Masz jak najbardziej rację w kwestii zmienności wyników i niepewnej przyszłości. Taka natura inwestowania i związanego z nim ryzyka, szczególnie jeśli chodzi o małe spółki na wczesnym etapie rozwoju, działające w nowoczesnej i nieprzewidywalnej dziedzinie. A jak (lub jeśli) już będzie stabilizacja, systematyczne wzrosty przychodów i wyników oraz mniejsza niepewność, to kurs będzie na zupełnie innym poziomie...
Mnie w tym momencie nie interesuje kurs i handel akcjami. Analizuję właśnie spółkę i branżę. Ja czuję temat i jestem przekonany, że ta dziedzina ma przyszłość. To raczej temat dla wizjonera.
Nie interesuje mnie również, czy kupisz akcje i3D. Jeśli spółka będzie się rozwijała, to sam z czasem się do niej przekonasz i być może kupisz akcje, choć wtedy pewnie po kilkukrotnie wyższej cenie.
Sam siebie przekonaj, nikt za Ciebie nie dokona analizy i nie podejmie decyzji. Sam musisz odrobić pracę domową. Nie wierzę, że podejmiesz decyzje na podstawie czyjejś opinii czy nawet argumentów. A jeśli zmienność, niepewność i ryzyko są dla Ciebie zbyt duże, to nie jest to spółka i branża dla Ciebie.