Artykuły: Marzec 2019

2019-05-19

2019-05-17

Umowa na czas określony a kredyt gotówkowy

Osoby ubiegające się o kredyty, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że umowa o pracę jest jednym z podstawowych źródeł dochodów, branych pod uwagę przez banki. Bardzo duże znaczenie ma również forma zatrudnienia osoby, która wnioskuje o pożyczkę.

2019-05-17

Pożyczki na raty miesięczne przez internet

Liczba osób, które każdego roku decydują się na zaciągnięcie pożyczki jest wciąż bardzo duża. Nie dziwi zatem fakt, że ilość instytucji finansowych oferujących nam różnorodne produkty finansowe tego rodzaju nieustannie wzrasta.

Jak sprawdzić raport BIK za darmo?

BIK to skrót od nazwy instytucji jaką jest Biuro Informacji Kredytowej. Nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że wszystkie informacje dotyczące między innymi terminowości spłat naszych zadłużeń są rejestrowane właśnie w BIK. To z tego powodu, gdy chcemy zaciągnąć pożyczkę, informacje na nasz temat są sprawdzane przez bank lub firmę pożyczkową między innymi w BIK. Ale czy my sami również możemy sprawdzić jak wygląda nasza historia zadłużeń i ich spłat? Okazuje się, że tak, choć istnieją pewne obostrzenia.

Jak zaplanować budżet domowy w 5 krokach?

Nie od dziś wiadomo, że racjonalne podejście do domowych finansów może nam przynieść same korzyści. Niestety, wciąż jest bardzo dużo osób, które każdego miesiąca ledwo wiążą koniec z końcem, a czasem muszą się również borykać ze sporym zadłużeniem.

Jak spłacić chwilówki - sprawdzone sposoby na spłatę długów

Wiele jest osób, które ledwo wiążą koniec z końcem. Kiedy więc w ich życiu pojawiają się zupełnie nieplanowane wydatki lub też tracą pracę, zaczynają szukać sposobów na to, aby zdobyć potrzebne im pieniądze. Niektórzy z nich decydują się na zaciągnięcie szybkiej pożyczki, czyli tak zwanej chwilówki. Niestety, jej spłata może nas naprawdę dużo kosztować i doprowadzić do sporego zadłużenia. Warto zatem dowiedzieć się w jaki sposób można poradzić sobie z problemem, jakim jest spłata takich szybki i łatwych pożyczek.

Karta kredytowa - jak działa i dlaczego warto ją mieć?

Karta kredytowa staje się coraz popularniejszym środkiem płatniczym również wśród Polaków. W Stanach Zjednoczonych posiada ją już praktycznie każdy z odpowiednią zdolnością kredytową.