Ta metoda jest dobra na idiotów, którzy pokornie ulegają prośbie oszusta i wpisują swoje dane po kliknięciu na link:) Natomiast co do keylogerów - trzeba korzystać z klawiatury ekranowej a nie przyciskać paluchami przyciski:)
Ja nigdzie nie pisałem, że jestem pewien nietykalności swoich pieniążków, tylko wyśmiałem roninka, który twierdzi, że z mojego konta da się ukraść pieniążki a z jego konta nie da się ukraść pieniążków.
Jesteście panowie śmieszni głosząc podobne banialuki, że płatności dokonywane z bankowego konta internetowego są jakoby mniej bezpieczne niż płatności dokonywane w waszych punktach opłat:)
Przecież każdy wie, że:
-również wysyłacie pieniądze klientów korzystając z konta internetowego,
-możecie dostać w głowę idąc wpłacić pieniążki klientów do banku,
-może zainteresować się wami jakiś kieszonkowiec,
-możecie ulec pokusie kupna nowego samochodu przed świętami:)
-i wiele innych wypadków i zbiegów okoliczności może się wam przytrafić:)
Ja wiem, że większość prowadzących punkty opłat jest nieskazitelnie uczciwa. Ale spójrzcie od strony kumatego klienta:) Kiedyś taki punkt prowadziłem, lecz jako klient nigdy bym u siebie nie zapłacił - za duże ryzyko pomimo wielkiej uczciwości przedsiębiorcy:)
>> Jesteście panowie śmieszni głosząc podobne banialuki, że płatności
>> dokonywane z bankowego konta internetowego są jakoby mniej bezpieczne >> niż płatności dokonywane w waszych punktach opłat:)
Wacusiu
w końcu sprowokowaliśmy Ciebie do wyartykułowania najwłaściwszego wniosku - będą płacić! i to u mnie i mnie podobnych, bo nie wiedzą co może internet - a to dlatego, że go poprostu nie mają.. Bo nikt ich nie nauczył internetu, bo w końcu wg oficjalnych danych - ponad połowa Polaków żyje poniżej minimum socjalnego i nawet gdyby potrafili to nie stać ich nie tyle na internet, co na zakup komputera.
Żal mi Ciebie, gdy starasz sie ośmieszyć ludzi starszych, którzy w dzisiejszych czasach są praktycznie bezbronni tylko dlatego, że są niedouczeni, bo pracowali na to, byś Ty mógł się uczyć...
Dziś, kiedy wszyscy "możni" którzy dotarli na szczyty władzy na grzbietach dzisiejszych czterdziestoparoletnich i starszych babć i dziadków, którzy też nie widzą tego że 40 % naszych rodaków nie posiada konta w banku bo i nie ma po co go posiadać... Jak nie ma dochodów to po co komu konto?... Może po to by mógł za nie płacić dodatkowo kilkanaście złociszy miesiecznie? do tego za komputer,internet i telefon komórkowy?... A powiesz Im cfffaniaczku z czego to wszystko?... Może z 850 złotych emerytury (wraz z dodatkiem opiekuńczym)??? Może nie wierzysz że takie właśnie są emerytury?...
Brawo bystrzacho!... Doprowadź do tego, by takie babcie i dziadkowie
nie krążyli już po miastach i po parkach zbierając butelki, puszki
i wszelkiej maści odpady by w skupie dostać za nie 2 - 3 złote na chlebek, bo po opłaceniu czynszu, prądu i gazu - na nic już Im nie wystarcza.
Powiem szczerze - mam odruchy wymiotne, kiedy czytam takich przemądrzałych niedokształciuchów jak Ty Wacusiu... Moja rada - módl się o zdrówko - módl się szczerze - bo...
I jeszcze jedno..
Ja nie twierdziłem i nie twierdze że banki są niebezpieczne.
Twierdzę natomiast, że opłaty przez w takich punktach są znacznie tańsze niż w Bankach czy na Poczcie - i to stanowi sedno sprawy.
Nie bedziemy narzakali, kiedy niezależni opanują te właśnie 40% rynku :-)))
Pokaż Wacusiu - swój wpis na forum własnej Rodzine - napewno "bedą"
z Ciebie dumni !!! Po wsze czasy dumni !!! Jakiego to mądrego
i "ksztłcunego" mają wnusia i syna....
Z jaką estymą odnosi się do własnych krewnych, sąsiadów...
Taaaa....zaoszczędzą u was - już w okienkach, grosikach i innych tworach zaoszczędzili:)Powodzenia głąby!
No i tu wyszła cała Twoja natura. Podobno miałeś kiedyś okienko i zrezygnowałeś ? Czujesz sie teraz lepszy ? A może żal Ci, że zrezygnowałeś, bo inni nadal na tym zarabiają ? Niektórzy coraz większe pieniądze.
Masz troche skrzywione myślenie. Według Ciebie zapewne nie mają racji bytu targowiska i lumpeksy bo Ty tam nie kupujesz no i przecież wszystko mozna kupic w hipermarkecie i to płacąc kartą. Na siłę forsujesz swą jedynie słuszą ideologię. Nie masz na to monopolu. Bierzesz pod uwagę, że możesz się mylić ?
Końcówka Twoje wypowiedzi świadczy że skończyły Ci się argumenty.
wacku - to po tym co ja tu czytałem na swój temat musiałbym kupić karabin maszynowy i wyjśc na ulice żeby się rozładować, Ubliżanie komuś zdrowemu człowiekowi nie daje chyba satysfakcji ??
PROSZE PANSTWA MAM TEN SAM PROBLEM. PROWADZILAM OKIENKO KASOWE 3,5 ROKU, A TERAZ JESTEM OPLUWANA I WYZYWANA OD ZLODZIEI, TAK SAMO TEZ MOWI SIE MI W OCZY, ZE ZDEFRAUDAWALAM KLIENTOW OKIENKA KASOWEGO PIENIADZE.
Współczuję, lecz nie mogę zrozumieć po co siedzicie jeszcze na tych punktach i narażacie się na nieprzyjemności ze strony byłych, oszukanych obecnie klientów. Już pisałem wcześniej, że w takiej sytuacji punkt się zamyka, składa doniesienie do prokuratury na zarząd okienka i idzie na urlop oczekując na przesłuchanie w sprawie. To wszystko.
Klienci i tak nie zrozumieją, że to nie wy jesteście złodziejami. W niczym im i tak nie pomożecie. A oni tej chęci z waszej strony i tak nie docenią - posłużycie tylko za worek treningowy do wyładowania złości, rzucania obelg i wyzwisk. W imię czego? Po co się narażać? Jeszcze zostaniecie pobici za niewinność przez jakiegoś desperata.
Wszyscy tu mamy ten sam problem. Udowadniamy na co dzień, swoją pracą, że pomimo wszystko trwamy, że nie my jesteśmy winni zaistniałej sytuacji.
Codziennie tłumaczę, wyjaśniam i tak będzę robił... aż do skutku.
Na przekór wszystkim Wacusiom i im podobnym... którzy chcą abym zrezygnował ... ( cel wiadomy... reprezentanci sieci, banków... lub jakiekolwiek inne przesłanki nimi kierujące... )
WASZE NIEDOCZEKANIE....
Klienci wracają.... Wolniutko... wolniutko... ALE WRACAJĄ I TO MNIE TRZYMA .....
Decyzja należy do Ciebie.
Część Okienek przeszła do VIA ... i już żałuje - myśli nad wycofaniem się - warunki umowy hm..., podobnie jest z umowami agencyjnymi w niektórych bankach, też hmmm...
Część poszła " na swoje" i próbuje. Potrwa to jakiś czas, ale się uspokoi....
Nic nie pomogą sieciom artykuły sponsorowane i tym podobne zabiegi w różnych gazetach... Nikt mądy już nie da się nabrać na konta centralne
Dobry wieczór Państwu
Pozwolę sobie na anonimowość , ponieważ po co sobie szkodzić. To tak znakomite forum jest kontrolowane przez ACC i jutro nie będzie tej informacji.
Dzień Dobry. Ja również zostałam i tłumaczę się codziennie klientom. Tak szczerze mówiąc jestem na skraju załamania...słyszałam wiele obelg, wyzwisk, oszczerstw. Zostałam ze względu na dwa czynniki: 1) była to moja dodatkowa działalność 2) wydaje mi się, że byłoby jeszcze gorzej, gdybym przeniosła swój punkt, bo mieszkam w małej miejscowości, wszyscy mnie rozpoznają. Wiem jedno, że gdyby to była moja jedyna działalność w której zatrudniałabym pracownika...to na pewno zamknęłabym swój punkt...przepraszam, ale masochistką nie jestem.
Myślę, że przetrwam ten okres. Są dobrzy ludzie, którzy rozumieją całą sytuację ( na szczęście ).
O dziwo nadal wpłacają u mnie - mniejsze wpłaty o około 40%, ale i tak bardzo mnie to satysfakcjonuje.
Wszystkim osobom w podobnej sytuacji szczerze współczuję i życzę powodzenia. Proszę rozmawiać z klientami, nie krzyczeć, współczuć im...niektórzy wiele stracili. Owszem zdarzają się trudni klienci...ale co mamy zrobić...modlić się, oby było ich coraz mniej...
POZDRAWIAM WSZYSTKIM SERDECZNIE! PAMIęTAJCIE, żE TO Są PROBLEMY PRZEJśCIOWE, WSZYSTKO UCICHNIE...MUSIMY TAK MYśLEć, TO NAS TRZYMA I POWODUJE, żE TWARDO IDZIEMY ZNOWU DO PRACY...
Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia!
mój adres IP 212.112.241.44
to dla acadi gdyby chcieli włamywać się na serwer tego forum by pokazać że ja to zła konkurencja - błąd.
to forum jak i forum poszkodowanych przez okienko jest kontrolowane przez jedną i tą samą firmę, tu aktywną "inaczej".
„Gratuluje” metod pozyskiwania klienta i oczerniania konkurencji.
Zresztą mechanizmy manipulowania macie w małym palcu. Człowiek który przyjechał do mnie, Tomasz mówił do mnie po imieniu. Usiadł w pozycji „ dobrego doradcy”. Gesty otwarte, tylko słowa które mówił już nie pasowały. Dwuznaczne wypowiedzi, niedomówienia z akcentem, sprytne naprowadzanie na wnioski wygodne dla nich. Mistrzostwo wywierania wpływu i pozyskiwania.To co mówiło jego ciało nie było zgodne z tym co mówiły usta. Ale dla laików miód na uszy. Jestem wyczulony po okienku. A to forum to lep ace na muchy jakimi są poszkodowani z Okienka kasowego. Ja nie ciagnę dalej punktu opłat - wybyłem na saksy. Mam ten komfort że to była jedyna działalność. A na móją prośbę o pomoc tu na forum tylko ace zarzuciło mnie mailami. Niby tacy pomocni - hieny. Uważajcie. Banki bezpośrednio też dadzą wam dobrą ofertę.
Współczuję wszystkim, którzy maja problemy z tytułu centralnych rozliczeń firm branży pośrednictwa finansowego. Za tymi oszukanymi okienkami stoją żywi ludzie, nie potrafię zrozumieć ich bólu, ponieważ nie jestem w takiej sytuacji. Bardzo wszystkim poszkodowanym współczuję.
Swój list otwarty kieruję do wszystkich, którzy maja odrobinę zrozumienia dla powagi sytuacji. Dlaczego jest tylko taka pomoc, a wiąże się i sprowadza się tylko do tego, ażeby poszkodowani przeszli pod barwy innej firmy. Jest to dla mnie bardzo chore, jak tak można.
Po tak strasznych chwilach i przeżyciach zastanawiam się czy pomoc, która jest oferowana przez sieci finansowe to jest to szczęście, którego Ci ludzie oczekują.
Kolejna licencja i przynależność do jakiejś firmy.
Tak sobie myślę, poszkodowani najlepiej to chcieliby uciec od tego wszystkiego. Jak najdalej od opłat. Ale jak im można pomóc. Chciałbym, sprowokować Państwa do dyskusji, co możemy wspólnie zrobić. Jakie można znaleźć rozwiązanie problemu JAKO GRUPA ZAWODOWA POŚREDNIKÓW FINANSOWYCH.
z poważaniem Piotr
Witam. "była agentka" - w końcu powiało optymizmem i zrozumieniem. Powodzenia Ci życzę jak najmocniej! Jestem byłą pracownicą "centrali", stąd trochę interesuje mnie ten temat, a teraz pracuję dla jednego z wystawców faktur. I codziennie rozmawiam z osobami poszkodowanymi. Tak naprawdę rzadko się zdarza, że podniesionym głosem informują, że to wina punktu. Najczęściej pytają czy płatność doszła i jak złożyć reklamację. Tylko: z informacji od klientów dowiedziałam się, że na punktach, które zostały zamknięte, nie ma żadnej informacji co mają zrobić dalej. Jest numer infolinii, gdzie dowiadują się o możliwości wypełnienia formularza ze strony. Dla osób starszych ta bariera jest nie do przejścia. Smutne. Więc sam fakt, że ktoś jest w punkcie - dużo znaczy, sądząc z Twojej wypowiedzi, niezależnie od tego czy klient przyszedł zdenerwowany czy zaniepokojony. Życzę wszystkim jak najbardziej pomyślnego rozwiązania całej sprawy! Może odbiegłam od tematu - bo jak widzę - przepychanki między sieciami i "niesieciami", wyższości jednych nad drugimi (w różnych kompilacjach zresztą) - trwają i stały się głównym przedmiotem dyskusji. Chciałam więc tylko słówko o klientach, Pozdrawiam :)
Re: punkt opłat Autor: ~agenci@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
WAŻNE!!!!! Nowe informację po wizycie 21-11-2007 w Poznaniu
na stronie dla poszkodowanych agentów www.agenciokienka.pl - (FORUM AKTUALNOŚCI) WAŻNE !!!!
ludzie faktycznie to ace założyła forum poszkodowanych okienka kasowego. Zobaczcie kto jest autorem tematu OFERTA acadi - OKIENKOKASOWE. Ludzie co się dzieje, jak można żerować na biedzie innych ludzi i to tak bezczelnie. Co wy Boga w sercu nie macie. To ludzie zawałami, wybitymi szybami przekleństwami kończą i zaczynają dzień po upadku okienka a wy bawicie się w dobrego pomocnego wujka. Tylko kasa, szmal. Gdzie współczucie. Idiotów z ludzi robicie.
Moja znajoma zapłaciła długi klientów. Ale ilu klientów przyszło bo wyczuło łatwy szmal i wykorzystało nieświadomą kobietę? Co za czasy. Dziś trzeba się chyba modlić słowami: Boże obroń mnie przez przyjaciółmi bo z wrogami sam sobie poradzę.
Kilka uwag:
Po pierwsze - wolny - banki komercyjne skupiają sie na zarabianiu pieniążków - zapomnij zatem super ofertach. Radzę prześledzić oferty
poszczególnych Banków i perspektywy rozwoju własnych sieci/punktów realizujących płatności masowe w połączeniu ze sprzedażą produktów bankowych. Logiczne więc, że celem nadrzędnym Banków zawsze będzie chęć wyeliminowania niezależnych podmiotów z rynku płatności masowych.
Po drugie zapewne nie zrozumiałeś a może nie byłeś w stanie zrozumieć
prpoozycji Acc? Żeby sie wypowiadać na temat Konsorcjum, trzeba co nieco wiedzieć "jak to działa". Twierdzisz że jesteś wyczulony po okienku hmmmm... a nie lepiej było "mieć czutkę" przed podpisaniem umowy z okienkiem?... Znowu mądry po szkodzie!... Teraz - jak twierdzisz - wybierasz sie na "saxy"... pomimo innych rodzajów działalności? ciekawe... Głowa w piasek i walka o przetrwanie?... no cóż - można i tak - widocznie wolisz "schylać grzbiet" niż pracować na własny rachunek.
Pomimo wielkiego współczucia dla pokrzywdzonych Agentów, nie jestem w stanie zrozumieć czym zostali "zaślepieni", że powierzali przyjmowane pieniądze klientów, osobom zupełnie sobie nieznanym.
Podziwiam jednak wszystkich tych Agentów, którzy pomimo tego co się stało, potrafia stanąć twarzą w twarz z klientami i nie rezygnują z dalszej działalności - brawo! chylę czoła przed takimi jak "była agentka" i inni - tak trzeba!...
Do Pana Piotra:
Co możemy zrobić?
Zjednoczyć się i wspólnie walczyć o prawo bytu na rynku.
Z wielu wpisów na tym forum wyczytać można, że reprezentują one określone grupy interesów: a to banków internetowych, a to sieci zarządzanych centralnie, a to producentów badziewiastego oprogramowania pseudobankowego, które co prawda pozwala na jakąś forme pracy dzisiaj, ale po uregulowaniu (zgodnie z Dyrektywami Unijnymi) rynku finansowego, można będzie odłożyć je do lamusa...
Fakt, że istnieje grupa zawodowa pn: "Niezależni Pośrednicy Finansowi", zapewne spędza sen z powiek, tym którzy zagięli parol
na rynek płatności masowych w Polsce. A chodzi tutaj o przepływ olbrzymich pieniążków - tak olbrzymich że zdecydowana większość Agentów nie zdaje sobie nawet sprawy jakie to są kwoty w skali kraju.
Dlatego tworzone były sieci z jednym centralnie zarządzanym kontem.
Takie konto to dostęp do tych właśnie pieniążków i w nim właśnie zawiera sie sedno - sens walki o zdyskredytowanie pojedyńczych niezależnych Agentów.
Jedyny zatem - moim zdaniem - skuteczny sposób obrony przed wyrugowaniem nas z rynku, to POŁĄCZENIE WYSIŁKÓW w tworzenie takich form reprezentowania naszych wspólnych interesów, które skutecznie przeciwstawią się takim zamiarom.
Według mnie Konsorcjum Pośredników Finansowych pełni już taką
rolę - bez względu na to czy będzie opluwane na tym forum czy nie.
Mogę się z Tobą zgadzać lub nie w pewnych kwestiach, lecz co do jednego masz rację.. a mianowicie co do wpływu kapitału zagranicznego na niszczenie polskiej przedsiębiorczości..
Żadna z Osób na tutejszym forum ( jak zauważyłem po treści wpisów, które ograniczają się li tylko do wzajenego szkalowania) nie zadała sobie nawet minimum trudu, aby zrozumieć w czym tak naprawdę uczestniczy/lub jest biernym świadkiem :))))
Wojny o wpływy. Wojny o bardzo, bardzo duże pieniądze....
Banki tworzące sieci opłat ( UNIKASA, etc.. udział kapitału zagranicznego), duże firmy centralne ( np. VIA - kapitał zagraniczny) wpompowały w te firmy ( czyli w polski rynek) ogromny kapitał.
Przecież nie zrobiły tego dla idei... tylko po to by zarabiać....
Nie zrobiły tego również po to by dać ludzion zarobić, ale po to by ZAROBIĆ NA LUDZIACH.
Czy Ktoś z Państwa zadał sobie choć raz pytanie, dlaczego niezależny,pojedyńczy Przedsiębiorca ( przyjmujący opłaty) nie może się ubezpieczyć z tyt. OC zawodowego Pośredników... BO NIE MA DLA NIEGO TAKIEGO PRODUKTU...
Produkt jakiśtam (w ogóle )jest - co prawda bardzo ułomy i dostępny tylko dla sieci powyżej 100 punków... ale jest - teoretycznie nic PIU zarzucić nie można.....
hmmm.. powiedziałbym - poza jawną dyskryminacją polskich/małych podmiotów....
Czy ktoś z Was zapytał/zastanowił się dlaczego???
Czy ktoś zadał sobie trud prześledzenia krajów pochodzenia kapitałów założycielskich poszczególnych Towarzystw Ubezpieczeniowych ????
Jeżeli nie to zachęcam.
Może w końcu coś do Państwa dotrze!!! i skończą sie te dziecinady na forum.
Pozostało kilka miesięcy... do otrzeźwienia... a rok do działania .. to.... bardzo, bardzo... mało czasu.
I jeszcze zastanówcie się, co zrobicie, kiedy wejdą obowiązkowe ubezpieczenia takiej działalności, czy też obowiązkowe Gwarancje bankowe?...
Czy pojedyńczy "Kowalski" będzie w stanie załatwić cokolwiek w Banku, czy Towarzystwie Ubezpieczeniowym, które zabezpieczają i ubezpieczają tylko własny kapitał zainwestowany w tworzenie własnych sieci.
Może warto otworzyć oczy?... Jeśli tego nie zrobicie teraz, to później będziecie je otwierać szeroko ze zdumienia...
ronin przstań straszyć ludzi tymi funduszami gwarancyjnymi itp Żygać się chce jak się Ciebie czyta Napisz wreszcie to co wiedzą wszyscy że jestes z Acc i jako "jedyni prawi" tylko wy macie prawo być na rynku itp. Nie widzisz że tak naprawde robisz agitkę sam dla siebie już. Choć muszę podziękować zarówno Tobie jak i twoim kolegom mącicielom - dzieki Waszym wpisom wiele osób podjęło słuszną decyzje o pełnej niezależności i skorzystaniu z mojego pomysłu, dzieki Wam pewnie nie byłoby to możliwe
dzieki Waszym wpisom wiele osób podjęło słuszną decyzje o pełnej niezależności i skorzystaniu z mojego pomysłu, dzieki Wam pewnie nie byłoby to możliwe
...niewątpliwie jedyną słuszną :) w czym oni są bardziej niezalezni odemnie ? ja płace 4 gr od przelewu producentowi oprogramowania a oni 60 zł rocznie ... producentowi oprogramowania ? Pozdrawiam NIEZALEZNYCH i niezależnie NIEZALEZNYCH.
PS.
Poczytaj swoje posty ... i obiektywnie zastanów sie nad swoim mąceniem. A jeśli chce Ci sie żygać - to ulżyj sobie.
Oto cytat z ciebie samego: "ja płace 4 gr od przelewu producentowi oprogramowania a oni 60 zł rocznie ... producentowi oprogramowania ? Pozdrawiam NIEZALEZNYCH i niezależnie NIEZALEZNYCH"
otóż 60 zł rocznie podzielone na 0,04 grosze jakie Ty płacisz daje nam 1500 przelewów czyli tyle ile miesięcznie robi średnia kasa, więc pozostałe 11 miesięcy roku dajesz się naciągać zakładając dalej te same 1500 przelewód to jest to bicie po kieszeni na kwotę 660 zł rocznie !!!
No faktycznie masz suuuper pomysł, pogratluować. Dlaczego wy koledzy z Acc pełniący tu w kilku całodobowe dyżury uważacie że ludzie zajmujący się płatnościami sa idiotami ?? A co gorsza podejrzewacie ich o brak znajomości podstaw matematyki !!!!
Po pierwsze czas najwyższy chyba już zmienić te smieszne nicki na pełne nazwiska a przynajmniej podpisywanie się nazwą firmy którą prowadzicie
Po drugie czas najwyższy skończyć z obrażaniem wszystkich dookoła bowiem nie macie monopolu (na szczęście) na ten segment rynku
Pozwolę sobie tylko przytoczyć jeden punkt z jednego tylko Artykułu, który nałoży na Nas od 01.11.2007 r.konkretne obowiązki.
W tym artykule - chodzi o zabezpieczenie środków powierzonych przez Klienta ( czyli o gotówkę przyjętą przez punkt z tyt. zapłaty za rachunki)
Art. 9 ust.1
pkt. c
"objęte są polisą unezpieczieniową lub inną porównywalną gwarancją wydaną przez firmę ubezpieczeniową lub insytucję płatniczą (...) płatną w przypadku niemożliwości wypełnienia przez instytucję płatniczą swoich zobowiązań finansowych "
( instytucją płatniczą - zgodnie z dyrektywą > a nastęonie z ustawą< jest każdy podmiot, jak również osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą świadcząca usługę pośrednictwa w przyjmowaniu opłat.
I to " by było" - na temat straszenia.
Trzeba mieć wiedzę, aby móc zabierać głos w sprawie - tak sądzę.
To może teraz o Twojej demagogii:
zgrywasz tu najbardziej pokrzywdzonego, obrażanego, a kim sam jesteś ? Może kilka cytatów:
- Twoja demagogia poraża głupotą naprawdę
- Żygać się chce jak się Ciebie czyta
- A teraz jak sępy poczuliście świeże mięso ale nikt się nie spodziewał, że nagle na drodze stanę ja i zacznę ludziom mówić że można inaczej, niezależnie, samemu sobie
- a wy jak kundelki oszczekujecie sie zzza róznych nicków, choć śmiem twierdzić, że to jedna max dwie osoby
- żeby tylko wydrzeć parę groszy a zdyskredytować każdego kto chce temu przeszkodzić
- W przeciwnym wypadku UPRZEJMIE PROSZĘ dajcie sobie spokój z pisaniem pod moim adresem, jeśli coś nie jest do Was adresowane i was nie dotyczy poprostu nie odpisujcie na to i cześć
To tylko część Twojego marketingu.
cóż.. nicki są po to, żeby z nich korzystać. Nie widzę potrzeby aby ktoś pluł na moje imię i nazwisko. Jeśli chcesz - wystawiaj na kpiny swoje.
Dziwi mnie że osoba realizujaca tak powazny zamiar jak najbardziej niezalezni z niezaleznych tak łatwo traci nerwy. Poza tym dziwi mnie ze uprawia na forum kreatywny marketing. I co ciekawe, Twoj marketing jest OK a ten w wykonaniu innych jest be, bo tylko Twoj jest słuszny.
Dzięki za wyliczenia. Szkoda że nie zapytałeś po ile ja mam przelew w Accadii, bo Twoje wyliczenia straciłyby sens. Nie wiem czemu wypowiadasz się w imieniu innych, bo ja współpracując z Accadią nie czuję się idiotą. W związku z powyższym nie będę pisał czym poraża Twoja demagogia. Napisze krótko: mnie sie to bardziej opłaca. I nie wiem jak inni koledzy, ale ja nie pełnie tu dyżurów.
Żygaj sobie na fundusze gwarancyjne o których pisze Ronin. Już raz wykazałes się ignorancją nie mając pojęcia o raportach składanych do NBP. Nie wiedziałeś o tym, ale okrzyknąłeś sie
-albo czy opłata za dzierżawę z 0,04 nie wzrośnie np do 0,10 zł bowiem nie od dzis wiadmomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
- w pełni podpisuje się pod tym co napisała Olga - bbb piszesz ze tego nie da sie nie zauważyć, ale powiedz co zrobisz jak zauważysz że ci sie z 0,04 zrobiła na 0,50 ?? odwołasz się ?? do kogo ?? - do centrali Tak centrali tej firmy która zarządza programem, i co się dowiesz do tej CENTRALI że wzrosły jakieś tam koszty za "bezpłatną" pomoc prawną do której masz dostęp przez 24h ,
czemu robisz ludziom wodę z mózgu ? żeby wcisnąć swój produkt ? w moich stronach dziecko w przedszkolu wie, że aby coś takiego wprowadzic - trzeba to zrobić aneksem do umowy. A u Ciebie "nie da się odwołać' ? bo do kogo ? rozbrajasz mnie swoją argumentacją :)
- A jak się prezesikowi uwidzi i zobaczy że jakaś kasa robi kosmiczne obroty to po co ma ściągać z tego terenu po 0,04 zł za przelew jak może obok otworzyć własną kasę i mieć nie 0,04 zł tylko np. 1,50 zł Takie przypadki są znane !
- Powiem ci jedno i dobrze o tym wiesz Ekipa prezesików lobbuje wokół parlamentu, żeby właśnie takie zapisy się pojawiły w ramach nowej ustawy A po co ?? Ano po to żeby prezesiki dalej mogli sobie żyć lekko nic nie robiąc, a udając pomoc jaką ma być odpłatne użyczenie programu.
Nie masz bladego pojęcia co dzieje się wokół parlamentu, a Twoje wnioski są dalekie od trafności. W tych pracach nie biorą udziału prezesikowie, tylko KPF o funkcji którego nie masz bladego pojęcia, albo i masz, tylko probujesz jego rolę pomniejszyć, bo trochę Ci ona nie w smak. Współczuję tym wszystkim, których do swoich wniosków przekonałes.
Kłaniam się za poziom argumentacji. Nieco później napisałeś:
- Widzę że dyskusja zaczęła się robić ciut bardziej merytoryczna
nie wiem czy zauważyłeś, ale ludzie zaczeli rozmawiać sensowniej pod Twoją nieobecnosć.
- Z tego co wiem niezwykle rozsądna osoba pisząca pod nickiem okienkokasowa czyni bardzo poważne staranai do niezależnego zintegrowania wszystkich okienkowców poza jakimkolwiek układem i zależnością od kogokolwiek
PS . Podobno okienkokasowe to Accadia ? Tak ktos tu pisał :) I to forum tez kontroluje Accadia.
Dobra, reasumując (bo kończy mi się dyżur :>) Masz produkt który chcesz sprzedać, nie ma problemu. Porównujesz go do innego produktu - to też jest dozwolone, tworzysz własną grupę (niezależnych)- jasne, rób to, ale czemu wobec innych używasz zwrotów: żygać sie chce, kundelki, sępy .. itd ? Czujesz się pokrzywdzony, obrażany, a sam w odniesieniu do innych plujesz na około gdy kończą Ci się argumenty. Próbujesz zintegrowac środowisko niezależnie-niezależnych nie mając podstawowej wiedzy o tym co obecnie dzieje sie na tym rynku, dyskredytując fundusze i konsorcja o których nie masz pojęcia, jak również prace wokół ustawy, które już nie są przyszłością, ale dzieją się obecnie. Ty w nich nie uczestniczysz, ale bardzo śmiało pomniejszasz ich znaczenie. Ja płacę 4 gr (abstrachując od tego ile za przelew; w temacie Accadii i ich ofert też masz jak widać braki) i wiem co sie na tym rynku dzieje i w którą stronę on zmierza. Poczytaj Bartosza, bo ważne rzeczy pisze, chociaż nie wiem czy on też ma "dyżury" :) Ludzie, których naciągniesz na swoje poglądy (nie na program, bo ten wcale nie jest taki zły) być może za rok - półtora znów będa musieli podejmować ważne decyzje.
Nie zapominaj, że dla ludzi z okienka Accadia daje program za darmo i przelew za 15 gr. Ponawiam więc pytanie : w czym Twoja oferta jest dla nich atrakcyjniejsza ?
Myślę, że stosownym podsumowaniem będzie cytat z Ciebie samego:
- Dlatego skończ proszę z demagogią, pozwól tym ludziom spokojnie wybrać i się zastanowić.
PS2
Przy ewentualnej odpowiedzi postaraj się mnie nie obrażać. Ja tego wobec Ciebie nie zrobiłem. Użyj siły argumentu, a nie argumentu siły.
Program za darmo mówisz - OK dla 50 i tylko na pół roku, więc bez przesady
Nie mam żadnego produktu i niczego nie sprzedaje, jedynie wskazuje drogą, ci którzy skorzystali dobrze o tym wiedzą (choć zaskakujące jest nagle pozytywne zaopiniowanie przez Ciebie programu z którego ja korzystam, wcześniej byłeś dużo mniej miły dla niego, przypomne korzystam bo kupiłem a nie wymyśliłem i sprzedaje)
Piszesz o pluciu na nazwisko ?? Jeśli nie robisz nic złego nie musisz się chyba tego obawiać, aczkolwiek może być tak jak w moim przypadku gdy spanikowana konkurencja siadła na mnie i pojechała sobie po bandzie nie szczędząc nawet na jakiś kłamstwach i wymysłach (zresztą dostało się i mi i VIA bowiem ci co to pisali to grupa tych jedynych słusznych)
Mówisz o aneksach kiedy opłata z 0,04 wzrośnie do 0,10 czy jakiejkolwiek innej magicznej liczby. No i co z tego że zostaną rozesłane aneksy do umowy skoro jedna firma spacyfikuje rynek, jaką będziesz miał alternatywę wtedy ?? Ja ci powiem jaką albo pokornie płacić kwotę z aneksu albo zwinąć punkt pewnie dobrze prosperujący ale po podwyżce już nie aż tak dobrze dla partnera. Jednak owa firma chętnie go pewnie odkupi za parę groszy i zamiast 0,04 czy więcej będzie miała do siebie 99 %. Super pomysł na biznes, formalnie wszystko OK moralnie nie za bardzo, no ale biznes to biznes. Cytat z tego samego akapitu: "A u Ciebie "nie da się odwołać' ? bo do kogo ?" Zgadza się bowiem nie ma mnie jest NIEZALEŻNY AGENT i BANK na cholera tam jeszcze ja ?? ja jako pomysłodawca grupy co najwyżej mogę wziąść na swoje barki negocjajce z bankiem o zmniejszenie prowizji, na korzystniejszą dla wszysytkich, a od tego chyba nikt się nie będzie chciał odwołać, w sensie że mu źle bo ma płacic mniej
Rozmowa ciut bardziej merytoryczna - Twój argument to moja nieobecnośc - mylisz się bowiem czytam "namiętnie" to forum, a milczenie spowodowane było pomocą tym którzy się uniezależniali
W tych pracach nie biorą udziału prezesikowie, tylko KPF - litości !! ktoś tu zadał konkretne pytanie wobec tego tworu co to jest itp. nie chce mi się szukac po stronach wstecz, ale z tego co pamiętam tamta osoba zadała bardzo konkretne i precyzyjne pytania o odpowiedzi nie dostała żadnej. Jak dla mnie to wiesz czy to jest prezes X i formacja prezesa nazwana KPF to jedna cholera. Z całym szacunkiem ale nie tacy lobbyści brylujący na prezydenckich salonach teraz oglądają świat za krat - ale przecież oni też chcieli dobrze, pytanie tylko komu to dobrze miało być zrobione.
PS . Podobno okienkokasowe to Accadia ? Tak ktos tu pisał :) I to forum tez kontroluje Accadia. - nie wiem nie wnikam, ale skądś to się ludziom wzięło więc nie bądź zdziwiony, że tak myślą i tak właśnie czują
Kolejny cytat: "Myślę, że stosownym podsumowaniem będzie cytat z Ciebie samego:
- Dlatego skończ proszę z demagogią, pozwól tym ludziom spokojnie wybrać i się zastanowić" I o tym mówię właśnie. A jak na razie to wy straszycie 1 stycznia 2009 jako jedyną alternatywe przedsatwiając własne konsorcjum i Acc, a jak mówiłem to prosta droga do monoplu. Stąd ile razy pojawi się tutaj straszenie ludzi zdezorientowanych, tyle razy ja będę stanowczo włączał się do dyskusji.
Każdy jest odpowiedzialny, wie co robi, i jakie podjemuje kroki. Jedynie może je podjąć złe kiedy uda się Wam go zastraszyć. A wiesz dlaczego tego nie chcę ?? Bo nie chcę być waszym wasalem !! Nie obawiam się 1 stycznia 2009 roku z prostej przyczyny - bank ani mnie ani innym niezależnym nie da zniknąć z rynku i napewno pomoże, bo to w końcu też ich interes, dlatego wasze konsorcjum nie jest do niczego potrzebne.
Na zakończenie: ostatni cytat - "Czujesz się pokrzywdzony, obrażany, a sam w odniesieniu do innych plujesz na około gdy kończą Ci się argumenty" - najpierw poczytaj proszę co "dyżurni" pisali do mnie kiedy tylko zabrałem głos, bez pisania pod jakimkolwiek adresem mówiąc jedynie o niezależności, cofnij się gdzies tak do 142 strony, zobacz kto zaczął i w jakim stylu, a potem mnie kamieniuj.
Z pozdrowieniami dla Ciebie i reszty kolegów z Rzeszowa
Panie NIEZALEZNY - dlaczego się Pan nie pochwali, że jest Pan redaktorem naczelnym serwisu Gorlice24.pl. Przecież nie tak trudno znaleźć w internecie te informacje Panie Jarku Rozpłochowski.
Nie twierdzę, że to co Pan robi jest złe, ale proszę sobie zadać pytanie: co Pan zrobi, gdy wprowadzone zostaną w życie dyrektywy UE, co gdy będzie Pan miał obowiązek działania w grupie jako spółka, co jeśli firma ubezpieczeniowa nie będzie zainteresowana ubezpieczeniem Pana działalności, ponieważ programik, z którego Pan korzysta nie przejdzie audytu. Co Pan zrobi, gdy będzie potrzeba uzyskania koncesji - czy wówczas również będzie Pan tak chętnie pomagał "bezpłatnie" wszystkim dookoła.
Co Pan powie ludziom co mają zrobić w w/w sytuacjach. Punkty opłat przestaną niebawem być samowolką a ich działalność będzie ściśle regulować prawo. Kto im nie sprosta (a pojedynecz podmioty nie będą po prostu w stanie im sprostać, a to głównie za sprawą ogromnych kosztów) bedzie musiał zaprzestać tej działalności. I nie pomoże tłumaczenie, żePan Jarek mówił, że wszystko będzie dobrze.
Bardzo dziękuję za słowa bezpośrednio skierowane przez Pana Ronin do mnie.
Fajnie, że nie widzę obelg tylko merytoryczne stwierdzenia na zacnym forum.
Proszę Państwa w naszej kochanej Rzeczy Pospolitej a sympatyzuję z PO lubię Pawlaka a do Kwaśniewskiego i jego Partii nic nie mam. To taka krótka charakterystyka wobec obojętności do Prezydenta.
Jestem z branży dlatego potrafię ocenić problemy, których jesteśmy dotykani każdego dnia.
Spostrzeżenia będą inne dla każdego z nas jest to zależne od skali działania, w której się poruszamy. Doświadczenie nie jest kwestią jednego dnia.
Zadajmy sobie parę pytań kto udziela się na w/w forum:
ZWALCZAJĄCY SIĘ OPERATORZY,
SYMPATYCY OPERATORÓW I ICH PRZECIWNICY
BYLI PRACOWNICY OPERATORÓW
ZAWISTNI NIEUDACZNICY
LUDZIE CHCĄCY SIĘ COŚ DOWIEDZIEC O POSREDNICTWIE FINANSOWYM CI, KTÓRZY CHCĄ OTWORZYĆ PUNKT OPŁAT
MYSLĘ, ZE TEŻ CI, KTÓRZY WIEDZĄ, ŻE ICH WYPOWIEDŹ NIE POZOSTANIE BEZ ECHA I DOPIERO ZACZYNA SIĘ JAZDA ELOKWENCJI I CHAMSTWA?
Moje wypowiedzi mają charakter dyskusyjny, pragnę uzyskać od Państwa spostrzeżenia, których efektem będą jasne wypowiedzi, z których dowiemy się o co tak naprawdę nam wszystkim tutaj chodzi, co istotą problemu i jaki wspólnie możemy wytyczyć kierunek dla wszystkich pośrednik finansowych.
Formę, którą przyjmiemy możemy łatwo wprowadzić w życie poprzez wspólną konferencję, którą zaplanujemy sobie na wiosnę 2008 roku. Zadajmy sobie pytanie czy jesteśmy ludźmi wolnymi, czy manipulowanymi przez Operatorów. Kto nam zabroni się spotkać i omówić co jest ważne w finansach poza bankowych.
Użyję w tym miejscy prostego stwierdzenia – co powinniśmy zrobić, myśli która nasuwa mi się do głowy to;
NIEZALEŻNA IZBA GOSPODARCZA PRZEDSIĘBIORCÓW, do której może przystąpić każda mała, czy duża firma, ale nie Operator, który zawiaduje swoimi punktami opłat.
Patronat takiej instytucji należy oddać kancelarii prawnej z branży finansów , powołanie izby to minimum sto firm, które się spotkają.
W naszym pięknym kraju tak sobie myślę, że jest ponad 3000 firm z branży pośrednictwa finansowego. Skala jest bardzo duża. Wystarczy tylko porozumieć się, ażeby nie pozostać anonimowym, mieć opiekę prawną, jak również wynegocjowane dobre umowy z bankami. Kto powiedział, że Izba nie może pomóc nowemu partnerowi Izby podpisać dobrej umowy z bankiem. Jasne, że może, ale zadajmy sobie pytanie komu na tym nie zależy!!! OPERATOROM.
Po przeczytaniu swoich przemyśleń nasuwa mi się stwierdzenie, że czas najwyższy usiąść do okrągłego stołu. Oczekuję od Państwa wypowiedzi czy moje pisanie ma sens. Kwestie techniczne z tym związane nie mają najmniejszego znaczenia.
Do Niezależni
Po pierwsze: - nie panujesz już nad tym co czynisz, bo użyczyłeś sobie nicka "Train" i to jak sądzę bez pozwolenia.
Po drugie: zobowiązujesz się do reprezentowania niezależnych w rozmowach z bankami.. Jako kto?.. A gdzie pełnomocnictwa?
Możesz zatem reprezentować co najwyżej siebie.
Po trzecie: sam przyznajesz że tworzysz wokół siebie sieć - tym samym uzależniasz wszystkich od swoich poczynań i widzimisię...
Za stary wróbel jestem i zbyt długo pracuję w biznesie, by uwierzyć , że czynisz to bezinteresownie. Powiem wprost o czym myślisz: Chcesz zostać "prezesikiem"...
Zadajesz pytanie co sie stanie kiedy jacyś prezesi zechcą podwyższyć np.na 1,50 od przelewu i nie dociera do Ciebie że "Umowa" to jest dokument, a nie słowo.
To ja zadam też pytanie: Co sie stanie z Tobą, kiedy rozprowadzany prezez Ciebie program trzeba będzie dostosować do wymogów Ustaw
opartych na Dyrektywach?.. Znikniesz? Czy może dasz za darmo inny pełnowartościowy program tym wszystkim, którym wciskasz swój "na gębę"
i to za darmo?...
Powiem krótko - pajacujesz i tyle...
Tworzenie nowej Izby Gospodarczej?? Ciekawe, ciekawe...
Jakby co - to ona naddal istnieje (IGPF) tylko zawiesiła działaność.... to tak na marginesie... Jakby Ktoś niedoczytał: )))))
Tworzenie nowego "tworu" - czyli PALGIATU IGPF ?
Czyżby objawili nam się kolejni chętni na stołki - KOLEJNA GRUPA, która chce za cudze pieniądze: etatów, profitów... nie mając nic do zaproponowania...
DROGOI PANIE myśmy już to "PRZERABIALI". Wyszliśmy moco poobijami,
ze stratami nie tylko finansowemy, ale MORALNYMI...
"Ach czegóż to ta IZBA miała nie zapewniać.. ta IZBA... "
TYLKO ZAPISYWAC SIĘ... i... PŁACIĆ, PŁACIĆ....
Aż tu... bęc... i nie ma naszych PREZESÓW a przede wszystkim NASZYCH pieniędzy z Funduszu Gwarancyjnego.
Do Pana Piotra
Nie mam w zwyczaju atakować nikogo bezpodstawnie a wymianę poglądów, "walkę na argumenty" - cenię ponad wszystko.
O ile poglądy polityczne nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia
o tyle w temacie (jak to określił Bartosz) "tworzenia tworów" chcę zapytać, czy Pan Piotr zdaje sobie sprawę z kosztów "opieki prawnej"
takiej grupy podmiotów. Prawnicy to chyba najbardziej "krwiożercza" grupa zawodowa w naszym Kraju, zatem korzystanie z usług prawników proponuję ograniczyć do niezbędnego minimum.
Zdecydowana większość samodzielnych podmiotów ( mam na myśli punkty opłat), to działalność ledwie wystarczająca na zaspokojenie codziennych potrzeb - na przeżycie, zatem obciążanie ich dodatkowymi kosztami budzi strach a nawet przerażenie. Szczególnie teraz, kiedy
"rany" są świeżutkie, kiedy codziennie muszą udowadniać swoim klientom, że "nie są wielbłądami" - trzeba unikać nie tylko propozycji, ale nawet samych rozmów o "tworzeniu tworów"...
Poczekajmy na uspokojenie się sytuacji na rynku płatności masowych, poczekajmy to co wyniknie z prac nad implementacją Dyrektywy Unijnej, poczekajmy na informacje jakie wymogi bedą musiały spełnić takie punkty, by działać na rynku...
Niewątpliwie część podmiotów i spółek działajacych na rynku płatności masowych spełnia, lub przy niewielkich modernizacjach, bedzie w stanie spełnić wymogi stawiane przez UE. Niewątpliwie cześć podmiotów nie bedzie w stanie spełnić warunków i siłą rzeczy "zniknie" - tym niemniej rozmawiać można i trzeba rozmawiać
o standardach jakie powinne obowiązywać przy prowadzeniu tego typu działalności a nawet wymieniać sie doświadczeniami.
Pozostaje tylko pytanie (i to bardzo zasadne) czy można "odkryć się"
na forum, bez narażenia się na późniejsze opluwanie z Imienia i Nazwiska nie tylko tutaj ale i w całym internecie.
Pozostawiam to do oceny tym wszystkim, którzy "żądają" przedstawiania sie na tym forum z Imienia i Nazwiska i żądają danych z działalności etc...
Szanowni Państwo!
Proszę zrozumieć, że bez niezależnej organizacji nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Kto zszargał dobre imię grupy zawodowej pośredników? Nikt inny jak "hieny sieciowe", które chciały pozyskać jak największa liczbę punktów, omamić ludzi swoją wiarygodnością.
Proszę zrozumieć nie ma takiej możliwości, ażeby ubezpieczyć defraudację. Nie ma zapisu prawnego, który by sprostał ubezpieczeniu. W dalszym ciągu po tych wszystkich wydarzeniach chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób prawny konsorcjum finansowe ACC rozlicza się z miesięcznych dobrowolnych wpłat po 4 grosze na fundusz gwarantujący ochronę finansową w przypadku defraudacji partnera ACC.
Byłoby nam wszystkim niezmiernie miło zobaczyć jakiś PIT zeznania miesięcznego w/w konsorcjum i kto odprowadził podatek od tych wpłat.
Powracając do niezależnej izby mam na myśli prawników z branży finansów, co do których wszyscy będziemy się mogli zwrócić, przeczytać na stronie internetowej co możemy zrobić a co nie jest „wazeliną” na wyciągnięcie drobnych sum od wielu bo tego nie będzie widać a się nazbiera trochę kasy – przepraszam za żargon uczniowski.
W świetle skandali finansowych Ci bystrzejsi” mają szansę TEGO BIEDNEGO POZYSKAĆ , TEGO BEZ WIEDZY I TO MA BYĆ SUKCES WZROSTU SIECI ;STRASZNE.
Proszę Państwa, co dzisiaj mają powiedzieć wszyscy poszkodowani bez opieki prawnej idą do znajomych prawników, bądź tych poleconych przez znajomych i wierzą tym prawnikom, że rozwiążą ich problem , a tu tylko piękna kasa do wyciągnięcia przez prawnika, który nie zna prawa i mechanizmów bankowych proszę zrozumieć moje intencje
Do Pana Ronin
W trakcie mojego pisania pojawiła sie Pana wypowiedź, którą przeczytałem po wysłaniu mojej. Już jesteśmy bliżej stwierdzeń ma Pan rację Ja tylko chcę przybliżyć kierunki działania bez wiedzy nie ma nas Pozdrawiam
ononon - no odkryłeś moją wieeeelką tajemnicę - buahahahaha - wystarczy podświetlić sobie mój nick by zobaczyć adres e-mail a po domenie w nim ustalić to czym ty sie tak nakręcasz, ponadto nie mam się raczej czego wstydzić, co do argumentacji odnośnie dyrektyw UE jak powiedziałem jestem spokojny, współpracuję z bankiem, który wykazuje się ogromnym zainteresowaniem i opeiką, dlatego się nie martwię i polegam na nich w pełni. Przez te kilka lat współpracy pomogli wiele razy, obaw nie mam żadnych.
ronin - szukasz dziury w całym, nie użyłem nicka train umyślnie bowiem gdybym tak zrobił to po pierwsze nie wpisałbym swojego e-maila do niego, a po drugie chwile później nie prostowałbym tego. Ponadto nie wiem czy zauważyłeś ale nie ma tu rejestracji nicków więc nie mów o nielegalności. Chce zostać prezesikiem powiadasz - hmmm a przepraszam czego bo jakoś nie kojarzę ? Masz na mysli Bank czy moją firmę ?? więc uspokoję Twoje emocje Bank mnie nie interesuje, a właścicielem własnej firmy jestem od kilku lat :) Zarzucasz mi, że nie rozumiem co to umowa i aneks i inne takie. Kolego zarzucając komuś brak zrozumienia sam go nie posiadasz. Setki razy już pisałem ŻE JA NICZEGO NIE OFERUJE i NICZEGO NIE SPRZEDAJE !!! sorry ale większymi literami specjalnie dla Ciebie już napisac tego nie mogę bo się nie da niestety. Jednak mam prośbę bowiem nie rozumiem Twojej jednej sugestii:
cytat "To ja zadam też pytanie: Co sie stanie z Tobą, kiedy rozprowadzany prezez Ciebie program trzeba będzie dostosować do wymogów Ustaw
opartych na Dyrektywach?.. Znikniesz? Czy może dasz za darmo inny pełnowartościowy program tym wszystkim, którym wciskasz swój "na gębę"
i to za darmo?... "
Wnioskuję z tego że UE ma nam decydować co ma się znaleźć w takim programie a co nie ?? A przepraszam skąd to wiesz ?? Może dlatego że jesteś pracownikiem informatycznym grupy lobbującej właśnie za takim rozwiązaniem ? Pisząc to właśnie zdanie pokazałeś ludziom jedną rzecz i nagą wręcz prawdę. CHCECIE ZMONOPOLIZOWAĆ RYNEK poprzez program kasowy. Faktycznie wtedy nie trzeba być żadną centralą itp. Wystaczy załatwić sobie wyłączność na "narzędzie" i tak każdy będzie skazany na was i wasze grosiki ile by ich tam nie było za użyczenie tego narzedzia do pracy.
Kolejny cytat z Ciebie: "Szczególnie teraz, kiedy
"rany" są świeżutkie, kiedy codziennie muszą udowadniać swoim klientom, że "nie są wielbłądami" - trzeba unikać nie tylko propozycji, ale nawet samych rozmów o "tworzeniu tworów"...
Poczekajmy na uspokojenie się sytuacji na rynku płatności masowych"
znów wyrażasz wielkie ubolewanie nad biednym losem itp. jak długo chcesz jeszcze wyrażać ten udawany żal ? nie robi tego nikt poza Tobą Każdemy z nas pracujących w tym sektorze usług jest przykro bo pośrednio uderza to w każdego z nas. Piszesz i uspokojeniu sytuacji a sam co chwila "rozdrapujesz rany" i "sypiesz na nie sól" tak niby mimochodem wrzucając co komentarz dyrektwyw UE, fudusze gwarancyjne itp. Myślę że nie takie grupy zawodowe sobie z tym poradziły i my niezależni też sobie damy radę. TYLKO PROSZĘ SKOŃCZ JUŻ STRASZYĆ
Jeśli już ktoś ma i może wypowiadać się w powyższych tematach związanych z UE czy gwarancjami to niech to będzie jakiś autorytet w tej dziedzinie, a nie jeden z przedstawicieli firmy mającej spory apetyt bo ani to wiarygodne ani obiektywne
ktoś tu nie zna zapisów dyrektyw.
1. ...państwa członkowskie wyróżniają sześć następujących kategorii dostawców usług płatniczych:
a) instytucje kredytowe w rozumieniu art. 4 pkt 1 lit. a) dyrektywy 2006/48/WE;
b) instytucje pieniądza elektronicznego w rozumieniu art. 1 ust. 3 lit. a) dyrektywy 2000/46/WE;
c) instytucje świadczące żyro pocztowe uprawnione do świadczenia usług płatniczych zgodnie z prawem krajowym;
d) instytucje płatnicze w rozumieniu niniejszej dyrektywy;
e) Europejski Bank Centralny i krajowe banki centralne, gdy nie działają one w charakterze władz monetarnych lub innych organów publicznych;
f) państwa członkowskie lub ich władze regionalne lub lokalne, gdy nie działają one w charakterze organów publicznych.
zaś definicja Art4 4) „instytucja płatnicza” oznacza osobę prawną, której zgodnie z art. 10 udzielono zezwolenia na świadczenie i wykonywanie usług płatniczych na terytorium całej Wspólnoty;
gdzie tu mowa o działalności gospodarczej Bartoszu? Pojęcie osoby fizycznej pojawia się w w kolejnej definicji jest tam pojęcie 9) „dostawca usług płatniczych” oznacza podmioty, o których mowa w art. 1 ust. 1, oraz osoby prawne i fizyczne korzystające z wyłączenia na mocy art. 26;
ale powróćcie na początek postu wyróżnia się sześć kategorii dostawców a tam nie ma mowy o małych podmiotach typu osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą.
Teraz wróćmy do Konsorcjum ACC – twór nie jest osobą fizyczną ani nie jest osobą prawną. Zatem nie mam mowy o ich hegemonii i kluczowym znaczeniu dla branży bo dyrektywa nie obejmuje swoimi zapisami tego typu twory. Może do reprezentowania głosu założycieli KPF acadia i samego La lider Apartament R. Żak – bo to jedna i ta sama osoba i ten sam interes w napychaniu portfela grosiwem pokrzywdzonych przez Grosiak, Okienko oraz wdów i sierot.
Train na rację tylko nie do końca (bo on reprezentuje ace więc muszą być niedomówienia): powtórzę jego głos:
- A jak się prezesikowi uwidzi i zobaczy że jakaś kasa robi kosmiczne obroty to po co ma ściągać z tego terenu po 0,04 zł za przelew jak może obok otworzyć własną kasę i mieć nie 0,04 zł tylko np. 1,50 zł Takie przypadki są znane !
- Powiem ci jedno i dobrze o tym wiesz Ekipa prezesików lobbuje wokół parlamentu, żeby właśnie takie zapisy się pojawiły w ramach nowej ustawy A po co ?? Ano po to żeby prezesiki dalej mogli sobie żyć lekko nic nie robiąc, a udając pomoc jaką ma być odpłatne użyczenie programu.”
Tu się zgodzę ale nie z resztą wypowiedzi. Cytat: W tych pracach nie biorą udziału prezesikowie, tylko KPF o funkcji którego nie masz bladego pojęcia, albo i masz, tylko probujesz jego rolę pomniejszyć, bo trochę Ci ona nie w smak.”
OTÓRZ: W pracach nadal biorą udział sieciowcy jak Żak z acc jako osoba fizyczna prowadzą ca swój biznesie pociągając sprytnie za sznureczki nieświadomych jego zysku naganiaczy., Nie mów nam że nie wiemy co robi kpf ace. NAPYCHA PORTFEL LA LA ŻAK z Rzeszowa. Każda firma może brać udział w pracy grupy roboczej. KAŻDA. Zwróćcie się do Min.Finansów z prośbą o włączenie do grupy roboczej. To nic wielkiego. Albo przyłączcie się do firm już tam będących, lub wspólnie z tymi firmami ustalcie formę zapisów korzystną dla branży DLA NAS wszystkich. Nie dajcie się zwieść żerującej na niewiedzy kaście ace. Ta dyrektywa to nic strasznego.
Ponadto śmieszy mnie mowa o lobowaniu rynku. Nie jesteśmy sami.
Wazny zapis to Art. 26 - Wyłączenia z zakresu stosowania przepisów Tytułu II w odniesieniu do niektórych podmiotów będących instytucjami płatniczymi.
Przytoczę zapis z ustaleń zapisu dyrektywy:
NBP o nas (swoją drogą bardzo rozsądny człowiek tam jest)
NBP – zastosowanie wyłączeń jest zasadne, głownie ze względu na wciąż jeszcze niską liczbę rachunków bankowych posiadanych przez Polaków; pośrednicy finansowi świadczą usługę niszową.
NBP – kwestia stosowania dodatkowych środków ochronnych wymaga wyważenia – z jednej strony im większa ilość środków zabezpieczających, tym większa pewność, że środki klientów są chronione, co jednak podraża koszty prowadzenia działalności przez dostawców usług płatniczych. Ubezpieczenie dla instytucji płatniczych wydaje się właściwym zabezpieczeniem.
Jeszcze jedno:
Artykuł 88
Przepis przejściowy
1. Bez uszczerbku dla przepisów dyrektywy 2005/60/WE lub innych właściwych przepisów prawa wspólnotowego, państwa członkowskie zezwalają osobom prawnym, które przed ...* podjęły działalność instytucji płatniczych w rozumieniu niniejszej dyrektywy, zgodnie z obowiązującym prawem krajowym, na kontynuowanie tej działalności na terytorium danego państwa członkowskiego do dnia 30 kwietnia 2011 r., bez zezwolenia udzielonego zgodnie z art. 10. Zakazuje się zgodnie z art. 29 świadczenia usług płatniczych wszystkim takim osobom, którym nie udzielono zezwolenia w tym okresie.
W trosce o pewność prawną zasadne jest przyjęcie uzgodnień przejściowych, zgodnie z którymi osoby, które podjęły działalność jako instytucje płatnicze stosownie do przepisów prawa krajowego obowiązujących przed wejściem w życie niniejszej dyrektywy, będą mogły kontynuować tę działalność na terytorium danego państwa członkowskiego przez określony czas. Cytat ze wstępu.
Acha śmieszy mnie też stwierdzenie acadi „co Pan zrobi, gdy ….programik, z którego Pan korzysta nie przejdzie audytu.”
Tak ich program jest jedyną gwarancją że wszystko będzie ok.. WODY LUDZIOM z Mózgu nie róbcie.
TO BARDZO WAŻNA CZĘŚĆ ZAPISU DYREKTYW:
TU POWINNIŚMY WALCZYĆ O JAK NAJMNIEJ WYMOGÓCH
SEKCJA 4
WYŁĄCZENIE
Artykuł 26
Warunki
1. Niezależnie od art. 13, państwa członkowskie mogą wyłączyć lub zezwolić swoim właściwym organom na wyłączenie stosowania całości lub części procedury i warunków określonych w sekcjach 1-3, z wyjątkiem art. 20, 22, 23 i 24, oraz zezwolić im na rejestrację osób fizycznych lub prawnych w rejestrze określonym w art. 13, w przypadku gdy:
a) średnia całkowitej kwoty transakcji płatniczych z poprzednich dwunastu miesięcy wykonanych przez zainteresowaną osobę, w tym wszelkich agentów, za działania których ponosi ona pełną odpowiedzialność, nie przekracza 3 mln EUR miesięcznie. Wymóg ten oceniany jest na podstawie całkowitej kwoty transakcji płatniczych prognozowanej w biznesplanie, chyba że właściwe organy zażądają skorygowania biznesplanu; oraz
b) żadna z osób fizycznych odpowiedzialnych za zarządzanie przedsiębiorstwem lub za jego prowadzenie nie została skazana za przestępstwa związane z praniem pieniędzy lub finansowaniem terroryzmu, bądź za inne przestępstwa finansowe.
2. Siedziba główna lub miejsce zamieszkania każdej osoby fizycznej lub prawnej zarejestrowanej zgodnie z ust. 1 znajduje się w tym państwie członkowskim, w którym faktycznie prowadzi ona swoją działalność.
3. Osoby, o których mowa w ust. 1, traktuje się jako instytucje płatnicze. Nie stosuje się jednak do nich art. 10 ust. 9 i art. 25.
4. Państwa członkowskie mogą również wprowadzić uregulowanie, zgodnie z którym osoby fizyczne lub prawne zarejestrowane zgodnie z ust. 1 mogą prowadzić tylko niektóre rodzaje działalności spośród wymienionych w art. 16.
5. Osoby, o których mowa w ust. 1, zgłaszają właściwym organom każdą zmianę ich sytuacji wpływającą na warunek określony w tym ustępie. Państwa członkowskie podejmują niezbędne kroki w celu zapewnienia, by w przypadkach gdy przestają być spełniane warunki określone w ust. 1, 2 i 4, zainteresowane osoby miały obowiązek złożenia wniosku o udzielenie zezwolenia w terminie 30 dni kalendarzowych zgodnie z procedurą określoną w art. 10.
6. Niniejszy artykuł nie stosuje się do przepisów dyrektywy 2005/60/WE lub krajowych przepisów w zakresie przeciwdziałania praniu pieniędzy.
Pozdrawiam wszystkich prócz tego schizofrenika z ace (stawiam zakłady ze znajomymi ile jeszcze nowych nicków pojawi się jako twoje kolejne ja z forum)
Nie może powstać kolejna Izba Gospodarcza ( konkretnego środowiska ), jak istnieje obecna i jest zgłoszona np. w Min. Gospodarki i nie tylko..... - musiałaby zostać rozwiązana obecna. Powtarzam - Najprawdopodobnej Sąd nie zechce zarejestrować takiego podmiotu/"tworu" i będzie miał do tego wiele powodów!!!
Świadomie lub nie - zrobili innym - " kuku".
Tak na marginesie
JEDNAK MIAŁEM RACJĘ - ODZYWA SIĘ KONKURENCJA - najpierw było opluwanie teraz jest łagodnie - przekonywanie, próba mamienia
(np.Izbami/inna zorganizowaną Grupą - czyli jakt to będzie nan cudownie... np. poczytać stronę internetową ...:)))) a w podtekście SZCZUCIA na siebie nawzajem !!!
Nie jest Pan tak bezinteresowny jakim Pan się kreuje.
Z Pana wypowiedzi widzę, iż jest Pan zdeklarowanym wrogiem ACC - a to już powoód, aby Panu NIEWIERZYĆ !!! ( czytaj cd.walki konkurentów).
Tak jak powiedziełem wiele razy wcześniej, powiem i teraz
NIE INTERESUJĄ MNIE WASZE SIECIOWE ROZGRYWAKI !!!! SĄDZE IŻ TAK JAK WIĘKSZOŚCI Z TU OBECNYCH.
Nie pomoże WAM zmiana strategii z " kija" ma " marchewkę".
DAJCIE NAM W KOŃCU SPOKÓJ !!
Dlaczego odmawiacie nam INTELIGENCJI???
Wbrew pozorom umiemy, czytać, myśleć a nadto analizować.
I jeszcze jedno - najbliższy czas pokaże kto z WAS ( sieci) pozostanie na rynku a wtedy my - JUŻ NIEZALEŻNI - zastanowimy się nad tym co robić dalej.
uuu zapomniałam podać swój adres IP i tak ace będzie musiało albo włamywać się na serwer forum albo kłamać że go zna. Swoja drogą już to daje dużo do myślenia. Włamanie na cudzy serwer to przestępstwo. Chłopaki z ace nie przebierają w środkach. Co tam prawo, co tam prawda. Gra muzyka i interes się kręci, po trupach.
Jarek podziwiam za cierpliwość i znoszenie ciosów uczciwej inaczej okradi. A swoją drogą to im chyba żony celibat ślubowały bo chłopaki całą dobę pełnią dyżur w porach gdzie zwykle czas ten inaczej jest wykorzystywany. No tak ale tyle energii to trzeba jakoś kanalizować.
W Unii nie tylko w Polsce są takie punkty jak nasze. Pierwsze ramowe założenia dyrektywy nie dopuszczały osób fizycznych do grupy dostawców usług płatniczych. Było VETO i pojawił się zapis na korzyść. Teraz tylko należy doprecyzować zapisy mówiące wprost i jasno o zakresie wymagań bądź wyłączeń oraz mechanizmy wydawania zezwoleń i kontroli nad branżą. Nie jest źle. Nie siejcie paniki i nie dorabiajcie demonów tam gdzie ich nie ma. No tak ale jak się nic z tego co się dzieje samemu nie rozumie to łatwo popadać w paranoje i projektować swoje stany na innych.
Bartoszu, nie czytasz zatem ze zrozumieniem. Olga ma rację. Faktycznie w zacytowanych fragmentach dyrektywy nie ma wpisu o osobach fizycznych. Wskaż punkt gdzie jest mowa o tym, że firma jako osoba fizyczna prowadząca działalność gosp. jest uznana za instytucję płatniczą. Nie ma tam tego. Tu należy uderzyć. Nie w siebie nawzajem. Poza tym lista uczestnictwa na spotkaniu to nie wszystko, sprawdź skoro masz takie przełożenie, kto jeszcze pisze uwagi i wnioski co do wyglądu dyrektywy. Jest jeszcze jedna firma z niezależnych która jest żywo zainteresowana obroną interesów punktów opłat. Poza tym każdy może się przyłączyć do Grupy roboczej. KAŻDY. Adres na stronie Ministerstwa Finansów. Napiszcie list z prośbą o włączenie do Grupy. My zostaliśmy przyłączeni. Szkoda że tak późno, nie mieliśmy możliwości przygotowania się do tego spotkania i że nie dane nam było być na ostatnim spotkaniu, ale następne spotkanie już niedługo. Reprezentanci będą już z całą pewnością i będą przygotowani merytorycznie do obrony naszych interesów tj punktów opłat. Może wtedy już więcej podmiotów zgłosi chęć uczestnictwa w takim spotkaniu, i może będzie więcej konstruktywnych rozwiązań. TYLE. Napiszcie do Min. Finansów i przyłączcie się. W spotkaniu może brać udział 1-2 osoby z danej firmy. Zatem jeżeli będzie ace, my i przynajmniej jeszcze 2 lub 3 inne firmy to będzie liczna i silna grupa, z którą muszą się liczyć inni. Zwracam się do firm Incaso, Inatx, Expert, Jarek i jego producent i inni. Czas przyłączyć się do Grupy Roboczej ds. płatności. Tyle.
Widzisz Bartosz problem z ace polega na tym że uzurpują sobie prawo do tego co się wszystkim należy, tylko i wyłącznie by osiągnąć swój mały prywatny plan. Ale działając w ten sposób osłabiają siły i możliwości branży.
Ja namawiam do tego by tych reprezentacji z różnych firm czy instytucji było więcej i by ten już nie słaby głos ale silna grupa zawodowa walczyła o lepsze jutro każdy wiedząc że działa w swojej sprawie a nie że złudnie ufa że ktoś zrobi to za niego.
Trochę więcej zaangażowania i wiary. Bartosz ja o tym. Nie podam nazwy firmy bo jak to sam napisałeś to „pocałunek śmierci”.
Zależni i niezależni zwróćcie się do Ministerstwa Finansów o przyłączenie do Grupy Roboczej, nie macie nic do stracenia. Do zyskania zaś jest prawo które umożliwi wam dalsze funkcjonowanie na rynku. Robimy mrówczą robotę w swych punktach, czas zadbać by była szanowana i już bez podtekstów w stylu „złodzieje” nie płaćcie u nich.
No i mamy odpowiedz kim jest Bartosz. To kolejny nick pod którym ukrywa się acdia. Tak niby przypadkiem pojawił się i zapytał o parce nad dyrektywami, był słabo zorientowanym właścicielem punktu opłat ale chętnym do rozmów w temacie. Dziś wiemy o nim że ma jednak bogatą wiedzę w temacie i ogromne wejścia do Związku Banków Polskich i że ma od nich informacje na temat klimatu jaki panuje w Grupie Roboczej.
Bujaj las nie nas. Taki sprytny wybieg ace. Jeszcze kilka dni wcześniej Bartosz szukał kontaktu a dziś już jest zagorzałym, emocjonalnie zaangażowanym w konsorcjum kimś z poza. DOBRE. Czy accze przestanie uważać nas za głupków, i przestanie kręcić i manipulować. Ludzie litości.
Bartosz ten sam człowieczek z punktu opat napisał: „Rynek jest tak wielki, że wystarczy miejsca dla wszystkich. Waszym/Naszym wspólnym wrogiem - są ……..” Już acze nie che całego rynku? Acze zraziliście tyle osób do siebie, jak bliźniacy. A jak wam się grunt pod nogami kurczy to szukacie sprzymierzeńców zdziwieni się że są spory. Sami je wywołaliście urągając wszystkiemu co się tu pojawiło i odważyło się mieć odmienne zdanie niż wasze. A teraz wam ordery w głowie. Chyba za umiejętności manipulowania i mącenia. To tak.
Jarku masz rację z tą firmą budowlaną, wmawiają nam że to oni rozdają karty. Chcieli by. Hehehe… apetyt rożnie w miarę jedzenia. Swoją drogą po tym co tu przeczytałam to miałabym obawy przed kontynuacją współpracy z nimi. Dlaczego: bo apetyt rośnie… widzę silną rządzę władzy i kasy. A co tam mały aneksik i większa kasa od każdego z punktu. A jak już jest mechanizm to i znajdą się rozwiązania.
A jak można przyłączyć się do rozmów o wygląd dyrektywy to ja nie wiem po co gadki tutaj skoro można już we właściwym miejscu i bez szczucia ace.