Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

I odrazu przykład odwołania od wyroku:

Nie mogąc się pogodzić z krzywdzącym mnie wyrokiem Sądu Okręgowego w Krakowie a także z jego uzasadnieniem, wnoszę o ponowne rozpatrzenie mojego odwołania od decyzji Zakładu Ubezpieczeń Społecznych.
Mając przeświadczenie, że Wysoki Sąd oparł swoje orzeczenie na nieistniejącej Ustawie o ubezpieczeniach społecznych z 13 października 1990 roku oraz przytoczył w uzasadnieniu nieistniejącą treść artykułu 6. ust. 1 pkt 5 z Ustawy mówiący, że podlegam wg ustawy ubezpieczeniom od daty zgłoszenia do daty wyrejestrowania. Ponadto Sąd w uzasadnieniu nie odniósł się do mojej prośby oddalenia decyzji ZUS, opartej na Kodeksie Postępowania Administracyjnego. W trakcie rozprawy Sąd uniemożliwił mi odczytanie moich tez związanych ze sprawą. Treści te zostały przeze mnie spisane i dołączone do pisma apelacyjnego.
Mając powyższe na względzie proszę o ponowne zapoznanie się z całą dokumentacją złożoną przeze mnie w toku procesu, a także z pismem dołączonym do podania o apelację i przychylenie się do mojej prośby o zmianę wyroku.