Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,32 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: wnioski z NWZA (przenoszę do nowego wątku)

Aż tak daleko bym nie szedł (takie sprawy ew. musiałby podjąć biegły ds szczególnych, którego nawiasem mówiąc Nadzorca mogłaby powołać choć jak najbardziej mamy prawo mieć w tej kwestii wątpliwości ze względu na tempo spadku i szybki przesuw do przeterminowanych tuż po przedstawieniu Planu Naprawczego) - początkowo z jednym jeszcze akcjonariuszem z którym mielibyśmy blisko 10% mogliśmy to próbować przepychać ale to droga przez mękę z dużym ryzykiem kosztowym. (inaczej jest rozpatrywana zasadność z wniosku akcjonariusza a inaczej ze strony Nadzorcy)

Jednak to co dziś ze swojej strony podniosłem do Nadzorcy już w mojej ocenie kwalifikuje do odwołania zarządu.
A podniosłem kwestię nierzetelnej (niepełnej) informacji zarządu na zapytanie Nadzorcy o spadek przychodów gdzie zarząd udzielił odpowiedzi dla Nadzorcy (ważne) iż przyczyną jest spłata zobowiązań publiczno-prawnych. (mam to zapisane i przedstawiałem na forum)
I dziś gdy okazało się, że spadek przychodów jest z powodu spadku należności w obrocie jest już pewne, że ta informacja nie była pełna, była nierzetelna (wręcz skrzywiała obraz)

Przypomnieć należy iż Nadzorca nie tylko dał wezwanie ale też nakazal przedstawienie sytuacji i efektów z restrukturyzacji.
Konopka na wezwanie Nadzorcy o obniżeniu kosztów odpowiedział, że zinterpretował to jako sugestię a nie zalecenie.
Wezwanie sugestią?
Pierwsze słyszę by np. Wezwanie na policję. Wezwanie do prokuratury. Wezwanie gdziekolwiek? było interpretowane jako: sugerujemy by Pan się wstawił
Wezwanie do zapłaty to sugerujemy by pan wpłacił?

czy wezwanie to => ma pan się wstawić w terminie xxx. Ma pan wpłacić w nieprzekraczalnym terminie?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-29 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.