WAZNE!!! WAZNE!!! WAZNE!!! WAZNE!!!
Witajcie.
Prowadzę punkt opłat od 3 lat, działam na własną rękę. Program mam od pewnej firmy - ale nie o to mi chodzi.
W nocy z niedzieli na poniedzialek po tym jak zobaczyłem na stronie OK info o upadłości od razu wziąłem książkę i znalazłem numer do właściciela dwóch punktów w moim mieście. Wprawdzie jest on konkurencją dla mnie i wiem, że nie przepadał do tej pory za mną, jednak ponieważ szanuję konkurencję (ale tylko uczciwą) poinformowałem go o tym fakcie. Był zdziwiony, zaskoczony - ale jednocześnie bardzo wdzięczny.
Dzisiaj z nim rozmawiałem. I oto do jakiego wniosku doszliśmy:
1. najlepiej założyć pieniądze i opłacić jeszcze raz rachunki za klientów - inaczej zjedzą Was w całym mieście (oczywiście kogo stać na to)
2. ON JUTRO JEDZIE DO POZNANIA ABY.....!!!!!!!!!!!!! DOWIEDZIEĆ SIĘ DOKŁADNIE KTÓRE PRZELEWY ZOSTAŁY ZREALIZOWANE A KTÓRE NIE. Sądze, że każdy z Was powinien to zrobic w pierwszej kolejności. Telefonicznie ani mailowo takiej informacji nie uzyskacie na pewno. Podobno została jakaś osoba upoważniona do kontaktu z poszkodowanymi agentami.
PRZEDSTAWICIELI MEDIÓW RÓWNIEŻ ZAPRASZAM DO KONTAKTU. ZNAM TEN RYNEK BARDZO DOBRZE I WIEM NAPRAWDĘ WIELE.
Ponieważ mam dziecko w szpitalu preferuję kontakt mailowy biuro@tanieoplaty.com
A teraz subiektywnie. Życzę wszystkim jak najlepiej, ale naprawdę wpadliście po uszy. Ale najważniejsze - STWIERDZIĆ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI JAKIE JEST MANKO.