Dobry wieczór Państwu!
Bardzo dziękuję za słowa bezpośrednio skierowane przez Pana Ronin do mnie.
Fajnie, że nie widzę obelg tylko merytoryczne stwierdzenia na zacnym forum.
Proszę Państwa w naszej kochanej Rzeczy Pospolitej a sympatyzuję z PO lubię Pawlaka a do Kwaśniewskiego i jego Partii nic nie mam. To taka krótka charakterystyka wobec obojętności do Prezydenta.
Jestem z branży dlatego potrafię ocenić problemy, których jesteśmy dotykani każdego dnia.
Spostrzeżenia będą inne dla każdego z nas jest to zależne od skali działania, w której się poruszamy. Doświadczenie nie jest kwestią jednego dnia.
Zadajmy sobie parę pytań kto udziela się na w/w forum:
ZWALCZAJĄCY SIĘ OPERATORZY,
SYMPATYCY OPERATORÓW I ICH PRZECIWNICY
BYLI PRACOWNICY OPERATORÓW
ZAWISTNI NIEUDACZNICY
LUDZIE CHCĄCY SIĘ COŚ DOWIEDZIEC O POSREDNICTWIE FINANSOWYM CI, KTÓRZY CHCĄ OTWORZYĆ PUNKT OPŁAT
MYSLĘ, ZE TEŻ CI, KTÓRZY WIEDZĄ, ŻE ICH WYPOWIEDŹ NIE POZOSTANIE BEZ ECHA I DOPIERO ZACZYNA SIĘ JAZDA ELOKWENCJI I CHAMSTWA?
Moje wypowiedzi mają charakter dyskusyjny, pragnę uzyskać od Państwa spostrzeżenia, których efektem będą jasne wypowiedzi, z których dowiemy się o co tak naprawdę nam wszystkim tutaj chodzi, co istotą problemu i jaki wspólnie możemy wytyczyć kierunek dla wszystkich pośrednik finansowych.
Formę, którą przyjmiemy możemy łatwo wprowadzić w życie poprzez wspólną konferencję, którą zaplanujemy sobie na wiosnę 2008 roku. Zadajmy sobie pytanie czy jesteśmy ludźmi wolnymi, czy manipulowanymi przez Operatorów. Kto nam zabroni się spotkać i omówić co jest ważne w finansach poza bankowych.
Użyję w tym miejscy prostego stwierdzenia – co powinniśmy zrobić, myśli która nasuwa mi się do głowy to;
NIEZALEŻNA IZBA GOSPODARCZA PRZEDSIĘBIORCÓW, do której może przystąpić każda mała, czy duża firma, ale nie Operator, który zawiaduje swoimi punktami opłat.
Patronat takiej instytucji należy oddać kancelarii prawnej z branży finansów , powołanie izby to minimum sto firm, które się spotkają.
W naszym pięknym kraju tak sobie myślę, że jest ponad 3000 firm z branży pośrednictwa finansowego. Skala jest bardzo duża. Wystarczy tylko porozumieć się, ażeby nie pozostać anonimowym, mieć opiekę prawną, jak również wynegocjowane dobre umowy z bankami. Kto powiedział, że Izba nie może pomóc nowemu partnerowi Izby podpisać dobrej umowy z bankiem. Jasne, że może, ale zadajmy sobie pytanie komu na tym nie zależy!!! OPERATOROM.
Po przeczytaniu swoich przemyśleń nasuwa mi się stwierdzenie, że czas najwyższy usiąść do okrągłego stołu. Oczekuję od Państwa wypowiedzi czy moje pisanie ma sens. Kwestie techniczne z tym związane nie mają najmniejszego znaczenia.