Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Droga Olgo
Przyjmujesz rachunki na konto Okienka po tym wszystkim?...
Hmmm "Okradia" to zdecydowanie niestosowne określenie to po pierwsze, a po drugie to powinnaś zastanawiać sie nad swoim losem , zanim podpisałaś umowę z Okienkiem, powierzając pieniążki Twoich klientów nieznanym Ci osobom, lokując je na koncie do którego nie miałaś dostępu , ani możliwości kontroli. Teraz psioczysz na wszystkich, którzy nie mają problemów, po mieli otwarte oczy kiedy zakładali swój mini biznes?..
Co zaś dotyczy pomocy: - sądzisz, że mam wyjąć swoje oszczędności (a może z pieniążki powierzone mi przez moich klientów?) i pomóc uregulować zobowiązania za tych, którym Ty zawierzyłaś? Owszem, jestem gotów wesprzeć jakąś rozsądną kwotą "poszkodowanych", tylko czy to rozwiąże problem wszystkich?... A propozycję pomocy przez Accadię, uważam za rozsadną i potrzebną.

Jestem daleki od zarzucania i nie zarzucam poszczególnym okienkowiczom nieuczciwości, bo jakoś nie słychać o "przekrętach" pojedyńczych punktów, tylko o "numerach" ich szefów.
Idąc dalej tym tropem, nie słychać również o upadkach i przekrętach
punktów samodzielnych , czy punktach współpracujących z Accadią. Skąd zatem u Ciebie taka "urawniłowka"?...
Póki co, w swoim punkcie nie zanotowałem spadku (wręcz przeciwnie - wzrost) przyjmowanych rachunków. Klienci wiedzą o wpadce Okienka - zresztą nie unikam rozmów z klientami na ten temat - a jednak zaufanie, jakie zbudowałem przez kilka lat działalności procentuje.

Życzę wyjścia na prostą i więcej rozwagi na przyszłosć.