Autor: ~Reznor [89.64.89.*]2020-05-07 23:33
No ba, czekam teraz na VAR 6 dni sesyjnych do raportu i OVID mam nadzieję, że niedługo się dowiemy kiedy IPO. A co do pcc niedługo będę sprzedawał. Kilka firm, które znam kupuje od nich chemię i muszą szukać kolejnych źródeł, bo nie nadążają z produkcją. To tak na marginesie. Miałeś Inteliwise ? Taki młody livechat się zapowiada. Myślę, zebybtam też coś podkupic, ale po sprzedaży pcc lub columbusa, nintroche tych spółek mam w portfelu. Myślę, że infoscan jest blisko odbicia. Myślałem, że dzisiaj padnie 1,xx a tu nie chce dalej lecieć. Longa na Dax założyłem dzisiaj i trzymam do jutra tak, żeby zamknąć na weekend. N ropie wracam od poniedziałku Chyba, że klimat się popsuje, ale myślę o zajęciu pozycji w przyszłym tygodniu i tak. Carbon trzymasz czy już wywaliłeś ?
Zobacz jeszcze 01CYB tam dopiero się rozkręca korekta wzrostowa. Columbus wzrósł, Novavis też to teraz czas na CYBka. Zapewne ostatnich szczytów nie przebije, ale do 10,xx powinien podbić, zawsze kilkadziesiąt %. I wiem, że się powtarzam, ale obserwuj CLN. Jak obstawiasz premiera cyberpunk, mam akcje, ale przed premierą myślę o tym, żeby całość sprzedać i wejść w krótką, moim zdaniem sukcesu, aż takiego nie będzie, jak się wszyscy spodziewają, ale korzystam aktualnie na fali sentymentu. A kupiłeś w końcu torpol lub trakcje ?
**********************************************************************************************************************************************
Wers do Reznora
Witam w piątunio. Piszę tutaj żeby nie przeszkadzać w merytorycznych dyskusjach :).
W zasadzie już wczoraj zacżąłem opijać PCC EXOL i dopiero wstałem :). Dzięki za wystawienie spółki Reznor !
Wczoraj wystawiłem zlecenie sprzedaży na 3.71 (zgodnie z FIBO) i wpadło :). Sprzedałem większość ale jeszcze sporo mi zostało. Myślę, że będą jeszcze grzali przed raportem. Fajna spółka, szybka akcja, duży zysk. Jutro kupuję za tę kasę skuter wodny, więc nie będzie mnie mniej na forum - sam chciałeś :).
Co do CARBON to nadal trzymam i to też zarobiona pozycja. W sumie to wiszę Ci sporo forsy za te Twoje typy.. Mam nadzieję, że ten Infoscan w końcu odbije bo aż mi głupio.
Co do CDR to nie wiem co Ci doradzić (?). Tam już chyba miliony analityków obliczyło, że aktualny kurs dyskontuje sprzedaż ok. 15 milionów sztuk. Ale może być rożnie. Na tydzień przed premierą pojawi się Keanu, pierdnie, i kurs podskoczy o 100zł.
Zachowania tłumu nie przewidzisz. Świetnie o tym pisze LE BON w " Psychologii tłumu" - polecam jeśli nie czytałeś. Świetna pozycja dla spekulanta.
Co do TRAKCJI - to tak. Będę kupował tego trupa :). Jak tylko da jasny sygnał techniczny i przekroczy linię trendu spadkowego. Stała niedawno pod oporem kilka dni ale sobie poszła :(. Ja poczekam, mnie się nie spieszy.
Pozdrawiam serdecznie, miłego weekendu.