Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

ononon - no odkryłeś moją wieeeelką tajemnicę - buahahahaha - wystarczy podświetlić sobie mój nick by zobaczyć adres e-mail a po domenie w nim ustalić to czym ty sie tak nakręcasz, ponadto nie mam się raczej czego wstydzić, co do argumentacji odnośnie dyrektyw UE jak powiedziałem jestem spokojny, współpracuję z bankiem, który wykazuje się ogromnym zainteresowaniem i opeiką, dlatego się nie martwię i polegam na nich w pełni. Przez te kilka lat współpracy pomogli wiele razy, obaw nie mam żadnych.

ronin - szukasz dziury w całym, nie użyłem nicka train umyślnie bowiem gdybym tak zrobił to po pierwsze nie wpisałbym swojego e-maila do niego, a po drugie chwile później nie prostowałbym tego. Ponadto nie wiem czy zauważyłeś ale nie ma tu rejestracji nicków więc nie mów o nielegalności. Chce zostać prezesikiem powiadasz - hmmm a przepraszam czego bo jakoś nie kojarzę ? Masz na mysli Bank czy moją firmę ?? więc uspokoję Twoje emocje Bank mnie nie interesuje, a właścicielem własnej firmy jestem od kilku lat :) Zarzucasz mi, że nie rozumiem co to umowa i aneks i inne takie. Kolego zarzucając komuś brak zrozumienia sam go nie posiadasz. Setki razy już pisałem ŻE JA NICZEGO NIE OFERUJE i NICZEGO NIE SPRZEDAJE !!! sorry ale większymi literami specjalnie dla Ciebie już napisac tego nie mogę bo się nie da niestety. Jednak mam prośbę bowiem nie rozumiem Twojej jednej sugestii:
cytat "To ja zadam też pytanie: Co sie stanie z Tobą, kiedy rozprowadzany prezez Ciebie program trzeba będzie dostosować do wymogów Ustaw
opartych na Dyrektywach?.. Znikniesz? Czy może dasz za darmo inny pełnowartościowy program tym wszystkim, którym wciskasz swój "na gębę"
i to za darmo?... "

Wnioskuję z tego że UE ma nam decydować co ma się znaleźć w takim programie a co nie ?? A przepraszam skąd to wiesz ?? Może dlatego że jesteś pracownikiem informatycznym grupy lobbującej właśnie za takim rozwiązaniem ? Pisząc to właśnie zdanie pokazałeś ludziom jedną rzecz i nagą wręcz prawdę. CHCECIE ZMONOPOLIZOWAĆ RYNEK poprzez program kasowy. Faktycznie wtedy nie trzeba być żadną centralą itp. Wystaczy załatwić sobie wyłączność na "narzędzie" i tak każdy będzie skazany na was i wasze grosiki ile by ich tam nie było za użyczenie tego narzedzia do pracy.

Kolejny cytat z Ciebie: "Szczególnie teraz, kiedy
"rany" są świeżutkie, kiedy codziennie muszą udowadniać swoim klientom, że "nie są wielbłądami" - trzeba unikać nie tylko propozycji, ale nawet samych rozmów o "tworzeniu tworów"...
Poczekajmy na uspokojenie się sytuacji na rynku płatności masowych"

znów wyrażasz wielkie ubolewanie nad biednym losem itp. jak długo chcesz jeszcze wyrażać ten udawany żal ? nie robi tego nikt poza Tobą Każdemy z nas pracujących w tym sektorze usług jest przykro bo pośrednio uderza to w każdego z nas. Piszesz i uspokojeniu sytuacji a sam co chwila "rozdrapujesz rany" i "sypiesz na nie sól" tak niby mimochodem wrzucając co komentarz dyrektwyw UE, fudusze gwarancyjne itp. Myślę że nie takie grupy zawodowe sobie z tym poradziły i my niezależni też sobie damy radę. TYLKO PROSZĘ SKOŃCZ JUŻ STRASZYĆ

Jeśli już ktoś ma i może wypowiadać się w powyższych tematach związanych z UE czy gwarancjami to niech to będzie jakiś autorytet w tej dziedzinie, a nie jeden z przedstawicieli firmy mającej spory apetyt bo ani to wiarygodne ani obiektywne