Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,85 zł , zmiana od tamtej pory: -74,70%

Re: epic exlcusive

1. Całą fotowoltanikę wywaliłem ponad 3 tygodnie temu. Kupiłem na jesieni po bardzo dobrych cenach i pozbyłem się wszystkich mocno zarobionych pozycji, nie tylko foto. Nie chciałem tego robić ale uciekłem do gotówki. Nigdy nie miałem akcji GTS.
2. Serio zostawiłeś DAX na weekend? nieźle. Ładnie wygląda świeca dzisiejsza. Powinno być dobrze, zobaczymy.
Ps. W 2015 zostawiałem DAXa na weekend - kur.wa jak się obudziłem w poniedziałek to kasy nie było, konta nie było i jeszcze długi miałem. Cztery miesiące to odrabiałem dzień w dzień po kilkanaście godzin. Na jednym monitorze sobie nakleiłem w rogu wyciąg z tamtej transakcji i mam to do dziś :).
3. Co do ropy to dobrze, że uciekłeś. Dla mnie to idzie docelowo na 18 :(.
4. Ja nie wiem co zrobi Trump, pewnie będzie reanimował do końca. Ale wyobraź sobie sytuację że umrze jakiś znaczący rozpoznawalny polityk w sile wieku, ale ktoś z showbiznesu, kogo zna cały świat? Wtedy do ludzi dotrze, że skoro "jemu" się nie udało to naprawdę jest źle... Nie wiem też jak zareaguje rynek jak firmy typu Boeing zaczną ogłaszać bankructwa? - Niby giełda dyskontuje przyszłość, tylko że nikt nie zna tej przyszłości.
5. Co do Infoscan to jeszcze mnie nie posłuchali i nie przerabiają swojego urządzenia na komercyjny respirator - ale dojrzeją do tego (hihi). Póki co kurs rósł pod umowę na wyłączną dystrybucję sprzętu medycznego do walki z Covid, który podpisali ze spółką austryjacką, która to z kolei odbiera od nich urządzenia do bezdechu - i tym sposobem zapewnią sobie kolejny rynek zbytu na stałe. Wolumen jest usprawiedliwiony w tym momencie i raczej jesteśmy na początku wzrostów.
6. Moim skromny zdaniem czekają nas najgorsze 2 tygodnie jeśli chodzi o statystyki zachorowalności i będzie to widać na giełdzie :(.
7. Życzę wszystkim zdrowia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VARSAV -1,68% 0,47 2026-06-25 13:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.