Forum Ogólne

Re: przedawnienie?

Padniecie wczoraj dzwonila pani z zus odnosnie poprawki tych papierzyskow i z rozbrajajaca szczeroscia stwierdzila ze dlatego tak pozno przyslano mi upomnienie bo zle dziala system i sa problemy z identyfikacja kont.Kopara opada.Zapytalam ja tylko co czulaby gdyby na moim miejscu byla ona albo ktores z jej dzieci albo w ogole ktos bardzo bliski.Nic nie miala do powiedzenia.Firma wyrejestrowana 8 lat temu-skandal to baaaardzo delikatnie powiedziane.To panstwo siegnelo dna.Jezeli urzedy panstwowe zaczynaja zabawe w naginanie prawa czyniac to na zywych ludziach.Jestem pewna ze kazdy szanujacy prawo prawnik wie ze prawo nabyte nie moze byc zmieniane na mocy nowelizacji ustawy.Prosty przyklad:jesli ktos nabyl prawo do emerytury to to jest nie odwolalne.Panowie w togach w moim odczuciu stanowic powinni elite wolna od wszelkich naciskow. Niech wiec nie kompromituja siebie i nie wystawiaja na szwank dobrego imienia zasad panstwa demokratycznego.Nie moze tez byc tak ze zasadzanie kar jest nieadekwatne do stopnia szkodliwosci spolecznej czynu.Jesli nie zaplacenie skladki na ubespieczenie spol. dodam wlasne skutkuje kara rzedu kilku a w niektorych kilkunastu tysiecy zlotych no to sprawienie komus lomotu na ulicy, takiego zeby otarl sie o smierc jest czynem o malej szkodliwosci spol.Kto te ustawy pisze? No jesli mamy takich prawnikow , ktorzy tworza tak nie jasne i niezrozumiale dla samych siebie prawo to gratuluje sukcesow , a ja tak jak Pawlak w ,,Sami swoi,,powiedzial z tego panstwa wystepuje.