Witam wszystkich! Jestem po poradzie prawniczej, niewiele jednak ona wniosła, problem jest tak zawiły że gość lekko zdębial, a jest jednym z lepszych w mieście... Jutro dalszy ciąg konsultacji. Jeżeli chodzi o media - mogą podawać tylko fakty nawet nie wiadomo jak by je ubarwili. A faktów jest b. mało i nie konkretne. To że pisze ze złożą wniosek o upadłość nie znaczy że go złożyli - sąd mógł go nie przyjąć bo np. zawierał błędy merytoryczne. Następną sprawą jest to może go odrzucić lub nie przyjąć, bo np. absorbując od tematu - nie ma podstaw do ogłoszenia upadłości, lub idąc dalej nie bedzie upadłości bo majątek jest zbyt znikomy aby ustanawiać syndyk. Co w takim przypadku? nie wiem caly czas sie doktoryzuje na ten temat. Faktem jest też o że czas ustanawiania upadłości i sam proces może sie ciągnąc latami... Pierwsi są zaspokajani pracownicy, ZUS,US, reszta w dalszej kolejności, co oznacza ze znajoma emerytka która płaciła pieniądze raczej ma marne szanse na odzyskanie swoich pieniędzy... Nie mówiąc o naszych zobowiązaniach
Co do polisy ubezpieczeniowej w mojej opinii jest źle skonstruowana, i nie gwarantuje jakichkolwiek wypłat z tytułu upadku SA - co innego dybyśmy my agenci cokolwiek ukradli, no ale to też jest temat zapisu o franczyzie wiec nie tak do końca. Zapis i proces reklamacyjny to jest tylko granie na czas w nadziei ustanowienia szybkiego syndyka i "umycia rąk" Pozatym jezeli wyprowadzili 4,6mln zł to i polisa i kapital zakładowy nie pomoże - patrz http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071030/REG00/71029031
Jestem zdania że powinnyśmy się jednoczyć więc wklejam temat mojego wczorajszego posta:
Witam wszystkich! Jestem jednym z teraz już "byłych agentów" okienka kasowego - zapraszam wszystkich agentów do kontaktu ze mna pod numerem 510 38 22 41. Uważam iż zarząd firmy Okienko Kasowe pozostawił nas na lodzie, na rozstrzelanie przez byłych klientów. Myśle jednak iż jednocząc sie wspólnie możemy spróbować coś zrobić - nie wiem jeszcze co, ale nie możemy odpuścić! Zdesperowanych proszę o kontakt w godz. 17 - 20, od teraz, oprócz dnia 30.10, na 17 umówiłem się z adwokatem na porade prawną w naszej sprawie (kolo 19 powienienem być "po") Pozdrawiam. Były Agent
Zapraszam też przedstawicieli mediów do kontaktu, ktoś musi przedstawić sprawę z naszego punktu widzenia, nie jesteśmy złodziejami!!! Zakładam też meila oszukaniagenci@o2.pl piszcie bedziemy sie dzielić informacjami