Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Raport i list do akcjonariuszy.

Basiu, mówiłem o całym kryzysowym 2009 roku, a nie wybiórczo o najgorszym z kwartałów, czyli IV. Według mnie, targiczny IV kwartał to byłby taki, że zeżarłby cały zysk z trzech poprzednich kwartałów, albo i więcej i finalnie spółka mogłaby wyjść po 2009 na minus. Jak kryzys, to kryzys.
Nie pisałem, że na pierwszy rzut oka to, albo tamto... Jeśli nie dostrzegasz ewidentntch pozytywów w raporcie za 2009 (wskazałem kilka elementów, które zwróciły moją uwagę na innym wątku), to temat szczegółowiej rozwinął scenarzysta.
Co do 30 zł w tym roku - nie napisałem, że według mnie cena akcji Polnej osiągnie NA PEWNO taką wysokość w tym roku. Sformułowałem to wydaje mi się w formie pytania, czy coś takiego jest możliwe w tym roku. A jeśli ktoś uważa, że nie, to fajnie byłoby, żeby napisał w związku z tym, jak ocenia możliwość wzrostu ceny akcji w tym roku. Bo samo to, że będzie lepiej, to innym nie pomaga. Jeśli forumowicze oczekują interpretacji raportów, to znaczy, ze oczekują też prognozy możliwego zachowania się kursu, dlatego więc chciałem sprowokować pytanie. I chcę wiedzieć, czy FACHOWCY, którzy ŚWIETNIE się na tym znają, pisząc, że akcje powinny rosnąć, mają na mysli, że akcje te w tym roku mogą wzrosnąć do 14 zł, do 20, a może do 30 zł. Zakładając oczywiście, że są to tylko osobiste zdania poszczególnych ANALITYKÓW.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.