witama prowadze juz ta dzialalnosc prawie 3 lata w punkcie co zaczynalem mam srednio 3 tys rachunkow w 2 2 lata 1300 przelewow teraz w sierpniu otworzylem 3 okolo 1500 przelewow narazie ratuje mnie to ze zatrudniam stazystow odliczys oplaty zus czynsz to i tak duzo nie zostaje a teraz po kolejnej aferze znowu na dół
Nasz niezależny to opyla po 500 zł program podejrzany w Ace i jedzie bezpardonowo na konkurencję. Ma 23 gr w IB i myśli że tu naiwnych znajdzie. zadzwońcie pod podany numer to się przekonacie.
koleś nie żeruj na nieszczęściu ludzkim.
teraz złapiesz ich po 5 stówek a potem to jak będą potrzebne update to policzysz podwójnie.
super.
Większość tych punktów jest spalona. Ludzie biedni i nie zapłacą za Okienko kasy, bo nikt im jej nie zwróci. Jak zdefraudowali 4,5 mln a polisa była na 1,2 mln to wybaczcie ale na co tu liczyć.
Ci których stać na spłatę bo mają dobre punkty nie obejda się bez strat po opłaceniu swoich klientów. Nawet ten co otrzyma kasę odejdzie bo ile można ryzykować. Poza tym myślicie że inne sieci, niesieci nie starcą części klientów. STRACĄ. Ja działam od 2003 r. i niejedno przeszedłem. Ale zawsze po każdej aferze nie obyło się bez strat. Większość afer odbywała się lokalnie i media nie krzyczały o tym, Ale o Prosspolu to wszędzie teraz trabią.
Już zacczeły się pytania klientów o bezpieczeństwo o polisy ubezpieczenieowe i czy wpłata dojdzie. CYRK.
współczuję agentom okienek. Na własne życzenie mają taki problem. Firma matka bez jakigokolwiek nadzoru dzialająca z ich klientów kasą.
a jak IGPF milczy - przeciez to ich członkowie... a pamiętacie jak po aferze grosika wymiatali wszystkie media o bezpieczeństwi i o swoich członkach. marketingowo poukładani byli. Aig tez straci ... wedlug wypowiedzi Elberta to on zakładał taki deficyt w kasie jak SU polisy. Przekalkulował sobie ładnie. Teraz tylko pytanie kto za co odpowiada. Okienko Kasowe SA okienko kasowe Łódz, Poznań, Mieszko? na czyje konto szły wpłaty .... wykręca sie zobaczycie jak Bieta.
wolny Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nasz niezależny to opyla po 500 zł program
> podejrzany w Ace i jedzie bezpardonowo na
> konkurencję. Ma 23 gr w IB i myśli że tu naiwnych
> znajdzie. zadzwońcie pod podany numer to się
> przekonacie.
> koleś nie żeruj na nieszczęściu ludzkim.
> teraz złapiesz ich po 5 stówek a potem to jak będą
> potrzebne update to policzysz podwójnie.
> super.
> Większość tych punktów jest spalona. Ludzie biedni
> i nie zapłacą za Okienko kasy, bo nikt im jej nie
> zwróci. Jak zdefraudowali 4,5 mln a polisa była na
> 1,2 mln to wybaczcie ale na co tu liczyć.
> Ci których stać na spłatę bo mają dobre punkty nie
> obejda się bez strat po opłaceniu swoich klientów.
> Nawet ten co otrzyma kasę odejdzie bo ile można
> ryzykować. Poza tym myślicie że inne sieci,
> niesieci nie starcą części klientów. STRACĄ. Ja
> działam od 2003 r. i niejedno przeszedłem. Ale
> zawsze po każdej aferze nie obyło się bez strat.
> Większość afer odbywała się lokalnie i media nie
> krzyczały o tym, Ale o Prosspolu to wszędzie teraz
> trabią.
> Już zacczeły się pytania klientów o bezpieczeństwo
> o polisy ubezpieczenieowe i czy wpłata dojdzie.
> CYRK.
> współczuję agentom okienek. Na własne życzenie
> mają taki problem. Firma matka bez jakigokolwiek
> nadzoru dzialająca z ich klientów kasą.
>
> a jak IGPF milczy - przeciez to ich członkowie...
> a pamiętacie jak po aferze grosika wymiatali
> wszystkie media o bezpieczeństwi i o swoich
> członkach. marketingowo poukładani byli. Aig tez
> straci ... wedlug wypowiedzi Elberta to on
> zakładał taki deficyt w kasie jak SU polisy.
> Przekalkulował sobie ładnie. Teraz tylko pytanie
> kto za co odpowiada. Okienko Kasowe SA okienko
> kasowe Łódz, Poznań, Mieszko? na czyje konto szły
> wpłaty .... wykręca sie zobaczycie jak Bieta.
widzisz kolego wynika z tego, że byłeś jednym z baaaaardzo wielu dzwoniących i chyba nie wiele wyszpiegowałeś. Program kasowy na którym pracuje ja i ci którzy skorzystali z mojej pomocy nie rózni sie ani od tego co jest w ACC, MM czy jakiekolwiek innej kasie bowiem nikt tutaj prochu nie wymysli. Aplkacja kasowa jest tak naprawdę wszędzie jednakowa. Wielu rozżalonych dalej jednak nie rozumie zasady działania którą ja polecam. Ale akurat wiem czemu Poprostu jesteście przedstawicielami różnych sieci i boli was, że ktoś namawia do działania niezależnie bez dzielenia się zyskiem z kim kolwiek. Aplkacja kasowa, która ja polecam nie jest mojego autorstwa, więc niczego " nie opylam " Puknij się w głowe kolego i usiądź ochłoń i pomyśl na spokojnie. Czym jest aplikacja kasowa dla kasy ?? PODSTAWOWYM NARZĘDZIEM PRACY bez którego ten biznes nie działa. Biznes niezależny dodam. Bo we wszystkich sieciach dostajesz to niby za free - ale dzielisz sie z taka siecią prowizją w stosunku 30 do 70 albo 20 do 80 % Policz zatem ile złotych płacisz takiej sieci za dzierżawe systemu, gdzie jesteś przez niego uwiązany z daną firmą. I TO WŁAŚNIE CIEBIE BOLI KOLEGO bowiem mój projekt nikogo nie wiąże ze mną na stałe jesli tego nie chce. W umowie kupna sprzedaży jest zapis mówiący o tym, iż po roku od zakupu update na kolejny rok może a nie musi kosztować maxymalnie 50 zł !!!! a nie wielkorotność pięciuset złotych. Dlaczego jak jesteś taki otwarty i szczery (a brak tego zarzucasz mi) nie napiszesz że sam reprezentujesz firmę która trzyma ludzi właśnie poprzez dzierżawę programu. Jak powiedziałem aplkacja jest podstawowym i niezbednym narzędziem pracy w tym biznesie, takim samym jak dla górnika kilof powiedzmy. Więc bez tego pracować się nie da. Ktoś pokusił się o obliczenia na zasadzie 1500 przelewów po 1,5 = 2250 miesięcznie z tej kwoty oddawało się jako "haracz" do centrali minimum 20 % czyli 450 zł KAŻDEGO MIESIĄCA !!!! za co ?? za to że masz ich szyld, ich aplikacje kasjerską, że robisz za nich całą robotę a kase wysyłasz do nich na konto. porównaj sobie zatem zakup apliakcji za 500 zł i potem 99 % proizji dla Ciebie - a przedstawione powyżej obliczenia. Co jest korzystniejsze ekonomicznie. Mówie tylko o samej ekonomii bowiem tak oczywsiste rzeczy jak odpowiedzialność przed klientem jest poza tematem. Bowiem nie musisz się bać, że ktoś (jakiś prezes z kasa zniknie lub ogłosi upadłość). Ktos też wspomniał, że nie da się wyżyć z kasy prowadząc ją samodzielnie bez sieci. Ludzie co za manipulacja. skoro ten biznes opłacał się przy podziale zysków w stosunkach procentowych to chyba logiczne, że tym bardziej będzie się opłacał pracując w 100 % na własny rachunek.
Koleżanki i koledzy pośrednicy - zwłaszcza ci "okienkowi" Przed Wasmi trudne chwile i trudne wybory. Nikt inny tylko wy musicie zdecydować, czy chcecie dalej prowadzić ten biznes czy nie. Jesli tak to nie róbcie tego już przenigdy dla żadnej sieci. Widzicie sami najlepiej frontalne i zmasowane ataki na moje wpisy. A dlaczego ? Ano dlatego, że ktoś odwarzył się być niezależny i namawia do tego innych, a przecież prezesi muszą jakość utrzymac te wille i samochody jakie kupili sobie tak naprawdę dzięki pracy Waszych rąk. No cóż SIŁA ZŁEGO NA JEDNEGO - ja w przeciwieństwie do niech mając czyste intencje, podaje na siebie za każdym razem namiar telefoniczny i każdemu przedstawiam jasne i czytelne warunki. A tych domorosłych "prezesików" to poprostu boli, bowiem ciężko im będzie na zasiłku, a kolejnych bezgranicznie im ufających już nie znajda. No cóż tonący brzytwy się chwyta.
Jeśli ktoś jes rozsądny - a w ostatnich dniach miałem do czynienia z kilkunastoma takim osobami sposród Was - wie co ma myśleć i co chce robić. Ja nie namawiam do niczego, ja tylko oferuję pomoc. Co w tym kraju zwykle uważane jest za ciężką chorbę psychiczną i jak widać prowadzi do dyskredytacji i oczerniania. Bicie na oślep a nóz się trafi na mnie nie działa.
witam, na 100 % wpłaty eliksir są nierealizowane od 23.10, zwykłe od około 01.10, ale UWAGA NIEKTÓRE SĄ ZREALIZOWANE!! Nie chce dawać złudnej nadziei, ale klientka moja która wpłacała 11.10 ratę do mbanku na kwotę 1100 zł zwykłym - RATA DOTARŁA! Teraz powstaje pytanie czy miała szczęście, czy np. prosspol wpłacał wybiurczo. Sama nie wiem co myśleć, czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?? Być może realizowali część przelewów, np. powyżej kwoty 1000 zł lub 500 zł, nie wiem...
Proszę piszcie jak u was sprawy wyglądają, czy zauważyliście też podobną sytuację??
Własnie jeszcze jedno pytanie, RMF FM dudniło tak do tej pory o tej sprawie, a teraz cicho...??
Czy wiecie o wywiadach/wiadomościach które zostaną podane w telewizji?? jakie programy, i czy w ogóle...??
nie wiem na ile to sie przyda ale ja exportowalem baze wszystkich przelewow do exela od poczatku dzialalnosci. i nie wiem czy mozna sie jeszcze zalogowac:) bo usunalem program
znam kilak osób, które były w grosiku prawie do końca - kwoty które wyłożyły z własnej kieszeni nie przekroczyły 30 tys. - ale prawie to nie do końca. Druga sprawa jaką już zdążyłem zauważyć. Okienko nie miało takiego samego opóźnienia na wszystkich punktach tzn, że u niektórych problemy pojawiły się dopiero niedawno, a u innych już w czerwcu - więc nie wszyscy mieli równe szanse ucieczki.
Moim zdaniem, jeżeli punkt był "dobry", to teraz warto przeczekać, uzbroić się w cierpliwość zacisnąć zęby i wytrzymać. Trzeba pilnie sprawdzać ile jest/może być niezrealizowanych wpłat - policzyć jaka to kwota i odnieść to do obrotów, które były do tej pory. Będzie mniej więcej widać ilu klientów na pewno nie wróci, ilu być może wróci. W tej chwili nie ma się co spieszyć już ze wznawianiem przyjmowania wpłat. Jeżeli się okaże, że jest o co walczyć, to można na spokojnie szukać możliwości pracy na własną rękę.
Jak na razie nie ma banku, który oferuje własny program (no chyba, że kolejny system franszyzowy, tym razem banku) razem z możliwością realizacji przelewów masowych. Programów, które wspierają naszą działalność jest tylko kilka - najczęściej współpracują z konkretnym bankiem i na konkretnych zasadach - pytać o warunki współpracy z bankiem, użytkowania programu i najlepiej dotrzeć do działających użytkowników, porządna firma poda adresy.
Teraz trzeba jednak zrobić bilans strat i policzyć. Punkt w tym samym miejscu, może działać dalej i klienci wrócą, ale każde okienko ma inna specyfikę i każde trzeba rozpatrzeć indywidualnie. Jest wielu Grosikowców, którzy nadal działają i mają się dobrze. Niektórzy przerwali przyjmowanie na dopiero na tydzień dwa przed upadłością Grosika. Najlepiej pytać innych - którzy odczuli upadek Grosika na własnej skórze - takich jest wielu.
Warto trzymać kontakt z innym okienkami - razem możecie wymienić się sposobami wyjścia z sytuacji.
W razie czego - ja działam na Warmii i Mazurach - podzielę sie własnymi doświadczeniami po Grosiku. Nie namawiam na dalszą pracę - bo może, ale nie musi się opłacić. Mail do mnie dziesiatka@oplaty.olsztyn.pl
dlaczego jest taka cisza?? dlaczego media nic nie mówią??????????????????? co już po wszystkim?? No tak, to tylko kilkaset tysięcy ludzi poszkodowanych...
kolego ale to ty oczerniasz innych. Rozmawiałem z Tobą i wiem jak jedziesz na konkurencję. Mówiłeś o 500 zł i tyle. A tu teraz kolejna kasa bo uaktualnienia. Sam jesteś domorosłym prezesikiem jadącym na czudzym nieszczęśćiu. Tak swojej fortuny to nie zrobisz. To co mówisz kupy się nie trzyma. Jak w takich systemach jaki ma ACe czy MM prezes może zniknąć z kasą jak tam każdy agent ma własne konto gosp. i sam puszcza przelewy dalej. Istnieje też kilka dobrych systemów CENTRALNYCH jak dawny Elixir teraz EXPERT. NIc się nie dzieje złego bo tam ludzie głową a nie gębą pracują. Ty zaś z tych gdagaczy.
ty nie oferujesz pomocy (tu pomoc to zapłacenie kasy za złodzieji lub pomoc prawna) ty zaś próbujesz nabić swój portfel. spadaj niech spokojnie pogadają ci co mają problem.
do jarka Napisał(a):
> kolego ale to ty oczerniasz innych. Rozmawiałem z
> Tobą i wiem jak jedziesz na konkurencję. Mówiłeś o
> 500 zł i tyle. A tu teraz kolejna kasa bo
> uaktualnienia. Sam jesteś domorosłym prezesikiem
> jadącym na czudzym nieszczęśćiu. Tak swojej
> fortuny to nie zrobisz. To co mówisz kupy się nie
> trzyma. Jak w takich systemach jaki ma ACe czy MM
> prezes może zniknąć z kasą jak tam każdy agent ma
> własne konto gosp. i sam puszcza przelewy dalej.
> Istnieje też kilka dobrych systemów CENTRALNYCH
> jak dawny Elixir teraz EXPERT. NIc się nie dzieje
> złego bo tam ludzie głową a nie gębą pracują. Ty
> zaś z tych gdagaczy.
> ty nie oferujesz pomocy (tu pomoc to zapłacenie
> kasy za złodzieji lub pomoc prawna) ty zaś
> próbujesz nabić swój portfel. spadaj niech
> spokojnie pogadają ci co mają problem.
kolego nie byłbyś przynajmniej bezczelny !! Jeśli naprawdę byłeś z jednym z wielu moich rozmówców to napewno nie usłyszałeś odemnie złego słowa ani o ACC ani o MM bowiem dla mnie to żadna konkurencja. Ot co !! Nabić swój porfel ?? czym niby przepraszam ?? Program o którym mowa kolportuje firma, która go napisała a nie ja, cena jest ich a nie moja, więc jeśli nie wiesz to nie pluj jadem bo sobie klawiaturę spalisz niechcący. Czy ja pracuje gębą ??? TAK !!!! tu się z tobą zgodze Bowiem dzięki mojej gębę stojąc ja i wielu chętnych ze mną przed bankiem mamy taką a nie inną prowizje za przelwe. Dla jasności systuacji, jeśli ktoś już ma aplikację kasową na której pracuje, a płaci na dziś więcej niż 0,23 zł za przelew także zapraszam do "rodziny" Widzę że nie możesz pojąć jednej rzeczy - ja nie zamierzam żyć ze sprzedaży owej aplikacji, ani z jakiś tam kwot od obrotu !!! Moja działalnośc od 2000 roku opiera się na finansach w bardzo szerokim tego słowa znaczeniu Kredyty, Leasing, Ubezpieczenia oraz moje własne kasy z płatnościami masowymi. Lata rzetelnej pracy pozwoliły mi na wypracowanie dobrych relacji z bankami. To jest dla mnie źródło dochodu, a to co proponuje tutaj to jedynie BEZINTERESOWNA pomoc tym, którzy chcą dalej zajmować się płatnościami masowymi. POMOC TO TWOIM ZDANIEM zapłacenia za złodzieji ?? no tak jest to jakiś pomysł tylko chyba sam Kulczyk czy Gudzowaty by nie byli nim zainteresowani, a co dopiero taki skromny człowiek jak ja. Powiadasz spadaj - więc pytam co przeszkadza ci w tym, że ktoś próbuje kogoś namówić na niezależność ?? nie jesteś zainteresowany poprostu nie odpisuj na moje wpisy, jednak nie siej wrogiej a zwlaszcza KŁAMILWEJ propagandy - bowiem dla mnie jasno śmierdzi to baniem się o własne interesy !!!! Miej troszkę godności i kultury wypowiedzi, bo świat finansów to świat ludzi na poziomie
marek.k Napisał(a):
> Jarek twój program połaczony jest z drukarką
> fiskalną?
Ja osobiście z tej funkcji nie korzystam, ale takowa jest w programie dostępna i uzytkownik programu z opcją administrator, a więc właściciel punktu może ją włączyć, jeśli jest taka potrzeba
y Napisał(a):
> i tak bezinteresownie za 0zł siedzisz juz kolejny
> dzień i agitujesz...POMAGASZ... odbierasz
> telefony...
w biurze i tak siedze codziennie pomiędzy 9 a 17 więc żaden to dla mnie wysiłek czy poświęcenie odbrać telefon i porozmawiać. A czy za 0 zł - hmmm formalnie tak, choć w praktyce mój "zysk" to to, że grupa jaką występujemy przed bankiem im ma miesiecznie większą ogólną ilość przelewów tym dostaje od banku lepsze warunki. Więc obniżenie prowizji dla mnie i dla innych jest tym kosmicznym zarobkiem o który tu się mnie podejrzewa. Sprawa jest prosta gdybym był jeden nie miał byc 0,23 zł bo dla banku generowałbym za małe obroty jednak już jako grupa wygląda to lepiej Stąd ta moja "agitacja"
Jarek spadaj z tego forum Dobrze Ci radze !! zachowujesz sie jak sep!! Zamiast poprowadzic dyskusje na temat pomocy poszkodowanym zetujesz na padlinie !!! jestes okropny !!
OszukanyN-ty Napisał(a):
> Jarek spadaj z tego forum Dobrze Ci radze !!
> zachowujesz sie jak sep!! Zamiast poprowadzic
> dyskusje na temat pomocy poszkodowanym zetujesz
> na padlinie !!! jestes okropny !!
a nie przyszło ci do głowy, że ci którzy dalej chcą działać w tym biznesie i nie wiedzą jak to zrobić potrzebuja takiej właśnie pomocy jaką ja oferuje ?? No chyba ci jednak nie przyszło. Wiele razy wspóczułem wszystkim agentom okienka Ale tyle mogę zrobic Przecież nie wyciągnę pieniędzy z kieszeni i nie zapłace za Eberta, bo nie ja sprzeniewierzyłem te pieniądze. Pomocy prawnej udzielić też nie mogę bo prawnikiem nie jestem. Pomagam w zakresie mojej wiedzy kompetencji, i możliwości. A tak na marginesie ładnie to o Tobie świadczy "żerujesz na padlinie" no, no niezłe masz określenie koleżanek i kolegów POGRATULOWAĆ jednym słowem. Ale jeśli już wywołałeś temat owego żerowania to moja aktywność wiąże sie z jednym - żeby już żaden człowiek nie dał się wciągnąć w bandyckie systemy centralne, żeby już nie dorabiać cwaniaków. DOŚĆ cierpienia ludzi agentów i klientów DOŚĆ już bawienia się prezesów za ludzką krzywdę !!
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia bardzo poważnie i powinna być też mocno zastanawiająca dla agentów. Dlaczego jakoś nie atakuje mnie niky z nich tylko osoby nie określające jasno swojego statusu. Odpowiedź moim zdaniem jest jedna - atakują mnie aktwynie monitorujący to forum właściciele wszelkich systemów i to nie ja A TY i TOBIE podobni żerują na ludzkiej krzywdzie
jAREK SPADAJ STAD BO OSOBISCIE PRZYJADE I cI MORDE OBIJE NIE MAC LUDZIOM W GLOWACH W ICH NIESZCZESCIU !! lUDZIE TO JAKIS SEP!! WYWALCIE GO STAD pomyslcie o wspolnym dopadnieciu OszustÓw Ten czlowiek powachal tu łatwy grosz na cudzym niueszczesciu
!!!
jejku, po co te kłótnie...?? wymieńcie się tel i wyjaśnijcie sobie pewne kwestie...
Pomóżcie nam...jestem na skraju załamania, od dwóch dni nic nie jadłam, ledwo co sypiam...nie wiem czy wytrzymam...
nie rozumiem dlaczego media MILCZĄ??? Dlaczego??? Nikt, żadna radiostacja nie podała nawet wzmianki o okienku kasowym, czy ja może śnie na jawie?? Boże kochany, chciałabym się już obudzić...
DLACZEGO MEDIA MILCZą??
DLACZEGO RMF FM WYCOFALI SIę Z TYCH NEWSóW?? CO SIę DZIEJE??
CZY JA DOBRZE ROZUMIEM, TA FIRMA JUZ OGłOSIłA UPADłOść, CZY SIę DOPIERO SZYKUJE DO TEGO??
PROSZę O POMOC!!!
poszkodowana Napisał(a):
> jejku, po co te kłótnie...?? wymieńcie się tel i
> wyjaśnijcie sobie pewne kwestie...
> Pomóżcie nam...jestem na skraju załamania, od
> dwóch dni nic nie jadłam, ledwo co sypiam...nie
> wiem czy wytrzymam...
> nie rozumiem dlaczego media MILCZĄ??? Dlaczego???
> Nikt, żadna radiostacja nie podała nawet wzmianki
> o okienku kasowym, czy ja może śnie na jawie??
> Boże kochany, chciałabym się już obudzić...
>
>
> DLACZEGO MEDIA MILCZą??
> DLACZEGO RMF FM WYCOFALI SIę Z TYCH NEWSóW?? CO
> SIę DZIEJE??
> CZY JA DOBRZE ROZUMIEM, TA FIRMA JUZ OGłOSIłA
> UPADłOść, CZY SIę DOPIERO SZYKUJE DO TEGO??
> PROSZę O POMOC!!!
myślę, że media się niewycofały. Po dzisiejszym dniu wiem, że dziennikarze wbrew pozorom dość aktywnie przeglądają to forum. A dowiedziałem się w banalny sposób. Jako jedyny podałem tutaj nr telefonu do siebie i dziś po newsach w RMF-ie miałem kontakt od dziennikarza jednej z dużych komercyjnych TV - niestety nie mogłem mu pomóc bo ja nie "okienkowy" Szczerze jednak wydaje mi się, że za duży szum medialny to chyba też nie najleprze rozwiązanie. Z info na stronie okienka jasno wnika, że z dniem dzisiejszym złożyli wniosek do Sądu. Jednak o ile się znam to sam proces upadłościowy może się ciągnąć w czasie znacznie. Ponadto niektórzy pytają o polisę. Jako taka była ale co ona obejmowałą ? Macie taką wiedzę, bowiem może się okazać, że nie ma ona mocy wykonawczej w wypadku bankructwa firmy. Ona mogła byc zawarta na inne ryzyka.
witam,
na początku dziękuję za odpowiedzi.
Co do polisy...
otrzymujemy codziennie od Prosspol : "koperty niespodzianki". Wczoraj nam przesłali informację o podjęciu procesu upadłości, a dzisiaj kopertę z kserowanymi informacjami do wywieszenie dla klientów (jak na ich stronie), również formularz reklamacyjny oraz formularz zgłoszenia szkody, czyli wszystko co można znaleźć na stronie.
Dzisiaj próbowałam cały dzień się do nich dodzwonić, bezskutecznie.
Nie wiem co gorsze, czy klient się dowie z mediów czy ode mnie...
chyba bym wolała to pierwsze, mniej musiałabym się tłumaczyć, i w dodatku być może chociaż 1 na 10 klient zrozumie, że to nie moja wina! Z dwojga złego wolę, aby klienci się dowiedzieli,że nie są odosobnieni w swoim nieszczęściu.
W tym momencie straciłam nie tylko "twarz" wśród mieszkańców, ale również główne źródło utrzymania...
Co do polisy, nie mam pojęcia czy ona w ogóle jest coś warta.
Wypełniamy te formularze i wysyłamy do okienka, co nam pozostało...
no taką mają procedurą i w sumie diabili wiedzą co tak naprawdę robić. Priorytetem z punktu widzenia klienta będzie NIESTETY ponowne opłacenie przez niego wszystkich rachunków, choć w tej systuacji tak naprawdę nie wiadomo co, kto i za co powinien zapłacić, bo z tego co czytam to widzę że jedne przelewy szły inne nie Nie wiadomo jaki klucz do ich realizacji stosowano. W tej sytuacji wydaje mi się, że klienci nie dość że muszą raz jeszcze zapłaciś to muszą chyba też posprawdzać czy może "cudem" coś z ich płatności jednak pojawiło się na koncie u wystawcy rachunku.
Moja taka prywatna rada niejedzenie i niespanie nic tu nie da Kosztem własnego zdrowia czasu nie cofniesz i pieniędzy nie odzyskasz.
aha, zapomniałam
nie wiem czy widzieliście, wszystkie wpłaty były "ubezpieczone" w IGPF ( Izba gospodarcza przedsiębiorstw finansowych)...a wiecie do kogo ta IZBA należała do OKIENKA KASOWEGO!! prezesem był ten sam Pan!!I co się stało, właśnie możemy na ich stronie przeczytać komunikat:
KOMUNIKAT !!!
Izba Gospodarcza Przedsiębiorstw Finansowych informuje,
że w związku z toczącym się postępowaniem upadłościowym
operatora skupiającego największą liczbę zrzeszonych agencji opłat masowych,
zawiesza swoją działalność z dniem 29 października 2007 roku do odwołania.
Zarząd
IGPF
W dodatku nie działają żadne zakładki, nic nie można przeczytać, a jeszcze wczoraj stronka działała...
Witam wszystkich! Jestem po poradzie prawniczej, niewiele jednak ona wniosła, problem jest tak zawiły że gość lekko zdębial, a jest jednym z lepszych w mieście... Jutro dalszy ciąg konsultacji. Jeżeli chodzi o media - mogą podawać tylko fakty nawet nie wiadomo jak by je ubarwili. A faktów jest b. mało i nie konkretne. To że pisze ze złożą wniosek o upadłość nie znaczy że go złożyli - sąd mógł go nie przyjąć bo np. zawierał błędy merytoryczne. Następną sprawą jest to może go odrzucić lub nie przyjąć, bo np. absorbując od tematu - nie ma podstaw do ogłoszenia upadłości, lub idąc dalej nie bedzie upadłości bo majątek jest zbyt znikomy aby ustanawiać syndyk. Co w takim przypadku? nie wiem caly czas sie doktoryzuje na ten temat. Faktem jest też o że czas ustanawiania upadłości i sam proces może sie ciągnąc latami... Pierwsi są zaspokajani pracownicy, ZUS,US, reszta w dalszej kolejności, co oznacza ze znajoma emerytka która płaciła pieniądze raczej ma marne szanse na odzyskanie swoich pieniędzy... Nie mówiąc o naszych zobowiązaniach
Co do polisy ubezpieczeniowej w mojej opinii jest źle skonstruowana, i nie gwarantuje jakichkolwiek wypłat z tytułu upadku SA - co innego dybyśmy my agenci cokolwiek ukradli, no ale to też jest temat zapisu o franczyzie wiec nie tak do końca. Zapis i proces reklamacyjny to jest tylko granie na czas w nadziei ustanowienia szybkiego syndyka i "umycia rąk" Pozatym jezeli wyprowadzili 4,6mln zł to i polisa i kapital zakładowy nie pomoże - patrz http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071030/REG00/71029031
Jestem zdania że powinnyśmy się jednoczyć więc wklejam temat mojego wczorajszego posta:
Witam wszystkich! Jestem jednym z teraz już "byłych agentów" okienka kasowego - zapraszam wszystkich agentów do kontaktu ze mna pod numerem 510 38 22 41. Uważam iż zarząd firmy Okienko Kasowe pozostawił nas na lodzie, na rozstrzelanie przez byłych klientów. Myśle jednak iż jednocząc sie wspólnie możemy spróbować coś zrobić - nie wiem jeszcze co, ale nie możemy odpuścić! Zdesperowanych proszę o kontakt w godz. 17 - 20, od teraz, oprócz dnia 30.10, na 17 umówiłem się z adwokatem na porade prawną w naszej sprawie (kolo 19 powienienem być "po") Pozdrawiam. Były Agent
Zapraszam też przedstawicieli mediów do kontaktu, ktoś musi przedstawić sprawę z naszego punktu widzenia, nie jesteśmy złodziejami!!! Zakładam też meila oszukaniagenci@o2.pl piszcie bedziemy sie dzielić informacjami
z tego co ja wiem to zarząd okienka o problemie wiedział już w okolicach maja tego roku, bo wtedy zaczęli szukać chętnego do nabycia firmy równocześnie próbując zaciągnąc kredy na bierzącą działalność, niestety ich audyty wypadły bardzo źle, dlatego też żaden z banków nie podjął się finansowanie na zbyt duże ryzyko
co do polisy wynika z tego, że moje podejrzenia były słuszne Spółka ubezpieczyła się od Agentów a nie na wypadek własnej plajty, dlatego też nie ma co liczyć na zwrot chocby grosza z tego tytułu
Radca prawny ma "zagwozdke" bowiem to w sumie precedens w naszym krauju. Ja jednak obawiam się, że sprawa podobnie się skończy jak w wypadku Pana B. z Grosika. Zresztą przesiedzieć dla ponad 4 milionów rok to i tak się opłaca bowiem wychodzi z tego niezła dniówka :( A co do samej kwoty to też byłbym ostrożny bowiem teraz sie mówi o ponad 4 milionach, ale kto wie jaka to jest suma naprawdę ?
a co z wypełnianiem tych formularzy, czy jest w ogóle jakiś sens??
jest w nim pełno sprzeczności.
Dzisiaj miałam taką klientkę, która chciała złożyć reklamację po telefonie z Banku, z informacją, że wplata nie dotarła...ale aby wypełnić ten śmieszny formularz należy przedstawić wezwanie do zapłaty, które klientka otrzyma np po 10 dniach od przekroczenia terminu wpłaty...
Klienta wręcz mnie wyśmiała, bo mówi ze nie dość ze Firma padła, to ona ma czekać spokojnie na listonosza...paranoja..
To w takim razie, czy możemy te formularze wysyłać bez dowodów,że wpłata nie dotarła...na logikę nie!? Czyli klienci niektórzy muszą czekać spokojnie, aż dostaną ponaglenie z energii, gazownictwa, banku...
A co do upadłości, mało się znam na prawie, ale logicznie rzecz biorąc to jeśli jeszcze oficjalnie nie ogłosili upadłości, to powinni wykonywać przelewy!!!! (prawnie)czy może jestem w błędzie?? Bo już sama nie wiem...
Kochani zauwzyliscie ??> najaktywniejszy jest tu na tym forum "Niezalezni" Nastepny ktory szuka naiwnych ich biedzie -!!! kombinuje jak wyciagnac od Was 500 za jego w sumie watpliwy "Program" ktory drukuje a moze nie ?? Ten czlowiek kopiuje nasze mysli na zasadzie ze jest ok !! mam pelne uznanie do "Oszukany" zaczal dzialac !!
Re: punkt opłat
Autor: oszukany (IP zapamiętane)
Data: 30/10/2007 - 20:41:27
Witam wszystkich! Jestem po poradzie prawniczej, niewiele jednak ona wniosła, problem jest tak zawiły że gość lekko zdębial, a jest jednym z lepszych w mieście... Jutro dalszy ciąg konsultacji. Jeżeli chodzi o media - mogą podawać tylko fakty nawet nie wiadomo jak by je ubarwili. A faktów jest b. mało i nie konkretne. To że pisze ze złożą wniosek o upadłość nie znaczy że go złożyli - sąd mógł go nie przyjąć bo np. zawierał błędy merytoryczne. Następną sprawą jest to może go odrzucić lub nie przyjąć, bo np. absorbując od tematu - nie ma podstaw do ogłoszenia upadłości, lub idąc dalej nie bedzie upadłości bo majątek jest zbyt znikomy aby ustanawiać syndyk. Co w takim przypadku? nie wiem caly czas sie doktoryzuje na ten temat. Faktem jest też o że czas ustanawiania upadłości i sam proces może sie ciągnąc latami... Pierwsi są zaspokajani pracownicy, ZUS,US, reszta w dalszej kolejności, co oznacza ze znajoma emerytka która płaciła pieniądze raczej ma marne szanse na odzyskanie swoich pieniędzy... Nie mówiąc o naszych zobowiązaniach
Co do polisy ubezpieczeniowej w mojej opinii jest źle skonstruowana, i nie gwarantuje jakichkolwiek wypłat z tytułu upadku SA - co innego dybyśmy my agenci cokolwiek ukradli, no ale to też jest temat zapisu o franczyzie wiec nie tak do końca. Zapis i proces reklamacyjny to jest tylko granie na czas w nadziei ustanowienia szybkiego syndyka i "umycia rąk" Pozatym jezeli wyprowadzili 4,6mln zł to i polisa i kapital zakładowy nie pomoże - patrz http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071030/REG00/71029031
Jestem zdania że powinnyśmy się jednoczyć więc wklejam temat mojego wczorajszego posta:
Witam wszystkich! Jestem jednym z teraz już "byłych agentów" okienka kasowego - zapraszam wszystkich agentów do kontaktu ze mna pod numerem 510 38 22 41. Uważam iż zarząd firmy Okienko Kasowe pozostawił nas na lodzie, na rozstrzelanie przez byłych klientów. Myśle jednak iż jednocząc sie wspólnie możemy spróbować coś zrobić - nie wiem jeszcze co, ale nie możemy odpuścić! Zdesperowanych proszę o kontakt w godz. 17 - 20, od teraz, oprócz dnia 30.10, na 17 umówiłem się z adwokatem na porade prawną w naszej sprawie (kolo 19 powienienem być "po") Pozdrawiam. Były Agent
Zapraszam też przedstawicieli mediów do kontaktu, ktoś musi przedstawić sprawę z naszego punktu widzenia, nie jesteśmy złodziejami!!! Zakładam też meila oszukaniagenci@o2.pl piszcie bedziemy sie dzielić informacjami
skupcie sie wokol Niego !! mysle ze to Nasz przywodca Poszkodowanych i oszukanych !! a Jarkowi podziekujcie za jego "rady" bardzo watpliwe !! idaje tu "Madrego debila" czujac zapach zrobienia szmalu na oszukanych !! juz mu sie nie spodobalo ze go rozszyfrowalem !! omijajcie jego wywody !! chce 500 za watpliwy program pewnie nigdzie nie legalizowany ?? poczytajcie jego wypowiedzi od poczatku !! Atakuje zgrabnie - pewnie psychologie glupoty studiowal !! Kochani !!skupmy sie na odzyskaniu nbaszego dobrego imienia to wazne - wiadomo ze To wasze bylo u niektotych jedyne zrodlo dochodu !! macie loka! nic straconego !! nie rezygnujcie z niego !! Zastanoiwcie sie co mozna w tym lokalu ?? napewno nie liczcie na Jarka !! kupicie Program i klienta juz nie znajdziecie !! jarek zrobi kase i bedzie mial Was w Pupie !! moja propozycja i rada np> do tych 500 zl za watpliwy program Twgo niezaleznego dolozcie troche i kupcie Sobie dobra maszyne do szycia !! zauwazcie ze wszyscy chodza w za dlugich spodniach i nie bardzo wiedza gdzie je skrocic - wywiescie inny szyld wezmiecie 10 zl za skrocenie portek !! jedne srocicie w ciagu 10 min ale ma wlasne konto !! pomyslcie !! moizecie w uslugazg wszystko !! bezpiecznie ! na skrocenie 10 portek macie 100 min - czyli obrot 100 zl > Dotychczas siedzieliscie jak niewolnicy za jakie pieniadze ?? od rana do wieczora ?? a gdzie zycie rodzinne?? Dlaczego jarek nie radzi Wam tego co Ja ?? zmiane upodoban ?? kurcze bo ma konkretny interes !! niie czujecie tego ??
a swoja droga skomasujmy sie juz bez Jarka "niezaleznego " i doprowadzmy do ukrania winnych za : oszustwo za straty moralne ! za reszte wiadomo o co chodzi !!Piozdrawiam wszystkich - siadzcie i myslcie a nie zalamujcie sie ! to ostatecznosc !! jest tyle tematow ale juz niue bawcie sie w ludzkie pieniadze !! Jarek to potrafi !! i wydaje mu sioe ze jest profesjonalista a to jeszcze jedna niewiadoma na Waszej drodze
dziekuje Autor: oszukany (IP zapamiętane)
Data: 30/10/2007 - 20:41:27
za to ze podsedl do tego uczciwie i na wlasny koszt informuje was co radzi prawnik !! Dziekuje !tez Jarkowi tez za pobyt na tym forum - Spadaj stad !! prosze Cie grzecznie !! bo jutro dodam Cie do listy ewentualnych Oszustow do Prokuratora !!
zastanawiam się ludzie czy wy w takiej tragedii nie potraficie pisać na konkretne pytania zadane przez pokrzywdzonych, odpisujecie i pyskacie jakiemuś niezależnemu kolesiowi, przejdźmy w końcu do meritum sprawy CO ROBIMY BO CZAS UCIEKA ??????????????????????? klienci dopiero zaczną walić do naszych biur masaowo.
nie możemy popuścić tym złodzieją , może zbierzemy się wszyscy nagłośnimy sprawę, zainteresuje się tym nasze Państwo i nie popuści tak łatwo tym złodzieją.
zastanawiam się ludzie czy wy w takiej tragedii nie potraficie pisać na konkretne pytania zadane przez pokrzywdzonych, odpisujecie i pyskacie jakiemuś niezależnemu kolesiowi, przejdźmy w końcu do meritum sprawy CO ROBIMY BO CZAS UCIEKA ??????????????????????? klienci dopiero zaczną walić do naszych biur masaowo.
nie możemy popuścić tym złodzieją , może zbierzemy się wszyscy nagłośnimy sprawę, zainteresuje się tym nasze Państwo i nie popuści tak łatwo tym złodzieją.
o to caly czss mi chodzi skomasujmy sie ! paragraf 284 i 286 KK
a jarek radzi Wam jak brnac w bagno !!!
WITAM,
podtrzymuję myśl myślącego, zbierzmy się wszyscy, zrób my coś, zwróćmy uwagę władz na to się dzieje, albo na to co jeszcze przed nami. Nie możemy dopóscić,ażeby przeszło im płazem. Jaka "dziura" 5 milionowa???? Przecież ludzie powierzyli nam "punktom opłat" swoje pieniążki........ AGENCI JEDNOCZMY SIĘ!!!!!!!!!!!
Ludzie!!!!!!!!!!!!! Sprawiedliwości!!!!!!!!!!!! Ile przez ostatnie dnie łez przelanych niewinnych ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Litości!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawiedliwość!!!!!!!!!!!!Jak można sprzyniewierzyć cudzą własność!!!! Ile poszkodowanych zjawia się w naszych biurach ze łzami w oczach, że nie mają za co opłacić powtórnie te same rachunki!!!!!!!!!! Że mają chore dzieci!!!!!!!!!!!! Że są załamani!!!!!!!!!!!!!!!!!!
APELUJE DO ZARZĄDU OKIENKA!!!!!!!!!!!!!!!! ZREALIZUJCIE OPŁATY LUDZIOM!!!!!!!!!!! NIE RÓBCIE TEGO !!!!!!!!!!!!!! GDZIE KOŃCZY SIĘ GRANICA CZŁOWIECZEŃSTWA - PYTAM?????????????????????GDZIE????????????
- zabezpieczenie kredytu hipotecznego (kredyt z ujemnym oprocentowaniem)
- fundusze inwestycyjne polskiego i zagranicznego rynku kapitałowego
- dokonywanie dodatkowych wpłat i wypłat aby ułatwić realizację bieżących potrzeb
- umożliwia dokonywanie dodatkowych wpłat i wypłat w ramach portfela, aby ułatwić realizację bieżących potrzeb klientów.
- Ponadto, w ramach współpracy możecie Państwo dowolnie łączyć poszczególne usługi bez ograniczeń !
Istnieje możliwość spotkania indywidualnego w celu przedstawienia szczegółów współpracy lub udział w szkoleniu w oraz zdobycie licencji
PONADTO OFERUJEMY FAKTORING ORAZ KREDYTY
FAKTORING – OFERTA DLA ZADŁUŻONYCH FIRM
Faktoring to usługa finansowa, przeznaczona dla firm prowadzących sprzedaż towarów i usług innym firmom lub instytucjom. Jeżeli firma wystawia faktury z odroczonym terminem płatności, może odnieść duże korzyści ze stosowania faktoringu. Faktura trafia do faktora, który wypłaca Dostawcy pomiędzy 60% a 90% wartości faktury. Pozostała część kwoty, na którą opiewa faktura, trafia na konto Dostawcy niezwłocznie po tym, jak dłużnik zapłaci faktorowi całość należności.W rzeczywistości to nie Dostawca musi czekać na zapłatę, lecz faktor. Firma korzystająca z faktoringu dysponuje swoimi pieniędzmi zaraz po dokonaniu sprzedaży i może nimi obrócić z zyskiem - nawet kilka razy - zanim nadejdzie termin, w którym dostałaby te pieniądze bez faktoringu.W przypadku gdy opóźnienie w płatności się przedłuża, faktor może zaproponować restrukturyzację należności polegającą na rozłożeniu jej na kilka bardziej dogodnych rat. Podsumowując, zawierając umowę faktoringu Dostawca nie tylko zapewnia sobie wygodne źródło finansowania, ale też uzyskuje wsparcie w procesie zarządzania należnościami. Nie stosujemy ograniczeń co do minimalnej kwoty faktury. Tak więc każda faktura, niezależnie od tego, na jak małą kwotę jest ona wystawiona, jest objęta naszą usługą.
Jeśli wyraża Pan/i chęć spotkania się z Przedstawicielem proszę o kontakt pod numerem: 663 578 607 na e-mail: izabela972@o2.pl gadu 13183846
jestem tez za ZJEDNOCZENIEM!
To co mogę zrobić, to dzwoniłem do MRF FM, zostawiłem swoje dane. Napisałem emile do większych stacji telewizyjnych. Dziś miałem reportaż z gazetą w moim województwie.
Nie wiem czy to coś da, być może pomoże zrozumieć klientom kilka kwestii, że to nie ja odpowiadam za zniknięcie ich pieniędzy.
Może zorganizujemy jakieś spotkanie, w Poznaniu , nie wiem sam...
co możemy robić, Jestem otwarty na wszystkie propozycje, może ktos ma lepsze propozycje
ok !! poradzmy Sobie co dalej ?? ukarajmy winnych !! bedziemy duza wspolnota "Oszukanych " wybierzcie jakiegos Przywodce !!
proponuje haslo !! "Oszukani" grafike sobie dogramy
a moze zalozymy Partie >?? i zrobimy porzadek?? ale nie pod hymnem PIS?? pomyslce kochani ??
za pare lat mozemy byc MOCNI !!
> a moze zalozymy Partie >?? i zrobimy porzadek??
> ale nie pod hymnem PIS?? pomyslce kochani ??
> za pare lat mozemy byc MOCNI !!
Coś mi się oszukanyN-ty nie podoba. Gra na uczuciach. W każdym poście najeżdża na Jarka. Na pewno oszukanym nie jest. Jeśli się mylę, podaj adres punktu, telefon itd. zeby sie uwiarygodnić. Na 100% jest z jakiejś sieci, która ma chrapkę na rozbitków z okienek, a przeszkadza ci w tym Jarek. Fakt faktem, agitowanie Jarka wygląda jakby na siłę namawiał na przyłączenie się. Szkoda że ten program nie jest za darmo - bo lepiej by to wygladało. Jarek - pomysł do ciebie - dogadaj się z tymi, którzy dają to oprogramowanie, aby przez pierwsze 3 miesiące było bezpłatne. Potem, każdy z oszukanych zdecyduje, czy jego biznes ma w ogóle szanse trwać dalej i jeśli będzie chciał dalej współpracować na zaproponowanych przez ciebie warunach to na pewno zapłaci te 500 zł. Dodatkowo, sprawdzi już za co zapłaci, wzajemnie nabierzecie zaufania do siebie. Moze to być naprawde owocna współpraca. Twój pomysł w takiej wersji jak obecnie rysuje sie to na forum wygląda na wyciąganie kasy. Jarku - rozważ moją podpowiedź - ci ludzie dziś są poszkodowani, jeśli dziś im zaoferujesz bezplatną pomoc mogą ci być wdzięczni bardzo długo.
Na moje oko obstawiam, ze oszukany N-ty pracuje dla Accadia - wygląda na to, że ich biznes jest najbardziej podobny do zaproponowanego przez Jarka i im może najbardziej zależeć, aby go zdyskredytować.
współczujący Napisał(a):
> OszukanyN-ty Napisał(a):
>
> > a moze zalozymy Partie >?? i zrobimy
> porzadek??
> > ale nie pod hymnem PIS?? pomyslce kochani ??
> > za pare lat mozemy byc MOCNI !!
>
> Coś mi się oszukanyN-ty nie podoba. Gra na
> uczuciach. W każdym poście najeżdża na Jarka. Na
> pewno oszukanym nie jest. Jeśli się mylę, podaj
> adres punktu, telefon itd. zeby sie uwiarygodnić.
> Na 100% jest z jakiejś sieci, która ma chrapkę na
> rozbitków z okienek, a przeszkadza ci w tym Jarek.
> Fakt faktem, agitowanie Jarka wygląda jakby na
> siłę namawiał na przyłączenie się. Szkoda że ten
> program nie jest za darmo - bo lepiej by to
> wygladało. Jarek - pomysł do ciebie - dogadaj się
> z tymi, którzy dają to oprogramowanie, aby przez
> pierwsze 3 miesiące było bezpłatne. Potem, każdy z
> oszukanych zdecyduje, czy jego biznes ma w ogóle
> szanse trwać dalej i jeśli będzie chciał dalej
> współpracować na zaproponowanych przez ciebie
> warunach to na pewno zapłaci te 500 zł. Dodatkowo,
> sprawdzi już za co zapłaci, wzajemnie nabierzecie
> zaufania do siebie. Moze to być naprawde owocna
> współpraca. Twój pomysł w takiej wersji jak
> obecnie rysuje sie to na forum wygląda na
> wyciąganie kasy. Jarku - rozważ moją podpowiedź -
> ci ludzie dziś są poszkodowani, jeśli dziś im
> zaoferujesz bezplatną pomoc mogą ci być wdzięczni
> bardzo długo.
> Na moje oko obstawiam, ze oszukany N-ty pracuje
> dla Accadia - wygląda na to, że ich biznes jest
> najbardziej podobny do zaproponowanego przez Jarka
> i im może najbardziej zależeć, aby go
> zdyskredytować.
Współczujący serdecznie dziękuję za miłe słowa, bowiem dużo w nich prawdy. Widać że moje apele w tym miejscu są stanięciem na odcisk nie agentom okienka a właśnie komuś z konkurencji, choć jak powiadam oni dla mnie żadna konkurencja, być może moje niezależność dla nich tak. Co do samego programu nie wiem czy na taką opcję zgodzi się jego wydawca, żeby komuś dać coś na chwilę za darmo, a jak się rozmyśli to odda. Mogę spróbować porozmawiać,choć to tak troszke jakby iśc do salonu po samochód bo się chce być taksówkarzem, a jak się okaże, że nie ma klientów to chce się ten samochód oddać do salonu. Niemniej jednak próba nie strzelba zadzwonić i zapytać mogę. Zgodzę się z Tobą, że moja agitacja jest formą namowy, ale namowy do usamodzielnienia się i uniezależnienia od firm, central, prezesów i ich łaski.
A teraz słów kilka do Oszukanego. Kolego jeśli jesteś jednym z "okienkowców" w co szczerze wątpie to się zastanów. Plujesz na lewo i prawo, szukasz winnych własnego nieszczęscia we wszystkich ale nie w prawdziwych winowajcach. Wyrzucacasz mnie z tego forum więc dwie kwestie:
- po pierwsze to nie jest Twoje prywatne forum więc, takie teksty możesz pozostawić dla swoich domowników
- a po drugie i najważniejsze nie wiem czy widzisz jaki jest ogólny temat tego forum na którym się udzielamy ZAKŁADAMY PUNKT OPŁAT !! - tak tak popatrz na pierwszą stronę kolego. Więc jeśli już jesteś taki czuły to muszę Cię zmartwić bo piszę w temacie !!
Ponadto waż słowa proszę, jak powiedziałem stronę bardzo aktywnie przeglądaja dziennikarze, a Twoje chamskie zachowanie i odzywki wystawia złą ocenę całemu naszemu środowisku. W zasadzie polemika z Tobą nie ma głębszego sensu, bowiem jesteś namacalnym dowodem na słuszność powiedzenia - NIE DYSKUTUJ Z DEBILEM, BO NAJPIERW ŚCIĄGNIE CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM Dlatego dalszą polemikę zarówno z Tobą jak i innymi ci podobnymi, dla których argumentami do rozmowy są tylko inwektywy pozostawiam bez odpowiedzi od tej chwili.
Co do ubezpieczyciela AIG od dziś bada zakres polisy i co ona obejmuje, AiG oficjalnie potwierdziło, że zarówno agenci jak i klienci okienka mogą kontaktować się z nimi w celu uzyskania szczegółowych informacji
TERAZ ORGANICACJA JEST WAZNA!! KTO SIE JEJ PODEJMIE // w jakim miescie ?? Proponujcie !! pooczujemy sile ! JESTEM NA TAK !! ODZYSKAMY BLOGI STAN !! ALE OBIECAJCIE !! ZE TAKICH JARKOW NIE WPUSCIMY NA NASZE SPOTKANIE ??> POWIEMY POLSCE I LUDZIOM WSZYSTKO !!
A TYCH NA HAWAJACH DOSIEGNIEMY -- SZCZURY TRZEBA TEPIC CHOC TO BARDZO INTELIGENTNE ZWIERAETA == ALE SA TRUTKI - A SEPOW WYSTRZELAMY = KTORE POCZULY PADLINE ==MY JESZCE ZYJEMY - JARECZKU ZAJRZYJ DO MNIE ALBO JUZ SIE TU NIE NIE UJAWNIAJ !! LUDZIE COO TEN FAC WAM PROPONUJE ??OPOAMIETAJCIE SIE !!!!!!!!!!!!!11
Witajcie.
Prowadzę punkt opłat od 3 lat, działam na własną rękę. Program mam od pewnej firmy - ale nie o to mi chodzi.
W nocy z niedzieli na poniedzialek po tym jak zobaczyłem na stronie OK info o upadłości od razu wziąłem książkę i znalazłem numer do właściciela dwóch punktów w moim mieście. Wprawdzie jest on konkurencją dla mnie i wiem, że nie przepadał do tej pory za mną, jednak ponieważ szanuję konkurencję (ale tylko uczciwą) poinformowałem go o tym fakcie. Był zdziwiony, zaskoczony - ale jednocześnie bardzo wdzięczny.
Dzisiaj z nim rozmawiałem. I oto do jakiego wniosku doszliśmy:
1. najlepiej założyć pieniądze i opłacić jeszcze raz rachunki za klientów - inaczej zjedzą Was w całym mieście (oczywiście kogo stać na to)
2. ON JUTRO JEDZIE DO POZNANIA ABY.....!!!!!!!!!!!!! DOWIEDZIEĆ SIĘ DOKŁADNIE KTÓRE PRZELEWY ZOSTAŁY ZREALIZOWANE A KTÓRE NIE. Sądze, że każdy z Was powinien to zrobic w pierwszej kolejności. Telefonicznie ani mailowo takiej informacji nie uzyskacie na pewno. Podobno została jakaś osoba upoważniona do kontaktu z poszkodowanymi agentami.
PRZEDSTAWICIELI MEDIÓW RÓWNIEŻ ZAPRASZAM DO KONTAKTU. ZNAM TEN RYNEK BARDZO DOBRZE I WIEM NAPRAWDĘ WIELE.
Ponieważ mam dziecko w szpitalu preferuję kontakt mailowy biuro@tanieoplaty.com
A teraz subiektywnie. Życzę wszystkim jak najlepiej, ale naprawdę wpadliście po uszy. Ale najważniejsze - STWIERDZIĆ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI JAKIE JEST MANKO.
A dla kogo ty pracujesz ? Jeżeli N-ty pracuje dla Accadia to trochę dziwna sytuacja, bo Jarek oferuje jedną z dystrybucji programu .... Accadia. Wewnętrzny konflikt interesów ? Po co Nty miałyby ośmieszać swojego współpracownika. Widać że albo jesteś z innej konkurencji i żerujesz na ludzkiej tragedii, albo nie znasz tego biznesu i nie wiesz kto jest kim.
Accadia dzwoniła po wszystkich agentach Okienka z listy IGPF od lipca ostrzegając przed upadkiem. Przypomnijcie sobie, czy były takie telefony. Kto miał olej w głowie to uciekał. Program dostałem od nich taniej niż ten oferowany przez Jarka, bez namolnych agitacji i nadal pracuję mogąc ludziom spojrzeć w twarz. Do niczego nie zachęcam i do niczego nie namawiam. No, może do jednego : nie piszcie takich pierdół bo serce krwawi.
Train Napisał(a):
> A dla kogo ty pracujesz ? Jeżeli N-ty pracuje dla
> Accadia to trochę dziwna sytuacja, bo Jarek
> oferuje jedną z dystrybucji programu .... Accadia.
> Wewnętrzny konflikt interesów ? Po co Nty miałyby
> ośmieszać swojego współpracownika. Widać że albo
> jesteś z innej konkurencji i żerujesz na ludzkiej
> tragedii, albo nie znasz tego biznesu i nie wiesz
> kto jest kim.
>
> Accadia dzwoniła po wszystkich agentach Okienka z
> listy IGPF od lipca ostrzegając przed upadkiem.
> Przypomnijcie sobie, czy były takie telefony. Kto
> miał olej w głowie to uciekał. Program dostałem od
> nich taniej niż ten oferowany przez Jarka, bez
> namolnych agitacji i nadal pracuję mogąc ludziom
> spojrzeć w twarz. Do niczego nie zachęcam i do
> niczego nie namawiam. No, może do jednego : nie
> piszcie takich pierdół bo serce krwawi.
Kolego szanowny mylisz się program na którym ja pracuje i jaki polecam powstał dużo wcześniej niż ten o którym ty piszesz. Widzisz jedna firma jak widac nie ma momoplu na pisanie softu. Powiadasz że dostałeś tanszy program ?? No to skup się - Ty masz go w użyczeniu za 0,04 od każdego przelewu (pod warunkiem że robisz ich minimum 1000 miesiecznie jesli nie płacisz za jego użytkowanie odrębnie). Policzmy sobie te 1500 przelewów miesięcznie - 1500 x 0,04 = 60 zł miesięcznie x 12 mcy = 720 zł rocznie No i co w takim razie jest tansze ?? Pomijam kwesteie że aplikacja o której mówie ja jest Twoją własnością i mozesz sam sobie wybrać jeden z 4 banków do współpracy z którym ona jest kompatybilna, a wypadku o którym Ty piszesz program nie jest Twoją własnością tylko go użyczają Tobe. Kochani prosze Was szukacie na siłe dziury w całym, by pokazać, że ja oferuje cos załego, drogiego itp. A ja nie oferuje nic poza niezależnością - dlaczego firmy sieciowe to tak boli ?? dlaczego chcecie tych ludzi na siłe trzymac u siebie ??
Myślę, że faktycznie określenie, które rachunki poszły, a które nie jest dla sprawy kluczowe.
Podobnie kluczowym problemem z punktu widzenia procesowego będzie udowodnienie złej woli odpowiedzialnych osób.
Mogą i powinni to zrobić agenci najbardziej poszkodowani.
Jeśli firma, do czego przyznaje się w listach znała skalę problemu już dawno, a przeciągała sprawę zasłaniając się awariami systemu komputerowego i przetrzymywała pieniądze klientów to działanie to wyczerpuje znamiona art. 286 kk i 300 kk.
Aktualna sytuacja jest bliższa art. 284 kk, ale to już powinni orzec prawnicy.
Gilzeusz Napisał(a):
> Myślę, że faktycznie określenie, które rachunki
> poszły, a które nie jest dla sprawy kluczowe.
> Podobnie kluczowym problemem z punktu widzenia
> procesowego będzie udowodnienie złej woli
> odpowiedzialnych osób.
> Mogą i powinni to zrobić agenci najbardziej
> poszkodowani.
> Jeśli firma, do czego przyznaje się w listach
> znała skalę problemu już dawno, a przeciągała
> sprawę zasłaniając się awariami systemu
> komputerowego i przetrzymywała pieniądze klientów
> to działanie to wyczerpuje znamiona art. 286 kk i
> 300 kk.
> Aktualna sytuacja jest bliższa art. 284 kk, ale to
> już powinni orzec prawnicy.
To jest to co pisałem kilka stron wcześniej. Nie było bowiem żadnej logiki w uruchamianu przelewów w centrali i nikt nie wie co poszło a co nie. Boje się jednak innej rzeczy - nie zdobędziecie takiej wiedzy, bo albo zasłonią się awarią systemu (dzięki temu jak najdłuzej bedzie odwlekana informacja o faktycznej dziurze w budzecie) a już napewno taką baze w pierwszej kolejnosci zabezpieczy policja czy prokuratura i na etapie śledztwa za diabła nic sie szczegółowo nie dowiecie. Jednyne wyjscie choc chyba najgorsze to to, żeby klienci dzwonili po wystawcach swoich rachunków, co kto ma popłacone
A moze ktos wie co stalo sie z agencjami szefostwa Okienka Kasowego? Czy taz trwaly do konca? Jezeli nie to mozna to pewnie wykorzystac przed prokuratorem. (Mam na mysli agencje Prezesa M)