Do Informatyk:
Śmiech na sali to Twoja wypowiedź:
(cytat)
Powiem tylko tyle, że soft tych pseudofirm milmedia, intax itd. to poprostu śmiech na sali :) Większość tych super programów może napisać student 2 roku informatyki :D Są tak dziurawe, posiadają tyle błędów merytorycznych, że naprawdę osoby kupujące takie oprogramowanie nie mają pojęcia o tym co kupują.
Reasumując, patrząc okiem osoby z branży informatycznej to firmy które są znane na rynku to włąśnie VIA, dzięki Gtechowi i Polcardowi, więc myślę że to co od nich wychodzi napewno jest czymś więcej niż tylko narzędziem do zbiorówek :)
(koniec cytatu)
Podaj mi takiego studenta 2 roku informatyki, który napisze mi jeszcze raz taką aplikację jak z niej korzystam. 10 000 daję od ręki + jestem skłonny się dogadać na stałą kasę za dyspozycyjnośc w jego aktualizowaniu. Nie ośmieszaj się kolego, bo z miejsca widać że nie wiesz o czym mówisz.
Jakoś nie udało się podobnych jakościowo programów napisać żadnemu z banków oferującemu płatności masowe. Mylę się? Być może widziałeś co oferuje InvestBank.
Wszedłem na to forum i widzę fajny szum medialny. Okazuje się, że po IGPF która głosiła, że tylko zrzeszeni mają szansę przeżyć na rynku pałeczkę we wmawianiu ludziom tych głupot przejmuje dział marketingu wchodzącego na rynek operatora. Teraz ten operator wmawia pokrzywdzonym przez okienko agentom, że należy funkcjonować pod określonym szyldem w określonym systemie centralnym, bez mała wmawiając, że Grosik, Płatnik, Miniopłaty, Okienko Kasowe to były ledwie wypadki przy pracy i nadal tylko i wyłącznie system centralny jest zbawieniem.
Ludzie pracujący niezależnie pękają ze śmiechu czytając takie głupoty. Zycie pokazuje coś całkiem odwrotnego i współczuję szczerze wszystkim tym, ktorzy się dadzą na te bzdury nabrać. Tak czarowały swoich klientów wszystkie wspomniane sieci wmawiając im, że oni jako agenci sami nie dadzą rady działać, bo to za trudne, potrzebna jest do tego centrala. Ci którzy zaczeli robić przelewy na własną rękę zdziwili się jak banalnie proste to jest.
Do kolegi AndrzejaW:
(cytat)
jezeli wejda dyrektywy europejskie odnosnie posrednictwa finansowego, wszystkie "autorskie programy" pojda do smietnika
(koniec cytatu)
Otóż w pracach nad tymi dyrektywami biorą udział przedstawiciele jednego z "systemów autorskich" (wystarczy wejsc na odpowiednią stronę). Jak myślisz czemu ? Czy po to, żeby wypić z innymi kawę ? Otóż oni wiedzą co robią, bo juz przygotowują się do ich wprowadzenia na rynek i wcale nie mają jak widać zamiaru "iść do śmietnika". Przecież oni z tego żyją. Dziwi mnie Twoje przekonanie, że będą bezczynnie patrzeć z oddali przygotowujac się na własną agonię.
(cytat)
- z informacji jakie udalo mi sie wydobyc, VIA jako jedna ma umowy z wystawcami (o ile dla kogos to ma znaczenie)
(koniec cytatu)
No to ktoś koledze niezłych głupot nagadał. Takie umowy mają również systemy autorskie a często są one podpisywane na poziomie pojedyńczego agenta. I niektóre aplikacje umożliwają odpowiednie zarządzanie tak przygotowanymi danymi.
(cytat)
- VIA istnieje juz kilka lat na rynku, nawet jak padaly grosiki, mieszka czy teraz okienko, VIA ma sie dobrze
(koniec cytatu)
Systemy autorskie też istnieją od kilku lat. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie, żeby któryś zbankrutował.
(cytat)
- VIA ma marke, duzo osob kojarzy to logo
(koniec cytatu)
Grosik i Okienko Kasowe tez miało kojarzące się logo. Z tej przyczyny konkretnie ich upadku niektórzy niezalezni nie promują swojego, bo działają na lokalnym rynku i to ich twarz jest ich najlepszym logo.
(cytat)
Albo inaczej, jezeli wejdzie prawo, zakazujace partyzanki z oplatami, czy jest jakis inny system niz VIA na rynku ktory gwarantuje ze nie zbankrutuje z dnia na dzien, dziala legalnie i bedzie dzialal?
(koniec cytatu)
Szkoda słów... widać że kolega nie ma pojęcia o czym pisze. Tzn wie, ale wie na co nagania. Wyrazy szczerego współczucia tym, którzy jeszcze raz dadzą sie namówić na system centralny.
Do XYZ: otóż podobny twor do tego co opisałeś już działa. Nie robi takiego szumu w prasie jak to było w wypadku IGPF, ale robi swoje. Jesli masz mozliwosc - sprawdz kto bierze udziałw pracach nad regulcją tego rynku.