie zauważyć, ale powiedz co zrobisz jak zauważysz że ci sie z 0,04 zrobiła na 0,50 ?? odwołasz się ?? do kogo ?? - do centrali Tak centrali tej firmy która zarządza programem, i co się dowiesz do tej CENTRALI że wzrosły jakieś tam koszty za "bezpłatną" pomoc prawną do której masz dostęp przez 24h , tylko tak naprawde po co ci ta pomoc skoro sam za wszystko odpowiadasz ? będziesz się pytał prawnika jak się obronic sam przed sobą ?? Śmieszy mnie to - jak powiedziałem dla mnie to jest wiązanie ludzi i bardzo subtelne wprowadzanie ich do systemu centralnego ale zrobionego dużo inteligentniej niż te obecne. Co byś nie powiedział, uwiązany z firmą jestes i juz
  • Re: punkt opłat Autor: ~bbb [83.13.125.*]
    NIEZALEŻNI Napisał(a):
    -------------------------------------------------------

> bbb piszesz ze tego nie da sie nie zauważyć, ale
    > powiedz co zrobisz jak zauważysz że ci sie z 0,04
    > zrobiła na 0,50 ?? odwołasz się ?? do kogo ?? - do
    > centrali Tak centrali tej firmy która zarządza
    > programem, i co się dowiesz do tej CENTRALI że
    > wzrosły jakieś tam koszty za "bezpłatną" pomoc
    > prawną do której masz dostęp przez 24h , tylko tak
    > naprawde po co ci ta pomoc skoro sam za wszystko
    > odpowiadasz ? będziesz się pytał prawnika jak się
    > obronic sam przed sobą ?? Śmieszy mnie to - jak
    > powiedziałem dla mnie to jest wiązanie ludzi i
    > bardzo subtelne wprowadzanie ich do systemu
    > centralnego ale zrobionego dużo inteligentniej niż
    > te obecne. Co byś nie powiedział, uwiązany z firmą
    > jestes i juz

A co ty robisz - wiążesz ludzi za 60 zł za aktualizacje - na ile aktualizacji dajesz gwarancję, skąd mam wiedzieć czy nie weźmiesz ode mnie kasy na początku roku i nie znikniesz za miesiąc? - sam jesteś "Centralą". Podpisałam umowę z konkretną firmą, a nie centralą tej firmy - nie ma oddziałów, tylko jedną siedzibę, więc nie wypaczaj. Z tego co już zdążyłem się dowiedzieć o Tobie, to sam wrobiłeś wcześniej ludzi w inny program i przestałeś odbierać od nich telefony. Może opowiesz co się stało?

Jak wspomniałem wyżej, jeżeli firma, której płacę za użytkowanie programu wprowadzi zmiany dla mnie nie korzystne, to wywalam program i szukam innego, nikt nie jest uwiązany - powinieneś o tym wiedzieć najlepiej. Prawnik jest tylko do dyspozycji agentów okienka - gdybyś czytał ze zrozumienieniem to byś to zauważył, Ci ludzie są tak samo oszukani jak ich klienci. Prospol nadal działa i kary obowiązują - warto wiedzieć, że jest prawnik, który pomoże się z tego wyplątać bez wykładnia najpierw kasy na stół.
    A co oferujesz Ty? Jakiś program, mglistą wizję grupy. Czemu nikt z twojej grupy tutaj Cię nie broni? Jak na razie jesteś sam jeden. Conajmniej kilku użytkowników Sezamu się wypowiedziało, ale nikt nie naganiał na ten program, tak jak to ty robisz.dzie
  • Re: punkt opłat Autor: ~? [83.12.44.*]
    mailto:okienkokasowe@o2.pl powiedz w jakiej miejscowości miałeś okienko kasowe. podałeś adresy zatem który jest Twój?
  • Re: punkt opłat Autor: ~okienkokasowe@o2.pl [87.105.244.*]
    miałem 2 na dolnymśląsku
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.6.37.*]
    niezależni..?
    To co teraz próbujesz robić (sieć niezależnych punktów), mądrzejsi od Ciebie zrobili już ładnych kilka lat temu. Nie masz zielonego pojęcia jak działa Konsorcjum Accadia, a wymadrzasz się co niemiara.
    Jedno jest pewne - nie działasz na tym forum "za friko"!...
  • Re: punkt opłat Autor: ~wacek [83.28.195.*]
    Kilka lat temu jak powstawały dobre projekty takie jak accadia itp to pan NIEZALEŻNI czyli Jarek R. był jeszcze dyrektorem regionalnym w Mieszku:)
    Dobrze, że się w porę zreflektował...
  • Re: punkt opłat Autor: ~? [83.12.44.*]
    chyba miałeś na myśli że pare lat temu jak powstawały dobre projekty jak Incaso, Inkasa, Gi Milamedia, Intax, Najstarsze to Grosik, Mieszko Elixir dziś Expert działały od 2002. Expert działa nadal i ma się dobrze. A akadia to jeden z nowszych toworów. Sami na poczatku mieli jedno konto główne i subkonta w raifaisenie. Czyż nie ? Potem pozbierali punkty upadłego grosika tak jak teraz zbierają okienka. Działają od stycznia 2005 roku. Nic sami z siebie nie wymyslili, tak jak Jarek powielają tylko pomysły innych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~hey [83.12.44.*]
    mail: okienkokasowe@o2.pl a dokładnie w jakich miastach miałeś punkty okienka w tym dolnośląskim.
  • Podziękowania dla Wacka Autor: ~Nora [83.24.102.*]
    Wacku mam nadzieję że piszesz prawdę - a o ile tak jest to Niezależni jest jednym z tych, którzy przyczynili się do upadku Okienka Kasowego...sic...
    Nikt tu nie odkrył żadnej nowści, bowiem o Mieszku pisałem kila stron wcześniej więc gratuluje wszelkim sherlockom Jesteście wielcy

Nora mówisz że jestem jednym z tych którzy doprowadziki do upadku okienka ?? no toś mnie do łez doprowadziła ze śmiechu bowiem z Mieszkiem nie ma nic wspólnego od 3 lat, a wtedy to o okienku nawet mieszko nie myslało - No ale OK niech będzie że okienko to moja wina, dopisz mi jeszcze koklusz, inwazje w Iraku, i inne takie A co tam, jak obciążać to hurtem :)

bbb - nie pojmuje treści Twojego wpisu, bowiem sam w sobie jest kłamstwem, ale co Ty możesz wiedzieć jak od kilku dni nie możesz przyswoić jedenj rzeczy - że nie ja jestem wydawcą programu. Z właścicielem oprogramowania które sugeruje mam tyle samo wspólnego co i TY - CZYLI DOKŁADNIE NIC. Zarzucasz mi jakieś bzdury, że coś kogoś, gdzieś podaj konkrety bo jakoś nie wiem o czym mówisz. A już nawjwiększą bzdurą jest argument nie odbieram telefonów, to przepraszam czyj numer widnieje w większości moich postów.

Panowie ja mam w sobie na tyle honoru, że podpisuje sie z imienia, podaję na siebie namiary i nie reprezentuje nikogo poza samym sobą, a wy jak kundelki oszczekujecie sie zzza róznych nicków, choć śmiem twierdzić, że to jedna max dwie osoby. Nie dziwię się jednak że tak robicie bowiem ktoś stanął wam na drodze do łatwego pozyskania ludzi z byłego okienka, ciesze się niezmiernie że udało mi się to zepsuć !!! Bowiem nie wpadną z deszczu pod rynnę. Ja w dużej mierze tych ludzi nie znam i do nich nie wydzwaniam (tak jak pewna firma którą zapewne reprezentujecie), nie strasze, nie namawiam, nie nagabuje. To wy dzwonilście już parę miesiecy temu do wszystkich albo przynajmniej dużej większości, tylko co ?? Ludzie mądrzy i się nie dali.

A teraz jak sępy poczuliście świeże mięso ale nikt się nie spodziewał, że nagle na drodze stanę ja i zacznę ludziom mówić że można inaczej, niezależnie, samemu sobie. I to was tak cholernie boli. Ale gryzicie, kąsajcie dalej, tylko tyle możecie zrobić. Prztrzymałem juz tu obraźliwe słowa, groźby, teraz zaczynacie wymyślać jakieś dziwne historie, no cóż każda próba jest dobra, żeby tylko wydrzeć parę groszy a zdyskredytować każdego kto chce temu przeszkodzić. Jednak powiem jedno te wasze zabiegi obracają się przeciwko wam własnie. Moja grupa jest dość liczna i jeśli się uda kogoś pozyskać nowego a chętnego na niezależność to super, jeśli nie też będzie źle. Najważniejsze żeby ludzie nie dali się złapać na te wszystkie puste obietnice darmowego programu przez 6 miesięcy, pomoc prawną i inne takie bajery.

Z tego co wiem niezwykle rozsądna osoba pisząca pod nickiem okienkokasowa czyni bardzo poważne staranai do niezależnego zintegrowania wszystkich okienkowców poza jakimkolwiek układem i zależnością od kogokolwiek.

Jeśli ci ludzie ruszą sami, niezależni od Was ani innej centrali czy nawet pseudocentrali (jak powiedziałem bardzo zawoalowanej jako cos innego wtedy uznam,że moja misja na chwile obecną się skończyła.

Wiecie jak tak na spokojnie pomyśleć to te wasze gratisy, pomoc i inne takie przypomina mi jak żywo obraz z większości filmów gangsterskich gdzie tematem przewodnim są narkotyki. Tam też dealerzy oferują na początku człowiekowi pomoc nawet finansową, darmowe prochy, a jak ten już się uzależni to bez listości wyciskają go do ostatniej kropelki. Dziwnie identycznie wygląda wasze zachowanie, a że "towar" inny nie przeszkadza, grunt , że metoda ta sama

Reasumujać skończcie z tymi historyjkami wyssanymi z palca, skończcie z pisaniem anonimowo. Macie dowody, fakty, a zwłaszcza homor - to piszcie prawdę i pod własnymi imionami i nazwiskami. W przeciwnym wypadku UPRZEJMIE PROSZĘ dajcie sobie spokój z pisaniem pod moim adresem, jeśli coś nie jest do Was adresowane i was nie dotyczy poprostu nie odpisujcie na to i cześć
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.230.*]
    ???
    Gdyby te projekty były tak dobre jak twierdzisz, nie byłoby potrzeby tworzenia nowych. Projekty były, a i owszem, tyle że wszystkie z założenia tworzyły etaty i "Preziów maści wszelakiej", no i oczywiście skupiały całą kaskę na kontach zarządów. Efekty są znane, i powielane co rok, maksymalnie co dwa... Jakoś żaden z "owych preziów", nie zaproponował formy współpracy pod nazwą Konsorcjum, bo nie miałby etatu. Taka forma współpracy, pozostawia bowiem pełną swobodę działania wszystkim podmiotom współpracującym w ramach Konsorcjum, co jest niemożliwe w przypadku Stowarzyszenia czy Spółki. Jeżeli zatem - drogi kolego - nie widzisz żadnej różnicy pomiędzy Spółką a Konsorcjum, to radzę zapoznać sie ze stosownymi przepisami. Proponuję też poczytać sobie (stronę zapewne znasz), jak działa KPF Accadia, jakie warunki trzeba spełnić by wpisać sie w jej struktury, a dopiero potem próbować cokolwiek mówić.
  • Re: punkt opłat Autor: ~iksik [83.24.230.*]
    Jak nic , marzy ci sie ponowne "prezesowanie" - niezależni...
    Co innego być prezesem regionalnym a co innego głównym - nieprawdaż Panie Prezesie?
    A dużo "duszyczek" już wyłapałeś na swój "lep" niezalezności?
    no cóż kopanie się z koniem nie ma sensu Jak ktoś jest niereformowalny to żadna arumentacja poza "jedynie słuszną" czyli jego własna do niego nie dotrze. Wyraziłem jasno moją nadzieję, że dawni okienkowcy mogli dzięki naszej polemice poznać wasze prawdziwe metody i intencje. Jestem święcie przekonany, że dzięki temu nikt juz więcej ich nie wykorzysta.

Wasza agresja, zwielokrotniona siłą różnych anonimowych wpisów jest porpstu przerażająca, Czy tak samo traktujecie tych którzy chcą od Was odejść ?? Wcale bym się nie zdziwił - ale to już mi śmierdzi sektą.

Widać, że oblatani jesteście w necie więc mogę użyć tego jasnego wyrażenia i podsuowania naszej rozmowy - odpowiadanie Wam to tzw. "karmienie trola" Tym samym akurat z wami / bardziej z Tobą nie zamierzam więcej dyskutować. Tyle w temacie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Artur Jaszke [83.6.102.*]
    Znam Jarka R. i nie bede ukrywal ze po zwolnieniu go przez Pawla M. zaczely sie jego agresywne wypowidzi co do systemu "centralnego". Wyszedlem z branzy oklo 1,5 roku temu, jednakze cenie ja, (sam ja tworzylem tzn sytem centalny) i co moge powiedziec? Tylko firmy z silnym zapleczem tj posiadajace umowy ze spoldzielniami mieszkaniowymi, wspolnotami mieszkaniowymi, energetyka maja szane przetrac na tym rynku. Dla wszystkich "niezaleznych" przewiduje upadek (w najgorszym ukladzie wycofanie sie z branzy)
    Nie zapomne jak Jarek pojawiał sie mojej agencje z "ojszcanymi" wlosami i madzrzyl sie jak najwiekszy "burak". Nie zapomne jak bolalo go zwolnienie z zajmowanego stanowiska.
    Jezeli chcecie troche wiecej informacji o WIELKIM NIEZALENYM jestem do waszej dyspozycji
    Artur Jaszke
    Pilnie potrzebuje skanu odpisu krs okienka jeżeli ktoś taki posiada proszę o przesłanie go na meila lub faxem. Z sądu długo na niego bym czekał.
    Do drogich Dziewczyn z Okienka Kasowego

Dziewczyny! :)
    wiem, że część z was śledzi co dzieje się na forum, proszę was abyście przesłały jakieś informacje co dzieje się w centrali, z jaką drugą firmą zarząd prowadzi rozmowy, stawiam na jedną ale nie jestem pewien.
    Wiem, że chcecie jeszcze pracować do końca w okienku rozumiem, że jest to wasza praca :)
    Wierze także w to, że chciałybyście nam pomóc.
    Pamiętajcie, że część z nas agentów już pracę straciła, część zastanawia się czy podejmować współpracę z innymi operatorami część czy działać niezależnie inni zastanawiają się nad zamknięciem działalności.
    Dajcie znać czy są jakieś szanse na konkretne przejęcia.
    Zapewniam całkowitą dyskrecje.
    Pozdrawiam
    Patryk
    ---------------------------------------------------------------------
    STRONA DLA POSZKODOWANYCH AGENTÓW www.okienkokasowe.webpark.pl
    Dzielmy się informacjami!
    ---------------------------------------------------------------------
    Numer KRS 0000275334
    REGON 100323102
    Rejestr POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
    Aktualna Nazwa "OKIENKO-KASOWE" SPÓŁKA AKCYJNA
    Forma Prawna SPÓŁKA AKCYJNA
    Województwo ŁÓDZKIE
    Powiat ŁÓDZKI
    Gmina ŁÓDŹ
    Miejscowość ŁÓDŹ
    Ulica ŁAGIEWNICKA
    Nr domu 54/56 B
    Nr lokalu 510
    Kod pocztowy 91-463
    Poczta ŁÓDŹ
    Data wpisu do rejestru przedsiebiorców 2007-02-28
    Data wpisu do rejestru stowarzyszeń
    Data wykreślenia z rejestru przedsiebiorców
    Data wykreślenia z rejestru stowarzyszeń
    Status OPP
    Data przyznania statusu OPP
    Nazwa organu reprezentacji ZARZĄD
    Sposób reprezentacji W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU SPÓŁKI ORAZ JEJ REPREZENTOWANIA UPRAWNIENI SĄ: - W SPRAWACH NIEMAJĄTKOWYCH ORAZ W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH , W KTÓRYCH WARTOŚĆ CZYNNOŚCI NIE PRZEKRACZA 20 000 ( DWADZIEŚCIA TYSIĘCY ) ZŁOTYCH UPOWAŻNIONY JEST KAŻDY CZŁONEK ZARZĄDU SAMODZIELNIE. - DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU SPÓŁKI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH , W KTÓRYCH WARTOŚĆ CZYNNOŚCI PRZEKRACZA 20 000 ( DWADZIEŚCIA TYSIĘCY ) ZŁOTYCH NIE WIĘCEJ JEDNAK NIŻ 2.000.000 ( DWA MILIONY ) ZŁOTYCH WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU. - DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W IMIENIU SPÓŁKI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH , W KTÓRYCH WARTOŚĆ CZYNNOŚCI PRZEKRACZA 2.000.000 ( DWA MILIONY ) ZŁOTYCH WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE WSZYSTKICH CZŁONKÓW ZARZĄDU.
    Członkowie reprezentacji
    Nazwisko lub Nazwa Nazwisko drugi człon Imię pierwsze Imię drugie Funkcja
    KUBIAK DANUTA MARIA WICEPREZES ZARZĄDU
    MAJCHRZYCKI JERZY LECH WICEPREZES ZARZĄDU
    ERT-EBERT SŁAWOMIR PAWEŁ CZŁONEK RADY NADZORCZEJ ODDELEGOWANY DO ZARZĄDU NA OKRES 12.09.2007 R - 05.12.2007 R

dane pobrane ze strony
    http://www.biznesforum.pl/krs.htm
    numer krs 0000275334
    Dzięki xyz to już znalazłem :) potrzebuje "papierek" pozdrawiam:)
  • Re: punkt opłat Autor: ~Grzesiek S. [83.29.7.*]
    Zacznę od tego, że przykro czytać wypociny pewnych osób, które pod przykrywką dobrego samarytanina starają się ugrać coś dla firmy którą po cichu reprezentują, ale wierzę, że większość osób poruszająca się po tym forum umie wykryć ukryte intencje ich autorów. Wzajemne oczernianie się do niczego tu nie prowadzi- myślę tylko, że co uważniejsi wyrobią sobie zdanie na temat firm które próbują wypłynąć na fali nieszczęścia innych. Mam taką propozycję, żeby każdy cichy agitator zamiast obrzucać błotem konkurencyjne firmy czy całkowitą niezależność - wyłożył karty na stół i podał konkretnie jakie są zalety faworyzowanej przez niego: pełnej niezależności, firmy z centralą lub konsorcjum. Dodatkowo żeby było to bardziej przejrzyste proponuje podać koszt jaki musi ponieść agent zawierający współprace bądź działający niezależnie w konkretnym przypadku; np. ma 2000 przelewów miesięcznie przez cały rok...proszę uwzglednić wszystkie koszty; program, koszty aktualizacji, abonament, koszt pojedyńczego przelewu, po przeliczeniu miesięcznym oraz rocznym...i wszelkie inne koszty jeżeli występują. Proszę też podać czy współpraca łączy się z podpisaniem umowy - jeżeli tak to na jaki okres jest zawierana i jakie są konsekwencje jej zerwania. Czy bank który realizuje przelewy jest nam narzucany, czy mamy jakiś wybór. Kiedy będziemy już mieli jakieś konkretne argumenty za którąś z form prowadzenia punktu opłat można się będzie zastanowić np. Czemu współpraca z firmą x jest droższa niż z firmą y...czy ktoś może zagwarantować że firma z, która działa na zasadzie centrali nie wyprowadzi pieniędzy wpłacanych przez agentów podobnie jak to zrobili jej poprzednicy...i czemu pełna niezależność jest chórem atakowana przez pozostałe formy?