Łowca i choćby dlatego aby nie dopuścić do takiej sytuacji są dzisiejsze moje reakcje. Dotychczas (do wyników za II kwartał) gdy przychód był na poziomie gwarantującym nadwyżkę moje reakcje ograniczały się do wpisów na forum natomiast od tego momentu:
1. poinformowałem Nadzorcę o pozorności obecnego procesu naprwczego (i tutaj oczekuję odpowiedź czy się przychyla czy nie)
2. wniosłem sprzeciw do uchwały odnośnie dalszego istnienia spółki bez dokapitalizowania i bez zmiany na stanowisku prezesa zarządu, którego kwalifikacje i kompetencje niewystarczające o tym poinformowałem RN i pozostałych akcjonariuszy podczas głosowania na NWZA)
3. Ostanie wniosłem też do RN o oddelegowanie przewodniczącego RN na stanowisko zarzadu z jednoczesną zmianą wynagrodzenia.
Gdy mówię o czymkolwiek to podpieram to faktami i liczbami! Natomiast ew. emisja dla obligatariuszy na tym etapie pozwoli na kontrolę społki. Odnośnie zarządu to oczywistym jest, że w takiej sytuacji byłby to jeden z warunków!
Mam też nadzieję, iż uczestnicy rynku zauważają różnice w mojej argumentacji a w argumentacji ZXC który tekstem o pożyczkach 'buduje' osłabianie merytorycznej części (w sumie nie ważne czy w efekcie ignorancji czy ma swój ukryty cel).
Dlatego (bo zauwazam pewne elementy) jasno chcę powiedzieć, że odcinam się od wpisów Zxc!
Moja argumentacja jest poparta liczbami oraz wiedzą rynkową , która znacznie wykracza poza wiedzę p. Konopki czy Zxc.
Przy wsparciu od strony formalno-prawnej SII